Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

4 aylık bebek için işitme cihazı önerir misiniz?

hüma1907

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Meraba arkadaşlar. foruma yeni üye oldum. işitme engelli genç bir aile var ve bebekleri de iştme engelli doğdu maalesef. bebek şuan 4 aylık. sizden cihazlar hakkında önerilerinizi bekliyorum. özellikle bu durumda olanlardan çünkü konu bebek olunca konu ciddileşiyor. test sonuçlarında ileri derece olduğu söylendi. aileninde durumu kötü acile olarak cevaplarınızı bekliyorum.şimdiden teşekkürler

şunu da belirtmek istiyorum işitme cihazı satan yerlere gittiğimde hiçbiri güvenilir gelmedi. hepsi para peşindeymiş gibiler. doğru cihazı önerdiklerini nereden anlayabilirim

tuh ya anne baba duymuyorsa bu bebek nasıl konusucak

öncelikle geçmiş olsun,ama 4 aylık bebege işitme cihazı tavsiye edilebilirmi bilemiyorum,edilse ne kadar faydalı olur orasıda tam bir muamba,yapılan testler saglıklı olmaz zaten,benim sahsi görüşüm 1 yada 2 yaşına kadar beklemek laızm,ayrıca dogru cihazı önerdiklerini asla anlayamazsınız çünkü kulllanan bebek olacak,ayrıca videx sin çocuklara ve bebeklere ileri teknolojiyle çalıştıgını duymuştum,ama en önemli konu işini iyi bilen kaliteli bir odyocu bulmanız laızm,herşey odyomerstte biter çünkü,mesela bu forumda ceremicem nikli bir odyocu arkadaş işitme engellilere yardımcı olabilmek adına konu açmıştır.sorularınızı onlara sorarsanız size daha çok yardımcı olabilirler,allah yardımcınız olsun..

shukufe;
bebek büyüyene kadar konuşan biri yanında kalacak aksi takdirde doktor cihazın işe yaramayacağını söyledi

hakancan06;
çok saolun. doktorumuz tıp fakültesinden.tedaviye ne kadar erken başlanırsa o kadar olumlu cevap alacağımız söylendi.ki araştırmalarım da bu yönde. videxi henüz araştırmadım fakat phonak markası önerildi.ayrıca gaes markası hakkında fikriniz var mı çocuklar için modelleri var mıdır? ceremiceme msj atarım bilen birilerinden fikir almak iyi oluyor.Allah hepimizin yardımcısı olsun

bende ılerı kayıplıyım ama db sı bılınmeden kım ne derse yanlıs olur
phonak nadıa cıhazını hı hıc hıc begenmedım
ondan once resound kullanmıstım cok begenerek gaesın sattıgı resound guzeldır

Şimdilik önermem 1-2 yaşına gelsin o zaman konuşuruz:)

Bebeklerin işitmesi bir günlükken bile test edilebilir!
Bebeklere bir günlükken bile cihaz takılır!
Marmara Üniversitesi Odyoloji bölümünden randevu alıp hemen gidin.
Randevu geç tarihe veriliyorsa DUYSEL'den Odyolog Ebru Kösemihal'i bulun.
Kaybedilen her gün bebeğin zihinsel gelişimini köreltiyor!

doktor bey af buyurun
duymayan sagırlar zıhınsel gelısımı yokmu oluyor bu dedıgınıze gore

şuan uludağ üniversitesinde tedavi olmakta bebek yani doktorumuz orada. gaes markası çok aklıma takılıyor fakat çok kullanan yok. phonak s5 ise pediatri için en uygun olanıymış bebek için bunu öneren kişi ve odyolog çok fazla. biz de şaşırmış durumdayız ve cihazın çabuk alınması gerekiyor. mehmet akşit'in de dediği gibi ne kadar erken olursa o kadar iyi bebek için

ıste bızde o kadar ovuyolar phonak dedıktı cok rahatsız
zavallı bebecıkler nasolsada katlanmak zorunda bu rahatsız kulak agrıtan nanelere
kulak onların degıl cunku
sen nasıl duydun dıyen varmı
bızler begenbmedıgımızı kaldırır atar yenısını alır takarız oma o bebecıker ısıtme cıhazı olmadı koklear ımplant
ıyıde ana baba duymuyor bakıcısı aneesı babası gıbı fedakarlık yapacakmıydı sımdı
oluversın hıc olmadı ısaret dılıyle
sankım dunya duyanlar uzerıne
bıde adama zeka gerılıgıymıs gıbı anlatmazlarmı ısıtmemeyı alın burdan yakın

İşitme kaybının sebep olduğu en büyük problem, zeka gelişiminin engellenmesidir.
Çünkü bebek beyinin gelişimi için işitme sistemi temel kaynaklardan biridir.
(Bundan "işitme kayıplılar geri zekalıdır" sonucu çıkarılmamalı. Anlatılmak istenen zeka gelişiminin ulaşabileceği gerçek potansiyele ulaşamamasıdır. Yani işitebilseydi, olduğundan daha zeki olacağıdır).

doktorumuz phonak veya oticon önerdi marka olarak bunlar çocuklarda daha etkiliymiş.bebek için en iyisini yapmak istiyoruz. naida s5 çiftini 4000 tl ye kadar indirebildik inşallah faydasını görürürüz. shukufe hanım sanırım siz resound kullanıp memnun kaldınız. bizde eğer işitme cihazı işe yararsa ileride o markayı almayı düşünüyoruz.çünkü gaesin bebekler için uygun modelinin olduğunu düşünmüyorum

mehmet akşit bey dediklerinize katılıyorum beyin gelişimi için cihazı erkenden kullanmamız gerekli.

tedavilere şimdi başlandı cihaz olmazsa koklear implant olacak o yüzden erken tedavi oluyor geç kalmamak için.gerçi aile koklear implant istemiyor.

hüma1907 öncelikle bütün markalar güzel ve kaliteli,zaten size doktorunuzda marka tavsiyesinde bulunmuş.ama bence burda dikkat edeceginiz en önemli şey ona ayar yapabilecek kaliteli işini bilen meslegine saygı gösteren odyometrist bulmanız lazım.sonuçta hasta bebek.dikkatli ve özentili ayar yapılması lazım,ben 13 yıllık işitme cihazzı kullanan biri olarak olarak nerdeyse bütün bilindik markaları kullandım,ama malesef çogundan verim alamadım,burda cihazdan çok cihazın hastaya göre ayarlanması çok amaaa çokk önemlii,onun için burda mehmet hocamızdan bu konuda destek yada tavsiye alabilirsiniz,tekrar geçmiş olsun,allah küçük melegimize şifalar versin inşallah...

merhaba ,
özelden size konusunda tecrübeli odyometrist arkadaşımın telefonunu ilettim
phonak ürünleri satıyorlar gaes için de bilgi verebilecek tecrübeye sahip

geçmiş olsun

amin hakan bey bütün hastalarımıza Allah şifa versin. söyledikleriniz dikkate alacağım yorumlarınız için teşekkürler

Arkadaşlar , şöyle düşünün, cihazlarınızı çıkarıp tamamen sessiz bir dünyaya sahip olduğunuzdaki halinizi hatırlayın. Çevre seslerinin hiç birisini alamayan bir bebek mi , yoksa ayırt edemese bile sesleri işitebilen bir bebek mi... Hangisi daha iyi bir gelişim gösterir sizce? Mehmet Hocamın anlatmaya çalıştığı şey tamamen bununla ilgili.. En kısa zamanda yapılması gereken yapılmış. Doğru bir bilgi ile bebek tedavi altına alınmış, önerilen cihazlar arasında da Phonak da Oticon da bu konunun en tatlı rakipleridir.. Başka bir marka hakkında konuşmak istemediğimi söylerim hep, yalnız bir bebek var ortada.. Fikirlerini beyan edemeyen vs vs.. ne Phonak ne de Oticon sizin aklınızda hiç soru işareti bırakmasın.

Ayrıca ; gerçek kulak ölçümlerinin yapıldığı çok güzel işitme testi makinelerimiz var artık. Yani hastaya " duydun mu, nasıl duydun , gibi " soruları sormayı gerektirmeyen ölçüm ve program cihazları bunlar. Bir de il sağlık müdürlüğü 4 yaşının altındaki çocuklara herhang bir odyometrist arkadaşımızın cihaz uygulamasını onaylamıyor. Mutlaka bir Uzman Odyolog tarafından takip edilmekte ve cihazlar uygulanmaktadır. Bebeğimize geçmiş olsun. hüma1907 için rahat olsun. )) sevgiler...

GERCEK KULAK OLCUMUNU YAPAN COK GUEL ALETIMIZ VAR ARTIK
sevgılı betul hanım oylede olabılırde benım merak ettıgım bır husus var
cıhazı kulaga takmadan degıl cıhazın frekans duraklarında kac db ıle ayarlandıgı yanı cıhazın sadece ayarlandıktan sonrakı kazanc dbsını olcen makınenızde varmı yada deyım yerındeyse frekans duraklarında kac db kazanc var boyle bırseyde varmı

shukufe;

Elbette var. Buna Gerçek Kulak Ölçümü diyor il sağlık. Ve bu raporu evraklar ile ibraz etmediğimiz taktirde zaten devlet ödeme de yapmıyor. Yani yapılmak zorunda. Cihaz programı yapılıyor. Herşey tamam denildiğinde cihaz kulağınızda iken tekrar birbaşka aparat daha ekliyoruz; kulağınızdaki işitme cihazının size hangi frekansta ne kadar ses kazandırdığını gösteren bir ölçüm raporu çıkarıyoruz. Tam olarak istediğiniz ölçüm bu ölçüm :)

Üst Alt