Arkadaşlar merhabalar
Değerli bilgilerinize ihtiyacım lütfen bilgileriniz ışığın da yardımcı olun.
Şuan çalışamayacak derecede %85 engelliyim bir de üstüne hareketsizlikten dolayı ciddi derecede,
Dolaşım (İrritabl Huzursuz Bağırsak Sendromu) ve Sindirim sistemi (Mide Ülseri, Gastrit, Reflü) problemleri yaşamaktayım.
Sürekli baş dönmesi mide bulantısı ve üsküfra şikayetleriyle geçiyor günlerim çalışabilecek durum da değilim arkadaşlar.
Ben şuan isteğe bağlı sigorta ödemekteyim bildiğiniz gibi isteğe bağlı sigorta
2008 yılından beri 4/b statüsün de işlem görmektedir.
Öncelikle 4/b sigortasın da işlem gördüğü için Bağkurlu oluyorsunuz isteseniz de istemeseniz de,
Buraya kadar normal e ne var bun da diyecekseniz ancak iş öyle değil.
Bunun Avantajları ve Dezavantajlarını sıralamak istiyorum araştırmalarım sonucun da şu bilgilere ulaştım.
İSTEĞE BAĞLI SGORTA 4/B BAĞKUR
Önce 4/B Bağkur avantajlarından bahsedeyim
EK-5 TARIM SİGORTASI
Ek-5 Tarım Sigortası Avantajları
Not: başka da dezavantajı yok araştırmalarım sonucun da bu bilgilere ulaştım.
Kaynak: Nimet YANMAZ (AliTezel.com.tr) - EK 5 TARIM SİGORTASI NEDİR ? KİMLER FAYDALANIR ?
Şimdi ben yüksek primli isteğe bağlı 4/B Bağkur dan daha düşük primli Ek-5 tarım sigortasına geçsem,
%85 sağlık raporuyla nasıl malulen ya da erken engelli emekli olabilirim.
Aklıma şöyle bir fikir geliyor arkadaşlar acaba olabilir mi?
Bildiğiniz gibi son kanunlara göre en 15 yıl sigortalılık en az 11 yıl prim şartı vardır erken engelli emekliliğin de
Şu an da 3 yıllık Bağkur primim var Ek-5 tarım sigortasına geçsem atıyorum 7 yıl 10 ay Ek-5 tarım sigortası primi ödesem
Emekliliğime 2 ay kala herhangi bir iş yerinden sigortalı olsam ve 2 ay içinde vergi indirimi alıp emeklilik dilekçesi versem,
Bu şekilde 4/A dan normal bir işçi gibi erken engelli emekli olabilirmiyim ? bunu şunun için soruyorum
Ek-5 Tarım sigortasın da, malulen ya da erken engelli emekliliği yok maalesef.
Ya da başka fikri veya bilgisi olan varmıdır? Bu konular da.
Değerli bilgilerinize ihtiyacım lütfen bilgileriniz ışığın da yardımcı olun.
Şuan çalışamayacak derecede %85 engelliyim bir de üstüne hareketsizlikten dolayı ciddi derecede,
Dolaşım (İrritabl Huzursuz Bağırsak Sendromu) ve Sindirim sistemi (Mide Ülseri, Gastrit, Reflü) problemleri yaşamaktayım.
Sürekli baş dönmesi mide bulantısı ve üsküfra şikayetleriyle geçiyor günlerim çalışabilecek durum da değilim arkadaşlar.
Ben şuan isteğe bağlı sigorta ödemekteyim bildiğiniz gibi isteğe bağlı sigorta
2008 yılından beri 4/b statüsün de işlem görmektedir.
Öncelikle 4/b sigortasın da işlem gördüğü için Bağkurlu oluyorsunuz isteseniz de istemeseniz de,
Buraya kadar normal e ne var bun da diyecekseniz ancak iş öyle değil.
Bunun Avantajları ve Dezavantajlarını sıralamak istiyorum araştırmalarım sonucun da şu bilgilere ulaştım.
İSTEĞE BAĞLI SGORTA 4/B BAĞKUR
Önce 4/B Bağkur avantajlarından bahsedeyim
- Sigortalı oluyorsunuz
- Sağlığından yararlanıyorsunuz
- Kamu ya da özel hastanelere gidebiliyorsunuz (Özel hastaneler de fark ödemek koşuluyla)
- SGKnın karşıladığı tüm ilaç ve medikal malzemeleri alabiliyorsunuz (Belirli oranlar da fark ödemek koşuluyla)
- Erken engelli emekliliği
- 4/B Bağkur
- Yüksek Pirim en düşük prim 408 Tl.
- Çok düşük emekli maaşı
- Yatırdığınız prim kadar emekli maaşı
- Şuan da 408 Tl. en düşük prim ve emekli olunca 408 Tl. emekli maaşı Sayın Ali TEZELin yazısı aşağıda dır.
EK-5 TARIM SİGORTASI
Ek-5 Tarım Sigortası Avantajları
- 4/A Sigortalı oluyorsunuz
- 4/B den daha düşük Pirim 348 Tl. civarı en düşük prim
- Sağlığından yaralanıyorsunuz
- Kamu ya da özel hastanelere gidebiliyorsunuz (Özel hastaneler de fark ödemek koşuluyla)
- SGKnın karşıladığı tüm ilaç ve medikal malzemeleri alabiliyorsunuz (Belirli oranlar da fark ödemek koşuluyla)
- Emeklilik
- Normal bir sigortalıya bağlanan emekli maaşı ile aynı emekli maaşı
- En düşük primden de yatırsanız günümüz şartların da ortalama bin Tl. emekli maaşı
- Malulen emekliliği yok
- Erken engelli emekliliği yok
Not: başka da dezavantajı yok araştırmalarım sonucun da bu bilgilere ulaştım.
Kaynak: Nimet YANMAZ (AliTezel.com.tr) - EK 5 TARIM SİGORTASI NEDİR ? KİMLER FAYDALANIR ?
Şimdi ben yüksek primli isteğe bağlı 4/B Bağkur dan daha düşük primli Ek-5 tarım sigortasına geçsem,
%85 sağlık raporuyla nasıl malulen ya da erken engelli emekli olabilirim.
Aklıma şöyle bir fikir geliyor arkadaşlar acaba olabilir mi?
Bildiğiniz gibi son kanunlara göre en 15 yıl sigortalılık en az 11 yıl prim şartı vardır erken engelli emekliliğin de
Şu an da 3 yıllık Bağkur primim var Ek-5 tarım sigortasına geçsem atıyorum 7 yıl 10 ay Ek-5 tarım sigortası primi ödesem
Emekliliğime 2 ay kala herhangi bir iş yerinden sigortalı olsam ve 2 ay içinde vergi indirimi alıp emeklilik dilekçesi versem,
Bu şekilde 4/A dan normal bir işçi gibi erken engelli emekli olabilirmiyim ? bunu şunun için soruyorum
Ek-5 Tarım sigortasın da, malulen ya da erken engelli emekliliği yok maalesef.
Ya da başka fikri veya bilgisi olan varmıdır? Bu konular da.