Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

4/B statüsünde sözleşmeli olarak belediyede çalışıyorum. Sözleşmenin yenilenmemesi..?

neco7819

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Hepinize selamlar, ben büyükşehir belediyesinde 4/b statüsünde sözleşmeli olarak çalışıyorum. çalışmaya başladıktan sonra %44 oranında rapor aldım ve vergi indiriminden yararlanmaya başladım. Benim öğrenmek istediğim işverim artık seninle imzalamayacağım diyebilir mi ve böyle bir hakkı var mı?
şimdiden tşk. ederim

Yenilenmezse yapacak bişey yok.. Sakatların şöyle bir avantajı var sadece: Eğer kurumun çalıştırmakla yükümlü olduğu bir sakat statüsü kadrosu varsa, bu durumda o zorunlu sakat kadrosnu dolu tutmak zorunda. Tutmazsa, aylık bin kusur TL ceza öder. Onu ödememek için illa ki sakat statüsünde birilerini istihdam etmeli. Sen de bu statüde değerlendirilirsen, sözleşme yenilemen daha olası...
Ayrıca, çalıştırmak zorunda olduğu sakat statüsünde çalışandan fazla sayıda sakat istihdam eden işyerinde, fazladan çalıştırdıkları sakat personelin ssk priminin işverene düşen kısmının yarısını devlet öder. Bu da sakat statüsünde personel istihdamı için bir teşviktir...

Üst Alt