Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

4 C'den %61 rapor ile emeklilik şartlarım nedir?

Nurag

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Dilekçe ve rapor ile görüş alınacakmış emekli olabilir miyim diye. Ayin 17.sinde gitti. Sizce ne zaman sonuclanir. Ayrica ne dys de ne emekli sandigi evrak sorguda yokum. Telefonlara da bakmiyorlar. Nerden bilgi alicam ben?

ilk işe giriş ne zaman kaç gün pirim var

malulenmi başvurdunuz engelli hakkıylamı yoksa

Engelli olarak. Ama basvurma değil. Hsstaneye bu raporla emekli olabilir miyim diye soran bi dilekce ile başvurdum.

Ben 27 yıllığım. Prim 9000 kusur.

Kisaca Ankara'daki kurula gireceği söyleniyor. Iki uc ayi bulabilir diyenler var. Evrak posta yerine elektronik ortamda gitti birde.

Olur 2 ayi bulur gelen yaziya istinaden emeklilik dilekcenizi verebilirsiniz

4c liyim %61 engelli raporumla kurumuma gittiğimde onlarda dilekcemle beraber evraklari Ankara'ya gonderdiler. Bilirsiniz orda tekrar kurula giriyor evraklar. Benim evraklarim18 mayista gitti. Evrak sorgulamada 9 haziran evrak varide, evrak türü TAHSİS, evraginiz kaydedildi islem dev ediyor. Yazıyor. Bugun 170 i aradim. Evrak kayittaki seyleri söyledi. Baska birsey goremiyor musunuz? Bir buçuk ay gecti cok merak ediyorum deyince, evraginiz maaş baglama servisinde islemlerinize devam ediliyor dedi. Hatta dün oraya gitmis. Arkadaslar bu emekli olmak için raporumu kabul ettiler demek oluyor degil mi? Yardimci olursanız sevinirim.

4c liyim aylik baglanma servisine sevk edildi deniyor evrak sorgulamada. Bu raporum kurulu geçmiş demek mi oluyor?

4c Emeklilik islemleri evrak takibinden. E devlette.

Nurag

Emekliliğiniz onaylanmış ,aylık bağlama servisinden onay çıkınca zaten iş yerinize kağıt geliyor.Sizde o kağıda binaen ilişiğinizi keser maaşın hesabınıza yatmasını beklersiniz bu sürede kabaca 1.5 ayı bulabiliyor.

Pandemide normalleşme 1 Temmuz sonrası başladığı için SGK baya ağır çalışıyor bu konuda.

Çok teşekkür ederim. Bir nebze içim rahatladi. Raporla ilgili sorun çıkartırlar mi diye korkuyordum. Rapor gecsin de bekliyecegim artik. Tekrar teşekkür ederim

%61 rapor oranim

Kafayi yiyeceğim, bugün, saglik kuruluna yazı yazildi yazmislar. Hangi kurul, Ankara daki kurulsa yada degilse de hala işlerin başındayız demek. On gün sonra 2 ay olacak. Ve çalıştığım yere ayaklarim gitmiyor. Ne vücudum ne psikolojim kaldırmıyor artik..

Nurag

SGK içerisinde sağlık kurulu var. Oradan yine SGK içerisinde başka birime oradan emeklilik yazısı işyerinize onaylı geldi mi emekli oluyorsunuz...

Asıl önemli olan !!!
1. Memuriyette girişiniz ? ( 2008 öncesi ise iyi sonrasında ise maaş düşük )

2. SGK kontrol koyacak mı ? ( Kontrol koyarsa ya sonra dan kontrole girerseniz oran düşerse emeklilik iptal olursa işyeri tekrar göreve başlatacak mi ?

3. Ne kadar maaş alacaksınız ?

Ben bu nedenle olamıyorum. Sizi de anlıyorum. Hakkınızda hayırlısı olsun.

1994 10 Kasım işe başlangıcım. Rapor alirken Sirtimdaki kifozu ve iki scolyozu dikkate almadilar. Fizik doktoru bir iki hareket yaptirip iyisin dedi. Normal yazdi. Ayrica sag bacakta 1 cm kisalik var onuda soyledim onemsemedi. Yeni özürlülük oranlarında huzursuz bacak sendromu da var hatta %10 ki noroliga raporlu ilac kullaniyorum bu var dedigimde onu da 'huzursuz bacak sendromu teshisi varmis' diye not düştü sadece. Oranimi dusurseler bile bir daha rapora gidersem bunlara mutlaka puan verdiririm bu sefer. Bipolar %40,astim %20,sag kulak %90 işitme kaybi %10,hypotroit %10 ile %61 lik rapor aldım. Yani 26.5 yilligim ayrica zaten raporu eksik verdiler ki doktorlarin yeni özürlülük cetvelinden haberleri bile yoktu. Bu sebeblerden bu konuda endiselenmiyorum. Ha ne olur biraz daha gecikir benim depresyonumu hat safhaya cikatirlar, hastaneye yatmak zorunda kalirim. Ki su andaki calistigim is yerinde zaten bunu gün be gün yapiyorlar. Psikolojim bozuluyordan kastim buydu. Yanitiniz icin teşekkür ederim. Insallah sizin de yolunuzu açık etsin bu hayatta.

Nurag Merhaba! Emeklilik durumunuz sonuçlanınca beni bilgilendirirmisiniz bende memurum vergi indiriminden emekli olmak istiyorum ama 3 yıl var daha birde süresiz veriyolar sürekli bipolardan raporu 3 yıl sonra olabilirmiyim bilmiyorum

Tabi ki haber veririm. Ayrica bipolarda, tedaviyle kismen iyileşmiş (bu iyilesmis kismi yanlis olabilir tam kelimeyi hatirlayamadim) %40, tedavi ile iyilesemeyen %60. Sanirim 40 da kontrol istiyorlar çünkü hastane benim rapotumu 1 yillik diye verdi. Iyilesince oran %0 oluyor tabi. Bir de okuduklarimdan anladigim kadariyla psikiyatri özürü varsa mutlaka kontrol koyduklari. Ha bir de şöyle bir sey var. Ben lab. Teknisyeniyim is yerindeki bi hemsire arkadas, benim gibi 1 senelik rapor almis emekli olmus arkadaslari varmis. Onlarda ki raporda 1yillik mis ama hic kontrol olmamıslar. Tabi kendikerinden duymadim. Bir de su husus var ki ilinizde raporla ilgili bir sahtecilik cikarsa neredeyse o ildeki cogundan kontrol istenebiliyor. Suresiz olanlara bile.

Bir de emekli sandığı olarak yani 4 c li olarak bu islemler hakkinda cok az bilgiye ulasabiliyorsun. Ozellikle islemlerin sirasi. Ben size insallah tamamlandiginda benim islemlerin sirasini da vereyim. Emekli sandiginda hangi birimde basliyor hangi birimda sona eriyor 4 a ve 4 b de nirmal emeklilikte biraz farkli sanirim. Baya arastirdim ama emekli sandiginda enhelli emeklilik hakkinda bi isleyis prosedürü yada semasi bulamadım.

Nurag
Bu bahsettiğiniz yönetmelik şurada sabit başlık olarak var. O yüzden mükerrer olmaması için sizin hatırlatmanızı buraya aldım

Slm anladıgım kadarıya tek hastalıktan rapor alan kısıye baltazar uygulaması yapılmyor dogrumu sızce

Afedersiniz görmemiştim. Var ise silebiliyorsam kaldirabilirim de.

Nurag Önemli değil, mesajınızın nerede olduğuna dikkat çekmek için yazmıştım...

Üst Alt