Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

4 damardan Bypass, Hiperlipidemi, Baş derimde Liken planus var. Engel oranım ne olur?

fatih2009

Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
0
Merhaba,
Ben vergi indirimi için engelli raporuna başvurmayı düşünüyorum.

1.4 Damardan bypass oldum.
Yapılan işlem: CABGX4(LAD-LİMA, D1-R.ARTER, RDP SAFEN, İNT-RİMA, LV FONK:İyİ ,LAA Ligasyonu)
Ömürboyu kullanıcağım ilaçlar: PLAVİX VE STATİN GRUBU
2.Hiperlipidemi.
3.Baş derimde Liken Planus hastalığı var.
4. Belimde ve boynumda fıtık başlangıcı var. Ve omuzlarımda postür bozukluğu var. Sol omuzum sağ omuzumdan yukarıda her zaman.
5.Pisikolojimde kalp ameliyatından sonra bozulma oldu. Ölüm korkusu, Uykusuzluk ve Uykuda çok terleme başladı. İşimde çok stresli. İşiminde bu yönde katkısı olduğunu düşünüyorum.

Yukarıdaki rahasızlıklarımla %kaç rapor alabilirim.

fatih2009 merhaba öncelikle geçmiş olsun.
yazdığınız rahatsızlıklardan %40 ve üzeri rapor alacağınız kanaatindeyim. ama tam bir oran söyleyemem. oranınızı muayeneleriniz sonucu
ilgili hekimler verecektir. ilk sigortalılık tarihi ve toplam prim gününüzü ve sigorta kolunuzu (4/a-4/b-4/c) yazarsanız yardımcı olmaya çalışabilirim.

Teşekkürler Özgür bey,

Sigorta başlangıcı:01/04/1993
Toplam prim günü:6680
Sigorta kolu: 4A

fatih2009 benimle hemen hemen aynı tarih ve prim gününüz var.ben %41 raporla erken emekli oldum.[FONT=sans-serif]%40 ve üzeri engelli raporu ve vergi indirimi aldığınız taktirde erken emekli olursunuz.[/FONT]

Emekli olduğumuz taktirde normal emekli olduğumuz şartlar kadar maaş alabiliyor muyuz acaba? Örneğin hesaplattığımda 3600 tl maaş alabiliyor gözüküyorum. Engelli raporuyla emekli olursamda aynı maaşı alabilir miyim?

Çok teşekkür ederim. Gelişme oldukça buradan aktarırım.

boyun fıtığına oran verilmiyor gibi bende var dı verilmedi

özgür ağbi benim burunda honka ve deviasyon yani burun eğriliği kıkırdak eğrili artı sinüsler tıkalı bunlar uyku apnesi yaparmı ?

Bugün Kardiyolojiye, Cildiye ve Dahiliye'ye muayene oldum
Kardiyoloji
Bypass için 30
Hafif mitral yetmezliği için 10

Cildiyede Liken Planus için 5

Dahiliye Hiperlipidemi tanısı yazdı ancak Kurulda oran verilecek dedi

şu ana kadar Kaç puan oluyor toplamda yardımcı olabilir misiniz?

fatih2009

Hiperlidemi için %10 aldığınızı farzedersek toplam rapor oranınız Baltazar formülüne göre %46.13 yapar.

Geçmiş olsun.

Teşekkür ederim Erdoğan Bey ve Özgür Bey. Sizleri gelişmeler oldukça bilgilendirmeye devam edeceğim. Bakalım kurul nasıl onaylayacak?

Hastaneden oranım 52 çıktı fakat raporun geçerlilik süresi 3 yıl yazıyor. Kişinin engel grubu yazan yerde süreğen(kronik) yazıyor halbuki. Oranlarım şöyle.

Kalp bypass ve hafif kapak sorunu 37
Hiperlipidemi 10
Kronik prostatit 10
Liken planus hafif 5

Neden süreli verdiler anlamadım. Bu benim emekli olmamı engeller mi? Vergi dairesinden sürekli olarak onaylanabilir mi?

Son düzenleme:
ozgurmeric74
Özgür bey merhaba oranlarım yukardaki şekilde toplamda %52 çıktı. Ancak 3 sene süreli vermişler. Sizce neden olabilir, Ankaradan sürekli olarak onaylanabilir mi?

Teşekkürler.

@fatih2009

aslında süresiz olması gerekirdi. emeklilikte sorun olmaz. vergi indirimi süresiz de onaylanabilir.

eğer 3 yıl süreli olursa kontrol muayenesinde tekrar rapor almanız gerekir. bunda da çok yüksek ihtimalle süresize çevrilecektir.

ozgurmeric74
Özgür bey merhaba,
5 Şubat 2018 itibari ile raporumu hastaneden aldım. Hastaneye vergi dairesinden sevkle gitmiştim ancak başvururken vergi indirimine ek olarak engelli kimlik kartını da işaretlemiştim. Ben 2 adet rapor üretmişlerdir ve birisini bana verip diğerini de vergi dairesine göndermişlerdir diye umut ediyorum. Acaba sizce böyle bir başvuruda 2 adet mi rapor üretiyorlar? Birde raporun önce İstanbul vergi dairesine sonrasında ise Ankara'ya gitmesi kaç gün sürer?

Son düzenleme:
@fatih2009

evet 2 orjinal rapor çıkarıyorlar. birini size verdilerse diğerini kanunen vergi dairesine göndereceklerdir.çünkü sevkli gitmişsiniz.süre konusunda kendimden örnek vereyim.12 haziranda hastanede işim bitti.
BAŞVURU DURUMUNUZ
06.10.2017İşleminiz sonuçlandı işyerinize gönderildi
29.07.2017Rapor bakanlığa gönderildi cevap bekleniyor
12.06.2017Hastaneden rapor bekleniyor

Artık ilk seferde süresiz rapor yok diye biliyorum.Ben böbrek nakli oldm,şeker ve tansiyonum var 1 yıl süreli verdiler.Oysa bütün hastalıklar kronik.

Arkadaşlar merhaba,
Bugün Ankara'yı aradığımda %52 olarak sürekli olarak onaylandığını öğrendim. Süreç aşağıdaki gibidir.

04-01-2018 İstanbul vergi dairesine başvuru
02-02-2018 Hastaneden raporun İstanbul vergi dairesine gönderilmesi
02-03-2018 İstanbul vergi dairesinden Ankaraya gönderme
17-04-2018 Ankaradan onay.

Üst Alt