Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

4 defa hava değişimi aldım. 90 gün dolarsa muafiyet hakkı kazanabilir miyim?

Yunusemre1

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Batarya astsubayimiz yaşadiklarimiz yuzunden bana zıt gitmeye karar vermiş. Astim hastaligim var bu sebepden curuk alamadim fakat agrıda yaptigim askeri ortam fazlasiyla sikinti ustelik ailevi sorunlarda uzerine binince rdmye başvurdum. 21+21+30+21 toplam 4 defa hava degisimine gonderildim. Ustelik toplamda 93 gun yapiyor. Rdm doktoru dahi beni gondermek istiyor. Cunku gercekten fazlasiyla sorun yasiyorum. Surekli askerligim uzayip duruyor. Fakat hastanedeki psikiyatri doktoru batarya komutanimin askerlige elverişsizdir yazmasi gerekiyormus oda yazmiyor. Elverişlidir yazip duruyor ve surekli hava degisimi veriyorlar. Tanidik bir komatanimizin soylemesine gore 90 gunu doldurdugun zaman komutanin yazdigi fark etmiyor ve heyete kalip curuge ayriliyormussun. Boyle bir yasa varmidir veya sadece doktorun karari yeterlimi lutfen dogru bir cevap verin her kafadan bir ses cikiyor askeriye icinde. Hepinize simdiden tesekkurler.

sen ordan o işi halledebilirmisin bilmiyorum da,kurmay başkanlığına yazıyla durumunu bildirebilirsin sen yapamıyorsan sivilde anne baba kardeş akraba arkadaş kim varsa onlara ulaş onlar yazsınlar senin durumunu anlatır yazıyı..e devlet üzerinden de oluyor bildiğim kadarı ile...kolay gelsin geçmiş olsun..

Lazzy

Ben toplam 4 defa 21+21+30+21 hava değişimi aldim. Fakat 5.defa psikyatriye gitmeye korkar oldum cunku askerligimi uzatip duruyorlar hava degisimi ile. Sizce napmaliyim?

Yunusemre1
Soruna cevap buradan verelim,birliğindeki sizden sorumlu komutanlar sizin için askerlik yapar demişler,bunun için muaf olamıyorsunuz.Sizin tek yapacağınız şey Komutanların askerlik yapamaz demesini sağlmanızdır.Hava değişimlerinde 21+21+21şeklinde verilmesi muaf olacaksınız anlamına gelmez.Direkt 3 ay şeklinde verilirse 2.kontrolde düzelme olmamış ise komutanın görüşü dikkate alınmaksızın muaf tutulursunuz,Komutanlarınla görüş anlat durumu İnş askerlik yapamaz şeklinde rapor tutarlar.Aksi halde muaf olmanız biraz zor gibi.
Geçmiş olsun...

Kağan52 'nin söylediklerine katılıyorum. Kıta işlevsellik raporları ile birlikte sevk edilirsen yani komutanlarında bu adam askerlik yapamaz diye yazı gönderirse hastaneye, o zaman muaf olabilirsin diye düşünüyorum.

OğuzHan112
Abi oncelikle Selamun Aleyküm daha once de görüşmüştük seninle ben 30+30+30 hava değişimi aldım şu an memleketteyim 90 günü tamamlıyorum haftaya teslim olacağım içim içimi yiyor RDM askerlik istesende yaptırmıcam sana diyor bütün komutanlarım yapamaz yazıyor ankete ve ben hala çok endişe ve kaygı içindeyim son gidişim bu doktor bana git yap dermi vs çürük vermez mi diye korkyom düşüncelerimden kurtulamıyorum ikna olamıyorum
OğuzHan112
Abi oncelikle Selamun Aleyküm daha once de görüşmüştük seninle ben 30+30+30 hava değişimi aldım şu an memleketteyim 90 günü tamamlıyorum haftaya teslim olacağım içim içimi yiyor RDM askerlik istesende yaptırmıcam sana diyor bütün komutanlarım yapamaz yazıyor ankete ve ben hala çok endişe ve kaygı içindeyim son gidişim bu doktor bana git yap dermi vs çürük vermez mi diye korkyom düşüncelerimden kurtulamıyorum ikna olamıyorum

Kaygıların yersiz, muaf olacaksın bana güven.
Tedavi başlandıysa ilaçlarını düzenli almaya çalış.
Biblo123

OğuzHan112
Birliğe sevk alınca e devlette kalan gün sayısı 9 ay11 gün olarak güncellenmiş bu beni baya Bi etkiledi

OğuzHan112
Abi birliğe gitmeye cesaret edemyom doktor son hava değişimini yani 90. Yı verirken ilaç yazmadı askerlik şubesinden de sevk alınca e devlette kalan askerlik gün sayısı 9 ay 11 gün gözüktü iyice daralıyorum abi seni de yoruyorum Bi yardımcı olurmusun

Yok estağfurullah ben yorulmuyorum,elimden bir şey gelmeyince üzülüyorum.

Daha önce de konuştuk,bazı prosedür ler var sistem öyle işler. Bir şekilde birliğine gidip oradan kıta işlevsellik formu ile hastaneye sevk alman lazım. Gerekirse ailenden biriyle birliğine git. Komutanların la güzel bir dille konuşup hastaneye sevk almalısınız.

Sivilden bu işi cözemezsin.bir şekilde birliğin ile çözmelisin.
Biblo123

OğuzHan112
Abi birlikten yana sorunum yok benim bölük komutanı rdm ci dahil yollamak istyor anketi olumsuz dolduryo yapamaz diye ve rdm diyoki ben ne yazarsam doktor ona bakar diyor ben istesen de sana askerlik yaptırmam diyor 90 ı doldur bitti diyor ben de şimdi 90 tamamladım teslim olcam ve korkuyorum aksi Bi durum olur diye git yap derlermi doktorlar diye zaten merakım şu 90 günden sonra mecburi çürük değil mi

Mecbur diye bir şey yok,önce bunu belirtelim,hekim muaf etmiyorsa etmez. Ama genel orak 2 kez hava değişiminden sonra muaf ederler.

Siz 90 gün hava değişimi almışsınız,bu sefer büyük olasalık muaf edileceksin.korkmana gerek yok birliğine dön hekimin verdiği karara saygı duy. Ama ben muaf olacağını düşünüyorum. Bana güven birliğine dön.
Biblo123

OğuzHan112
Abi korkutma beni tamam mecbur diye bişey yok ama benim kıta anketi mi yapamaz diye dolduryolar hep artı 90 gün hava değişimi ve Rdm Muaf olacağımı söylüyor yalan söylcek hali yok buna rağmen sıkıntı çıkmaz herhalde

Çıkmaz merak etme. Ben genel konuştum.Sen birliğinden kıta işlevsellik formu ile tekrar sevk alıp hastaneye git bu sefer muaf olacaksın.
Biblo123

OğuzHan112
İnş abi yarın teslim olacam cesaretimi toplayıp askerliğim de iyice uzadı 90 günü de tamamladım birliğimde muaf olacaksın diyor sadece ben aşırı takıntı yapyom elimde değil herkesten şüphe ediyorum yalan söylüyorlar gözüyle bakıyorum şu 3 4 aydır yoruldum git gel ne olacak düşüncesiyle iyice aklımı yitirmeye başladım naptığımı ben bile bilmiyorum

Seni çok iyi anlıyorum,hasta olan bir insana zorla askerlik yaptırmazlar,içini rahat tut.inş muaf olup ailene döneceksin.
Biblo123

OğuzHan112
Abi hakkını helal et Allah razı olsun ben raporumu aldım birliğimden ayrıldım şimdi uyum bozukluğu askerliğe elverişli değildir barışta görev yapamaz seferde göreve çağrılır diye

OğuzHan112
Abi son kez daha rahatsız etcem seni bu rapor MSB onaylanması ne kadar sürüyor ben tam sivil hayatıma odaklanmışken aksi Bi durum çıkmaz demi daha e devlete de düşmemiş hiç bişey rapor da askerlik durum belgesinde 27/12/2023 tarihine kadar askerlikle ilişiği yoktur yazıyor

Son düzenleme:
İçin rahat olsun,hiç bir şey çıkmaz. Askerlikle bir ilişkin kalmadı.normal hayatına devam et.
Biblo123

OğuzHan112
Niye böyle endişeciyim olumsuz düşünüyorum bilmyom ama tedavime devam edicem tekrar herşey için teşekkür ederim abi dilediğin ne varsa rabbim onu versin sana

Şu soruya açıklık getireyim 3 ay hava değişimi aldım kesin muafım demeyin öyle bi mantık yok doktorla bire bir konuştum bana dediği şuydu 15+15=30 / 10-20=30 / yani toplamda 1 ay hava değişimi alan bi asker doktor isterse muaf tutabilir. 1 ay hava değişimi alın eğer komutanlar yapamaz derse size o saatden sonra kimse askerlik yaptıramaz.

uzun bi süreçin sonunda muaf rapor aldım ben yardım isteyen arkadaşlara yol gösteririm özelden yazsın. size ne kadar sıkıntıya tribe girmeyin desemde gireceksiniz aynı durumu bende yaşadım çünkü

Üst Alt