Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

4. derece aort ve 1. derece mitral yetmezliği için hangi oranda rapor alabilirim?

tsangpo

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
4. derece aort ve 1. derece mitral yetmezliğimin vergi indiriminden yararlnma kapsamına girip girmediği hakkında tecrübelerinizi benimle paylaşabilirmisiniz ?

Ayrıca bu rahatsızlığım doğuştan mevcut bir rahatsızlıkmış. ve askerlikten muaf olmamı gerektiriyormuş.Oysa ki ben 1997 yılında hiç yapmamam gereken bir şekilde komando olarak güneydoğuda askerlik yaptım. Malesef bu rahatsızlığım 2010 yılına kadar bir şikayet vemedi.yani ben de yeni öğrenmiş durumdayım. Sizce bu konuda yasal yollara başvurmalımı yım.bilemiyorum sonuçta bir tarafta sağlığım diğer tarafta da çok sevdiğim silahlı kuvvetler var.

Teşekkür ederim..

usta bendede 3 derece aort yetmezligi var ve askerlikten muaf oldum eger askerlik yaparken bu rahatsızlıgın olsaydı zaten askerlik yapamazdın ve bi kosuda ani harekette tıkanır kalırdın eger askerlik yaptıktan sonra bir bogaz enfeksiyonu veya romatizmal bir rahatsızlık gecirmissen bunlara baglı yetmezlik gelisebilir benim ögrendigime göre 1 derece hafif 2. - 3.derece orta 4.derece ileri yani senin 4 derece rahatsızlık oldugu icin %50 gibi bi rapoor alırsın tabi efor testi de önemli

[Teşekkür ederim şöyle bir durum var yalnız. Rahatsızlığım doğuştan kaynaklanıyor. Aort kapağı 2 yaprakçıktan oluşuyor yani biküspit aort kapağına sahibim.Askerlik yaptığım dönmelerde de muhtemelen 1 veya 2. derece olması kuvvetli ihtimal. Eğitim ve operasyonel koşulların ağırlığı bu rahatsızlığın normalde ilerlemesi gereken ( 50 yaşından sonra ) hızını artırarak 35 yaşında bu dereceye dönüşmesi.Ayrıca rahatsızlığın semptomları da oldukça tolere edilebilen türde. Eğer ekoya girmemiş olsaydım belki bende bunu anlamayacak ve kalp yetmezliği ile karşılaşacaktım.Şimdi düzenli olarak adalat crono kullanıyor ve her türlü fiziksel aktiviteden uzak durmaya çalışıyorum. Önümüzdeki hafta heyete gireceğim.Bakalım ne olacak.

% sonucu aslında çok önemli değil.Evet erken emekli olmak kısmi avantaj sağlayabilir ama 3 yaşında bir oğlum var ve kirada oturuyorum.Yani bu ülkedeki % 70 insanların yapmak zorunda oldukları gibi çalışmak zorundayım.Neyse ..

hayırlısı olsun inşallah heyette bi sorun cıkmaz rapor sonucunu paylaşırsan sevinirim

Sakatlık oranı cetveli'nde konuyla ilgili bölümler şu şekildedir:

kardiyovaskuler_sistem_00.png

kardiyovaskuler_sistem_01.png

kardiyovaskuler_sistem_02.png

kardiyovaskuler_sistem_03.png

kardiyovaskuler_sistem_04.png

kardiyovaskuler_sistem_05.png

kardiyovaskuler_sistem_06.png

merhebalar
bir arkadasım sakatlık raporuna basvurmuş ekokardiyografi sonuçlarına göre sakatlık oranlara söyle verilmiş rapor oranı ankara maliye saglık kurulu düşürülmü
sonuç
asedan aort dilatosyonu
biküspit aort kapaksol ventrikül hiportrofi
aml de prolopulus
hafif orta aort yetmezlik
sakatlık oranları
hipertansiyon+ sol ventrikül hiportrofisi % 20
biküspit kapak+ hafif oata aort yetmezlik 25 biliyorsunuz biküspit kapat dogustan kalp hastalıgı o yüzden zannadersem sakatlık oranı cetvelinde doguştan kalp hastalıgı klas 2 a gurubundan %25 verildi
ayrıca arkadaşa el parmak amputosyondan yüzde 5+5+4 verildi herkese saygılar raporu ankara onaylarmı

Ameliyat

Arkadaşım benimle aynı durumda hastalık sahibisinben askerlikde öğrendim biküspit aort kapak hastası olduğumu geçen hafta içi ameliyat oldum ameliyatdan öncede ankara numune hastanesinden %55 rapor aldım ama vergi dairesi onaylmadı Atatürk hastanesinden tekrar müracaat edtim sonuıcunu beklemeden ameliyat oldum bu onuda ciddi araştırma yapmış olan biri olarak söylüyorum yazmış olduğun verilere göre ameliyat zamanın gelmiş ciddi olarak ameliyat kararı alıp kapağının mekanik kapakla değişimi gerekiyor geciktirirsen ameliyatdaki başarı oranı düşer

aklına takılan konuları bana cepten ulaşıp sorabilirsin 05358970494

doguştan kapak hastalıgı

arkadaşım rapora başvurmuştu zonguldak atatürk devlet hastanesi
hipertansiyon ve hiportrofiden dolayı % 20 vermişti
yine biküspit aort kapaktan ve hafif orta aort yetmezlikten özürlülük cetveli doguştan kalp hastalıklarından % 25 vermişti
arkadaşım diger rahatsıklarıyla beraber aldıgı oranla vergi indirimine başvurdu ankara maliye saglık kurulu arkadaşımı ankara numune hakem hastanesine gönderdi kalpden işi bitti şu anda diger hastalıkları için filim tahlilleri devam ediyor ben bu bilgileri paylaşmak istiyorum umarım aynı hastalıkları taşıyan insanlarınıda aydınlatırız
arkadaşımın ankara numune hastanesinde ekokardiyografi ve özürlülük oranları degişti bu kez
biküspit aort kapak ve 3 derece aort yetmezlik çıktı zonguldakta aort kapak hafif orta yetmezlik olarak çıkmıştı zonguldakta bu rahatsızlıklara doguştan kalp hastalıklarından % 25 verilmişti bu kez hakem hatane ankara numune kapak hastalıgı klasd 3 den % 50 0ran verdi
yine zonguldakta hipertansiyona hiportrofi oldugu için % 20 oran verilmişti ankara numune hakem hastanesinde ekokardiyografi sonucu hiportrofi çıkmadı ve hipertansiyondan % 10 verildi

Üst Alt