Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

4. Evre akciğer ve karaciğer kanseri ve koah hastası biri için akülü sandalye..?

nilt

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
sayın oturanboğa linkli arkadaşımız bu konuda oldukça bilgili görünüyor. ancak ülkemizde kurumlardan bilgi edinmek o kadar zorki sizden bilgi istemek zorunda kaldım

benim dayım 4. evre akciğer ve karaciğer kanseri ve koah hastası
sizden edindiğim bilgiye göre akülü sandalye almamız ve sgk nın bunu karşılaması mümkün ancak hastaneye böyle bir isteği ilettiğimizde (keçiören sanatoryum hast.) daha önce kendilerine böyle bir istek gelmediğini ve ne yapmaları gerektiğini bilmediklerini söylediler

daha önce böyle bir alım konusu yaşamış birileri varmıdır varsa neler yaptıkları yazabilirlermi en azından hangi hastaneden rapor alıp nereye başvuru yaptıkları adres olarak rica etsem yardım edermisiniz lütfen

en azından son zamanlarında birşeylerle uğraşıp hayata bağlanma isteği olan hastalar için.....
teşekkür ederim

Nilgün hanım, onlara Sağlık Uygulama Tebliği (SUT) "7.3.12.F" maddesine bakmalarını söyleyin. O madde "Akülü tekerlekli sandalye temini"ne dair düzenlemeleri içeriyor: http://www.engelliler.biz/forum/sos...uel-tekerlekli-sandalye-icin-sgk-odemesi.html

Kurum akülü sandalye için 2200 TL ödeme yapar. Bu ürünü satın alacağınız güvenilir medikal firmaya en dar kapsamlı vekaletname verirseniz tüm bürokratik işleri onlar yürütür.

ilginize teşekkür ederim bizler birbirimize yardımcı olmazsak gerçekten hayat zorlaşıyor:(
hastanede ise sizi oradan oraya sürümekten hoşlanan ve kendi yetersizliklerini düzeltmeye çalışmayan çalışanlar olduğu sürecede bu zorluklar yaşanacak gibi görünüyor..
bana ilginç gelen nokta ise böyle büyük bir hastanede şimdiye kadar böyle bir istek olmaması yada bize öyle söylendi. ya uğraşmak istemiyorlar sorumluluk almamak için yada halkın böyle bir konudan haberi yok..
hastanedeki doktorlardan birisi benden bu yönetmeliği istedi demek ki haberleri yok diye düşünüyorum.
ilginize tekrar teşekkür eder iyi günler dilerim:)

Üst Alt