Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

4 kardeş özürlüyüz. Anne vefat edince onun hakkı devlete mi kalacak? [Hukuk]

recep.43

Üye
Konular
13
Reaksiyonlar
0
4 kardeşiz serabeller ataksi hastası hiç yürüyemiyoruz.
öz annem 1987 yılında öldü. babam bir yıl sonra evlendi. köydeki tarlaları satıp daire aldı. kadeşlerimin ikisi başka daireler aldı. ben ve diğer abimle kaldım.
iki kat evimiz var hepimizde evliyiz. maaş alıyoruz. babam 1999 da öldü. mutluyduk analımız bize kötü gözle bakmadı. cana yakındı. tapu hiç aklımıza gelmedi. analığımızda öldü. veraset ilanı çıkartılacak daire analığın üzerinde olduğu için ve ev babanının üzerinde olduğu için beşte biri vakıflara kalaçakmış
veraset ilanı çıkartma deniliyor.analığımızın annesi babası kardeşi hayatta hiç kimse yok nüfus kağıdı sureti çıkartılınca hayatta kimse yok.20 senedir hiç akrabasını görmedik babamla evlilik yaparkendede hiç kimsesi yoktu.annesi babası bir tanede kardeşi varmış biz hiç görmedik hepsi ölmüş.sağ kimse yok.

şimdi ne yapabiliriz özürlü maaşla zor geçinip yaşamaya çalışıyoruz

soruna akşam cevap verebilecek birisi var.cevap verdirecem

kazazade birine sorup bilgilendirecek bekliyorum ne oldu.özürlü raporlarımız var.60 üzerinde faydası olurmu.herşey için bilgilendirirsen sağol.

Medeni Kanunun miras hükümlerine göre , vefat edenin kanuni mirasçısı yok ise vasiyet ile de herhangi biri mirascı atanmamış ise malları hazineye intikal eder. Buna göre, analığınızın üzerine kayıtlı daire maalesef hazine adına tescil edilecektir. Bu yüzden mümkün mertebe intikal işi ile uğraşmayın ki evde oturabilesiniz.
Olayın bir de şu yönü var ; devlet(hazine) bunu öğrenip kendi adına tescil ettirdikten sonra sizden oturdugunuz dönemlere ait(son 5 yılın) kira bedelini talep edebilir. Buna da hazırlıklı olmanız gerekir.
Kusura kalmayın sizi rahatlacak cevap veremedim ama maalesef kanunlar bu yönde.

Babamın nikahlı eşi analığımızın kimsesi yok.4 özürlü kardeş .babam ve analığımız ölünce mirasın bize geleceğini düşünmüştük yaklaşık 13 yıl beraberdik.hazine işi hesapta yoktu.şaşırdık kaldık .kardeşimin biriyle hasta olmadığımız zamanlarda çalışıp ve arazi satıp daire ve ev yapmıştık.babam daireyi analığın üzerine evi de kendi üzerine yapmış.genç zamanlarda tapuyla kim düşünür biz hastalandık aradan yıllar geçti.mirasçı olacağız diye düşünürken hazine işi çıktı.nasıl üzülmessin..tarlalara mı yoksa gençlik zamanı verilen emeklere mi hepsii boşşş..

Süpriz şok edecek bir gelişme oldu.ceza artmasın diye analığımızın ölüm verasat ilanını çıkarttık tam 22 tane verasatcı çıktı.biz hiç görmedik avukat tuttuk analığımız daireye siz yaptırdınız diye babam zamanında 50 000 tl değerinde senet vermiş benim haberim yoktu yeni öğrendim.yürüme özürlüğü olduğumuzdan avukatla hiç görüşmedim.akrabalardan birini gönderiyorum,3000 tl para verdik dava biterse 5000 tl vereceğimizi söyledik.verasatçılardan adres bulamadığını onun için teblikat gönderemiyor ve gazeteye bildiremiyoruz demiş davanın 2 yıl sürer demiş.ne derece doğru,sorun bizde mi avukatta mı.Ne yapmam gerekir paylaşırsanız sevinirim Allah razı olsun selamlar Recep

Üst Alt