Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

4 kişiyiz. Asgari ücretle çalışıyorum. Kardeşimin maaşları kesilir mi?

ceyhun001

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
melek ablam...
kardeşm engelli annem bakım parası alıyor bidrde kardeşim üç aylık maaşı alıyor bende asgari ücretle çalışıyorum 4 kişilik bir aileyiz.
bu konuda kişi başına düşen aylık gelirde sıkıntı oluyormu.

net ne kadar aylık alıyorsun?

ablacım ben 846 tl alıyorum annem kardeşime evde bakım maaşı alıyor. birde 2022 üç aylık maaşını alıyor.

sıkıntı yok ablam. 2022 ve evde bakım aylıkları gelire dahil edilmiyor. tek gelir senin aylığınsa başka gelir yoksa kişi başına düşen aylık gelir 255,22 lirayı geçmiyor. sorun yok.

ablam kardeşimin 2022 üç aylık maaş raporu %40 verilmiş yalnız evde bakım raporuda %90 verilmiş bu raporu tekrardan yeniletmemizde fayda varmıdır. sıkıntı olurmu

raporlar hangi tarihlerde alındı? En son alınan rapor hangisi?

ablacım 2008 tarihli % 90 oranlı raporla vakfa gidin aylık oranı yukseltilsin kardeşinin. kardeşin 18 yaşından buyukse aylığı arttırılır. amaa yok kardeşin 18 yaşından küçükse isterse yuz olsun oran arttırılmaz. kardeşin 18 yaşından buyukse yuzde doksan olan raporla kardeşin vakfa gitsin aylığının yukseltilmesini istesin.

yeni rapor almaya gerek yok. raporuuz surekli zaten. vakıf raporu kabul etmezse yeni rapor alırsınız amasurekli raporu kabul etmek zorundalar.

ablacım %90 olan rapor annemin evde bakım maaşı olark aldıgı bedeldir sanırım 765tl olması lazım. 2022 üç aylık olan bedel ise %40 890 olması lazım bu durumda hangilerine başvurmak lazım kusura bkma bu saate senide yoruyorum.çok teşekkür ederim ilgine...

bu arada 18 yaşından buyuk kardeşim.

ablam kardeşin kaç yaşında ona gore cevaplayım?

ablacım 90 oranlı raporla evde bakım aylığı alıyor ve miktarı da: 765,67 lira:) bu doğru.

ama 2022 aylığına yuzde kırk raporla başvurmuşsunuz. oysa kardeşin yuzde doksan raporla başvurursa 2022 aylığı 3 aylık 1274,08 lira alacak:)

oysa yuzde kırk rapor 849,39 lira alıyordur.

şimdi yuzde doksan oranlı raporla vakfa gitsin kardeşin. raporunu da yanında götürsün. aldığı 20222 aylığının % 70 ve ustu bakıma muhtaç özürlü aylığı seviyesine yukseltilmesini istesin.
rapor kurum kayıtlarına geçtikten sonra ve onaylanınca aaylığı arttırılacak ve 1274,08 lir alacak uç aylık.

başka geliriniz yok di mi? 2022 evde ve evde bakım aylıkları sayılmıor. onları geç. senin maaşından başka gelir yoksa gidin aylığınızı yukseltin:) gelişmelerden de beni haberdaar et ablam.

ewet sadece benim gelirim var ablacım.vakıf dediğimiz kaymakamlıkta sosyal yardımlaşmamıdır. yoksa engelliler vakfınamı gitmemiz gerekecek

kaymakamlıktaki sosyal yardımlaşmaya gittim sordugumda 2022 için hastaneden takrar yeni bir rapor alınması gerektigini söylüyorlar hatta yeni yasaya göre raporlar 5 yılda bir yenilenmesi gerekir dediler.

kaymakamlıktaki SYDV ablası.
2022 aylıklarının miktarları rapor oranlarına göre değişiyor. şuradan bak aylık miktarlarına:http://www.engelliler.biz/forum/2022-engelli-ayligi-ile-vakif-ayligi/123676-2014-yili-2022-ayligi-miktarlari-belli-oldu.html

b
oşu boşuna kardeşi,n yıllarca düşük almış:(
raporu goturun artırırlar. ama onceki yıllarınkini alamaz. yuzde doksan oranlı rapor kurum kayıtlarına geçince o tarihi takip eden dönem başından itibaren arttırılır.

o halde gidin yeni rapor alın ablam. yuzde yetmiş ve ustu rapor alırsanız aylığınız artttırılır.
ben belki kabul ederler diye düşündüm ama maalesef raporu 5 senelik istiolar.
başka çare yok gidip yeni rapor alın ama aile bakanlığını da arayıp kızın.

şöyle bir sorun var ablam işte SYDV gittim dedim kardeşimin 2022 raporu %40 bunu artırma sansımız varmı diye onlarda rapor 2008 yılında alınmıştır yeni yasa geregi raporlar her 5 yılda bir yenilenmesi gerek ondan dolayı hastaneden sapor almalısınız diyorlar.

ewet raporların 2side sürekliligi süreklidir diye geçiyor.

çok tşk. ablam ilgine

melek ablam merhaba...

kardeşim engelli ve sağlanan ewde bakım maaşını alıyor aynı zamanda 2022 maaşını 'da alıyor.evde çalışan tek benim babamında %40 engelli raporu bulunmaktadır babam kendi adına 'da 2022 maaş başvurusu yapabilir mi.

baban başvurursa hanedeki gelir hesabına evde bakım aylığı da dahil edilecek ablam. Daha bugün yönetmelik değişti. ve evde bakım aylıkları da artık 2022 aylığı gelir hesabına dahil edilecek maalesef.
hanede kişi başına düşen aylık gelir 255,22 lira altında olursa ancak bağlanır.

ablam bu durumda ben asgari ücret alıyorum kardeşimde evde bakım maaşı alıyor ve hanede yaşanlar 4 kişi ve kişi başına düşen gelir yüksek oluyor sanırım.

kişi başına düşen gelir yüksek olacagından babam 2022 aylıgına baglanamaz peki kardeşimin almış oldugu maaşları kesilirmi

İşte ben de bu durumu bilemiyorum:( Şu an ilk sosyal incelemeler 1.1.2015'te başlayacak.
Fakat evde bakım aylıkları da sistemde görünecek.
Vakıflar nasıl bir işlem yapacak daha önceden aylık alanlar için bilemiyorum:(

Baban sakın başvurmasın o halde.

kardeşimin 2022 aylığı için raporunun az olmasından dolayı tekrar rapor çıkarttırılıp evrak teslim edecektik.bu durumda sorun oluşurmu acaba.

Şu durum netleşinceye kadar rapor yükseltme işlemi yapmayın. netleşince ben bilgilendirrim. olur mu ablam?
Sonuçta aylık kesilecek ama ne kadar alırsa kâr...

peki raporu çıkınca ne yapalım elimizdemi bekletelim teslim etmeyelim mi ablam...

Raporu % 40'ın altına mı düştüydü? Şimdi kaç oldu?

%90 olarak evde bakım maaşını alıyor. birde %40la 2022 maaşını alıyordu. bizde %40lık maasını yeniletelim dedik ondan daha rapor çıkmadı heyete girecek bugun yarın.
benim demek istedigim %70 üzerinde rapor gelirse yeniletmek için verelim mii verirsekte maas artacagından aldıgı maaslarda kesintisi olurmu ögrenmek istedim...

ablacım, maaş yükseltme işlemlerinde muhtaçlığı yeniden sorguluyorlar. Bu durumda aylık kesilir.
Biraz bekle diyorum. Vakıfların bu konuda daha önceden aylık alanlr için hemen işlem yapıp yapmayacağını öğrenelim. Ben alabildiğiniz kadar alın diye bekle diyorum.
ha raporu bekletmeyim, maaş artsın diyorsan; muhtaçlığı yeniden değerlendirilirse aylık artırmayı bırak, aylığı kesilir. karar senin.

ablam şimdi seni çok meşgul ediyorum kusuruma bakma ama tam bilgi edinme için detayla soruyorum.

biz şimdi kaymakamlıktan rapor yenilemesi için başvurduk ordan aldıgımız yazıyla hastaneye basvurduk ve ilgili bölümlere girdi kontrol oldu yarında aslında hayete girecek bu durumda heyete girmeli mi girmemellimi. heyete girerse ve çıkan rapor %40 üzerinde çıksa dahi hastane ilgili makama üst yazıyla gönderecektir bu durumdada evde almış olduğu bakım maaşıyla benim maaş 850+760 kişi başına düşen geliri 4 de bölersem 400 gibi bir rakam çıkıyor bu durumdada 2022 maaşı kesilir sanırım

Hanede kişi başına düşen aylık geliriniz evde bakım aylığıyla birlikte sınırın üstünde diyorum. Tekrar muhtaçlık sorgulaması yapılırsa aylık kesilir. Siz aylık artsın diye yeni raporu verdiğinizde vakıf mütevelli heyeti muhtaçlığı yeniden sorgulayacak. işte o zaman evde bakım aylığını da gelire sayacak. aylık arttırmayı bırak,aldığınız 2022 aylığını kesecek diyorum.

bu durumda bu konu netleşenene kadar heyete girmemesi daha iyi olur ozaman

çünkü yarın heyet günüydü

Üst Alt