Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

4 senedir çalıştığım yerden kıdem tazminatı alıp ayrılabilir miyim?

bushid0

Yeni Üye
Konular
20
Reaksiyonlar
0
Merhabalar.
Ozel bir sirkette asgari ucretle yaklasik 4senedir calismaktayim.
Saglik sorunlarim yuzunden 2bucuk aydir ise gidememekteyim.
Rapor alamadigim gunler ucretsiz izin olarak kesilip ne sigorta ne yemek hic birsey alamamaktayim.
Suanda aldigim raporlarin ucretinide alamamaktayim sebebi ise ssk nin 90 gun icersindeki primime bakmasiymis.
Son aldigim raporuda sisteme giremiyorlar.
Muhasebeyle konustugumda soyledikleri istifani ver cik. Tazminat diyorum yok diyorlar.
Engelli calisan ihtiyaclari olduklari icin ve rapor alamayip hic bi sekilde para alamadigim icin cok faydali goruyolarmis beni.
Bunu muhasebe kendi agzindan diyor birde :/
Bende hakkim olani almak istiyorum.
Yaklasim 3-4 hafta daha ise gidemeyecegim tedavim devam ediyor.

Varsa bir tavsiyeniz lutfen soyleyin.

bushid0

Eğer sigorta girişiniz 1999 yılı ve öncesi ise ve 15 yıl 3600 günü toplamda tamamladıysanız sgk dan 15 yıl 3600 günü doldurduğunuza dair tazminat alır yazısı alarak işyerinden tazminat alarak kendi isteğinizle çıkabilirsiniz.

kardeş sağlık sorunlarından dolayı eyer iş yerinde çalışamıyosan hastaneden çalışamaz raporu alıp işyerine verirsin yazarsın dilekçenide verirsin baktın vermiyorlar sgk ya şikayet edersin sen biraz pazsif ve bilgisiz gördülerse o yüzden demişlerdin yok öyle bir dünya artık ver istifanı çek git demeler hakkını bırakma sonuçta senin izinli günlerini senelik izinden kesmişler ozaman senin ücretinide vermek zorundalar hem senelik izinden kesecekler hem ücretini vermicekler senin muhasebecin ya çok uyanık yada bir b...k bilmiyo hakkını bırakma

ozgurmeric74' ün dediği iyi bir yöntem ancak akıllı davranmak lazım ve yasaya göre kendini haklı duruma sokman lazım.
Acil çözüm için yapabileceğin tek şeyi yazıyorum:
Sağlık sorunların sebebiyle doktor rapor veriyorsa al vermiyorsa da özellerden rica et 2-3 haftada bir farklı doktora giderek 5 er gün raporu patlat en çok muayene ücreti ödersin. Bu arada Alo 170 e mobbing uygulandığına dair şikayet et, elden maaş prim v.s ödeme yapılıyorsa onları da şikayet et, Son 1 yıl içinde toplam aldığın rapor 4 ayı aştığı zaman seni işten çıkartmaya hakkı oluyor ancak kıdem tazminatını vermek şartıyla, böylece hem tazminat alırsın hemde işsizlik maaşın bağlanır. Fazla mesai filan ödenmeme durumuda varsa direk fazla mesai alacakları için dava aç. Ben hiçbiriyle uğraşamam kötü olmamam başıma gelene razı olurum dersen de en azından hiçbirşey imzalamadan birgün bırak işi ve o günden sonra işe gitme işten çıktım ayrıldım da deme, imzalı kağıt ellerinde olmayacağı için en azından ihbar tazminatı talep edemezler senden.

fener

Yonetici ile gorusmemistim onunla anlasip cikmayi dusundum eger oda muhasebenin tavriyla konusursa dediklerinizi yaparim diyorum. bu sirkette calisabilmek icin raporumdaki agir engelli calisamaz ibaresini degistirdim. Degistirirkende doktor bunu degistirebilirim ama yuzdeni yukseltemem demisti benimde tek ihtiyacim calisamaz ibaresiydi. Istersen gelir yine degistirebiliriz demislerdi. Dediginiz gibi calisamaz raporu alip tazminat alabilirim oyle mi?

bushid0

sağlık nedenlerinden dolayı ile bir rapor alıp insan kaynakları ve yöneticine sun anlaşarak tazminatını alırsın ben aldım .

[FONT=sans-serif]@[/FONT]ozgurmeric74 dediği doğru ama o hak çalışanlara bir kere geçerli 3600 15 yıl hakkıını kullanırsan ilerde tekrar başına böyle bişey geldinde bu haktan faydalanamazssın

Üst Alt