Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

4 yaşında, %70 raporlu oğlum için evde bakım maaşı alabilir miyiz?

mustafa64

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
4 yarısında bir ogluma icin bakım parası cıkarmı ozel rehabilitasyon raporu cıkarttık hafif mental 100 de 70 raporumuz cıktı ne yapabilirim

Uretim siklus defekti

Ure siklus defekti

chiko_url

Biz sadece ozel egitim kutucugunu işaretledik ona gore işlem yapıldı yani diger kutucuklaar işaretlenmedigi icin sadece ozel egitim raporu cıktı yeni bir basvuru yapabilirmiyim maas icin

Aile sosyl plt.bak. kuruma gidip forum verirler rapoe cikarttirin hastaneden

suan raporumuzu tekrar cikarttik oglum 6 yasinda konusamiyor yuruyor ilaclari ve mamalari var ozel ucretli gidalar tuketmek zorunda simdiki raporunda agir engelli ibaresi mevcut yuzde 84 cikti eve bakmaya geldiler sadece soru sorup gitmisler hakkinda bilgi almislar giderken 1 ay sonra sonucunuzu eve yollariz demisler cikma ihtimali nedir birde engelli karti kisminida isaretli engelli karti ne ise yariyor

Eve geldiklerinde ne sordular ve neden 1 ay sonra cevap gônderiz demişler?
Hanede kaç ne haber? kişi var eve giren gelir nedir

eve geldiklerinde yuruyebiliyormu konusuyormu hastalogo var ne hastali var demisler 6 yasinda konusmasi yok 84 afir egelli raporu var agisiz 2355 tl maas aliyorum hanede 3 kisiyiz bir ay sonra sonuclarniyormus raporlari verirken de eve heyet gelmeden 1 ay s9nra sonuclanir demisler

Sonuç olumlu ziraat bankasından hesap açmanız istenecektir artık

zireat bankasindan esimin adina actirilmis bir hesap vardi hic bir islem yapilmadi uzerinden o olurmu birde giderken bize hesap acmtirin vs gibi birsey soylenmedi

mustafa64
zireat bankasindan esimin adina actirilmis bir hesap vardi hic bir islem yapilmadi uzerinden o olurmu
bakıcısı annesı görünecekse ve hesap açamnz ıstenırse evet bahsettıgınız hesap olur.bankadan o hesap numarsını alıp kuruma verırsınız
1 ay çok uzun süre niçin ölyle demişler normalde gelırler sorular sorarlar gıderken hesap actrın derler olumlu ise.sizinki olumsuz olabilir 1 ay beklemekden başka çarenız yok ama 15 gün sonra gidip durum hakkında bilgi alabilirsinz kurumdan

mustafa64

evde bakım aylığı baglanması için şu 3 şart aranır:

1) %50 ve üstü agır özürlü rapor. raporunuz uygun. bu açıdan sorun yok.
2) hanede kişi başına düşen aylık gelirin 1219,35 TL altında olması lazım. hane geliri bu snırın altında ise bu açıdan da sorun yok.
3) çocuğunuzun bakıma muhtaç durumda olması lazım. hanenize gelen bakım hizmetleri değerlendirme heyeti şu kriterlere göre çocuğunuzu degerlendirecek:https://www.engelliler.biz/forum/ev...4442-engelli-bakima-muhtaclik-kriterleri.html

linkte sayılan A,B,C,D bentlerinden en az birinde tam olarak veya en az ikisinde kısmen bir başkasının bakımına sürekli olarak ihtiyaç duyuyorsa bakıma muhtaç oldugu yönünde karar verilecek. heyet, bu degerlendirmeyi yaparken yaşından dolayı yapamadıklarını değil, raporda bahsi geçen hastalıklarından dolayı yapamadıklarını dikkate alacak. raporda bahsi geçen hastalıklarından dolayı sürekli olarak bakıma ihtiyaç duyuyorsa heyet bu yönde olumlu karar verecektir.

ancak, yukarıda saydıgım şartlardan birinde bile uygun bulunmazsa evde bakım aylığı talebiniz reddedilecektir.
bu 3 şartın üçünde de uygun bulunursa aylık baglanacaktır.

evde bakım aylığı başvurunuzun sonucunu başvuruda bulundugunuz kurumu arayarak öğrenmeye çalışın.

cevabiniz icin tesekkurler yataga bagimli degil 0.6 protein tuketmek zorunda aldigimiz urunler ozel ve cok pahali gunluk tuketmesi gereken mamalari var arti 2 saatte bir ilaclari var duzenli 6 cesit ilac kullaniyor neden bir ay sonra cevap alin dediler anlamadim

mustafa64

sizden aldıkları bilgiler ışıgında kurul değerlendirmesi yapılacak,cıkan sonuc olumlu olursa sizi telefonla cagırıp bankadan bir hesap acmanızı isterler.ben olumlu olacagını düşünüyorum..

Merhabalar. Ben e devlete baktım da kayıt bulunamadı diyor ama Ocak maaşını cektim gelir de artışımız da yok aksına düşüş var. Acaba her ay güncelleniyor ondan mi kayıt bulunamadı yazıyor bilgisi olan varımı? Ay basından 1 hafta süre de e devlete yansıyor diye duymuştum da ?

Son düzenleme:
Mücahit01
Acaba her ay güncelleniyor ondan mi kayıt bulunamadı yazıyor bilgisi olan varımı? Ay basından 1 hafta süre de e devlete yansıyor diye duymuştum da ?
evet.aynen duydugun gıbı her ay güncellenıyor.her ay'ın 5 6 sı gibi görünüyor 1 hafta kadar sonrada görunmez oluyor.şuan görunmemesı normal haftaiçi tekrar bakın

raporumuz onayladi herkeze tesekkur ederim bir sorum olacak ocak 25 de aile sosyal politikalara belgelerimizi tamamlayip verdik subat 4 4 eve kontrole geldiler subat 22 de onaylandi hesap bilgisi ve kimlik fotokopilerinizi getirin dediler bugunde fotokopileri ve hesap bilgisini verdik nisanda maas uatar dediler mart ayinin maasini 1305 tl olarakmi alacagiz yoksa 4 subatta eve geldiler o tarihten itibaren hesaplayip fark verecekler bilgisi olan cevap yazabilirmi

.nnnn

engelli kartı ile hızlı trenden (yanında 1 refaketçi ile yazdırırsanız ) yararlanabilirsiniz.ayrıca ego otobüsleri ve müze girişleride bedava

raporumuz onayladi herkeze tesekkur ederim bir sorum olacak ocak 25 de aile sosyal politikalara belgelerimizi tamamlayip verdik subat 4 4 eve kontrole geldiler subat 22 de onaylandi hesap bilgisi ve kimlik fotokopilerinizi getirin dediler bugunde fotokopileri ve hesap bilgisini verdik nisanda maas uatar dediler mart ayinin maasini 1305 tl olarakmi alacagiz yoksa 4 subatta eve geldiler o tarihten itibaren hesaplayip fark verecekler bilgisi olan cevap yazabilirmi

Şubat 22 de onaylandı ise
mart 1 de bakım hizmeti başlar Nisan 15 de maaş yatar

Üst Alt