Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

4 yaşında %80 raporlu çocuğum için evde bakım hizmeti alabilir miyim?

furkanfurkan

Yeni Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
0
selam yöneticim ben bir konuda yardım istiyorum
4 yaşının içine girdi oglum %80 raporu var ama agır özürlü bölümünde hayır yazdıgı için maaş baglayamayız dediler. bir de 3 yaşından küçükler zaten anne bakımına muhtaçtır diye.
benim oglum suan da 4 yaşında acaba şimdi alabilir miyim.
ben çalışmıyorum eşim çalışıyor askeri ücretle. annem bize kalıyor emekli ayrıgı var bir de kirada oturuyoruz
bunlardan dolayı alamama diye söz konusu oalbilir mi.

yardımcı olursanız sevinirim.

saygılarımla...

birşeydaha ögrenmek istiyorum evde agır bakım ücreti ile 2022 yasa arasında ne fark var

Her şeyden önce yaşın hiç bir önemi yok. Evde bakım hizmetinden yararlanmak için:
1- "ağır özürlü" ibareli ve %50 üzeri rapor olmalı
2- bakıma muhtaçlık kriterlerine uygun olmalı
3- hanede kişi başına düşen gelir 348 TL'den az olmalı (http://www.engelliler.biz/forum/evd...-olabilir-kimler-gelir-hesabina-dahildir.html)

Bu şartlar varsa kesinlikle başvurunuz reddedilemez.

Evde bakım hizmeti ağır sakatlığı bulunan kişilerin bakımını üstlenen kişilere ödenen aylıktır. Kriterleri yazdım yukarı.
2022 aylığı ise, sakat kişiye ya da 18 yaşından küçükse sakat yakınına ödenen aylıktır. Bunun için (18 yaş altı için) anne-babanın hiç bir sosyal güvencesi ve geliri bulunmamalı ve çocuğun %40 ve üzeri raporu olmalı. Şartlar uygunsa, kaymakamlığa başvurulur.

selam.3 kez itiraz etmeme ragmen %80 özürlü raporu veriliyor ama agır özürlü bölümüne hayır yazılıyor.ben ne yapabilirim bana yardımcı olur musunuz rica etsem .oglumun tanısı:eek:pere meningomiyessel.parapleji.nerojen mesane.(belden asagısında hiç tutmuyor doguştan)

Sevgili Bülent bey %50 demişsiniz? Umarım yanlış duymamışımdır. Ben %70 biliyorumda..?

%51 ve üzeri olmalı...

Yukarıda yazdığım gibi, SHÇEK'ten bir üst yazı alıp o şekilde hastaneye başvurun bence. Böylece hastane çocuğun yaşının bir önemi olmadığını anlar ve rapora oran yazar...

selam yöneticim.rapor için tekrar başvurduk oglan heyete girdi raporda aynı verirdi ve yine yaştan dolayı agır özürlü ibaresi yerine hayır yazdılar.ben başka birşey daha ögrenmek istiyorum oglum kocaeli üniversitesinde kontrollerin ameliyatlarını orada yaptırdık ve orası takipliyiz.biz sakaryada oturuyoruz kocaeli üniv. hastanesinden özürlü raporunu alırsak yineden yararlanabilirmiyiz.il degişik oldugu için pürüz cıkarmı yine bilgilendirilseniz sevinirim...

Hastaneye giderken yukarıda yazdığım gibi shçek'ten bir üst yazı aldınız mı?

Başka ilden alınan raporlar kabul edilir mi, bilemiyorum.

shçek ten yazı aldık ve aynı şeyi söylediler cocougunun yaşından dolayı olmaz dediler. 4 yaşına kadar cocuklar zaten bakıma muhtaçtır dediler o yuzden özürlü olmayanlarda başvurup alır dediler.ne yapacagımı sasırdım bu kadar zor mu bunu çıkartmak anlamadım bir türlü. başka ne yapabilirim beni yönlendirirmisiniz rica etsem

BİMER'e şikayet edin derhal. Onların haddine değil yaşı değerlendirmek. Devlet bir hak vermiş, hastanedeki iki işgüzar bu hakkınızı elinizden alamaz.

selam

bimere sikayet ettim bakalım ne olacak.

bir de ben başka birşey ögrenmek istiyorum.. kişi başına düşen gelir ücreti 348 tl gecmemesi lazım deniliyor. biz evde ben eşim oglum (engelli oglum) ve annem yaşıyoruz. annemin emekli maaşı: 600 tl + benim maaşım: 535 tl.
şimdi engelli oglumla birlikte 4 kişiyiz. bu 4 kişiye mi bölünecek 3 kişiye mi. yani engelli olan oglum hesaba dahil ediliyor mu

bilgilendirirseniz sevinirim..

her ildeki yöneticiler kendi şartlarını koyuyorlar sanırım . böyle saçmalık görmedim .benimde oğlum 4 yaşında ve biz 2 yaşından beri evde bakım aylığı alıyoruz .ilk raporumuz % 60 verilmişti onda bile sorun etmediler tabiki ağır özürlü ibaresi işaretli olması gerekir. şuan oğlumun raporu %100. çok şükür ki hiç sorun çıkarmadılar.ama raporları çıkarırken çok sorun oluyo sizin gözünüzden bişey kaçırmamanız gerekiyor.ve bu maaş için mutlaka bi yerlere şikayetinizi yineleyin çünkü hakkınız... inş biran önce hayırlı cvplar alırsınız...

18 martta heyete girecek bakalım ne olacak ama umudum yok.heyetteki doktorlardan birinle görüştüm agır özürlü bölümüne evet yazamayacaklarını dediler yaştan dolayı.bende dedim herkez veriliyor 1.5 yaşında alanda var 2 yaşında alanda var dedim doktorun bana verdigi cevap beni baglamaz dedi.en sonunda ankaraya gidip protesto yapacam bu gidişte.1.5 senedir ugraşıyorum ya bu raporla.fıstırmamak elde degil

selam arkadaşlar bugun uzun ugraşlar sonunda oglumun raporunu aldım. sizlerin yardımlarınızla beni yönlendirmeniz sizin sayenizde raporu aldım sonsuz teşekkürlerimi bir borç biliyorum..
raporda.%76 oranında agır özürlü bölümünde evet yazıyor. teşhisi Parapleji. idrar inkontinansı. mental reterdasyon. hidrosefali. tetrakard sendromu yazıyor.

benim ögrenmek istedigim bu tanıya göre rapor oranı nasıl.
bir de sürekli bölümünde 2 yıl yazıyor... evde bakım ücretini için kriterlerim uyuyor 348 tl gecmiyor kişi başına düşen oran bundan sonra nasıl yol izlemeliyim..

sürekli bölümünde 2 yıl yazıyorsa raporunuz 2yıl sonra yeniden yenilenmesi gerekiyor. inş maaşınız bir an önce bağlanır...

evde bakım ücreti

evde 3 kişisiz ben eşim ve oglum birde annem arada sırada bizimle kalıyor ikameti benim yanımda gözüküyor...annemin üzerine 2 ev var biri kirada 750tl getirisi var.
benim maaşım:625 tl+annemin emekli maaşı:600+ev getirisi:750:1975tl/4:494tl

bu şartlarda evde bakım ücretinden yararlanamıyorum.benim ögrenmek istedigim.annemin ikamet adresini abimin evini göstersem. zaten annem 15 gün abimde 15 gün bende kalıyor..emekli maaşınıda kendine harcıyor..

yada başka nasıl bir yol izleyebilirim yardımcı olursanız sevinirim..

Üst Alt