Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

4 yaşında engelli çocuğa engelli maaşı bağlanır mı?

Ümito

Üye
Konular
80
Reaksiyonlar
6
4 yaşında yeğenim var engelli kendisi
Annesi ev hanımı
Babası fabrikada asgari ücretle çalışmakta
Engelli Aylığı bağlanır mı

Umit Bey
Raporu %40 ın üzerindeyse ve ailedeki kişi başı düşen gelir geçilmiyorsa engelli yakını aylığı bağlanır
[FONT=tahoma]Engelli yakını aylığı kimlere bağlanır?[/FONT]

• [FONT=tahoma]Fiilen bakımını gerçekleştirdiği, kanunen bakmakla yükümlü olduğu 18 yaşından küçük, en az %40 ve üzeri özürlü yakını olan,[/FONT]
  • [FONT=tahoma]Aylıktan faydalanmayacak kişiler arasında sayılmayan[/FONT]
  • [FONT=tahoma]Hane içinde kişi başına düşen geliri, [/FONT]01.01.2020 - 31.12.2020 tarihlerinde geçerli olmak üzere 2022 aylıkları için kişi başına düşen aylık gelir sınırı, 701, 32 TL olmuştur.
  • https://www.engelliler.biz/forum/20...su-icin-gerekli-belgeler-ve-surec-guncel.html bu linki okuyun

Umit Bey
Babası sigortalı olarak çalıştığı için alamaz kardeşim.

Ufukalp

benim annem emekli evimiz kira ve evde iki kişiyiz banada baştan kabul etmediler ben bimere yazdım evimiz kira annemin emekli aylıgından baska gelirimiz yok zaten 800 kira geriye 700 kalıyor elektrık su derken par kalmıyor bide ben bayagı isyan ederek yazdım ve sonrasında engelli maaşım bağlandı

Tekprens
O zaman lütfen soruyu bir daha okuyun ve ondan sonra size bağlanan aylıkla kıyaslayın.
2022 engelli aylığı ile 18 yaş altı engelli yakını aylığı birbirinden farklı şeyler, şartları da farklı.

Ufukalp

evet soruyu okudum ama sizin verdiğiniz cevap farklı siz sigorta varsa bağlanmaz demişsiniz evde 3 kişiler biz ikişi ile bimere yazarak bağlattık onlar iki kişi bağlanma ihtimlai oldugunu belirttim yaş konusuna gelince benim kuzenimin 3 yaşında oğluda engelli ve engelli aylığı alıyorlar onlar toplam 4 kişiler

Tekprens
Hala kişi hesabı yapıyorsunuz. Lütfen engelli aylığı değil, 18 yaş altı engelli yakını aylığı şartlarını araştırın.

Umit Bey
evet baglanır.kas hastası tam bagımlı olur.konuyu 2022 ile ilgili yere açtıgn için [FONT=sans-serif]@[/FONT]Ufukalp in verdiği cevap doğru. ama dediğim gibi ebm ye başvursunlar alır

Öncelikle herkese teşekkür ederim verdiğiniz cevaplar için
Ama şimdi kafamız hep karıştı
Ufukalp
-mka
Evde 4 kişiler anne baba ve 2 tane çocuğu var
Babası asgari ücretle çalışıyor
Büyük oğlu engelli kas hastası
Şimdi alabilir mi ?
Alamaz mı ?
Nereyi aramak lazım yada nereye başvurmak gerekiyor

Engelli aylığı değil de, bakım maaşı olabilir mi? Ufukalp çünkü; kas hastaları bakıma muhtaç oluyor, oranı da yüksek.

@Nurtan
Tam bağımlı (ağır engelli) raporu varsa gelir kriteri gözetilir.
Hanede kişi başı aylık gelir 1.402 TL nin altında ise evde bakım aylığı bağlanır.
@Umit Bey
Kafa karıştıracak bir şey yok, @-mka evde bakım aylığına göre cevaplamış. Siz engelli aylığı sorduğunuz ve engelli de 18 yaşından küçük olduğu için ben de engelli yakını aylığı yönünden cevapladım.

Kafa karıştıracak bir şey yok, @-mka evde bakım aylığına göre cevaplamış. Siz engelli aylığı sorduğunuz ve engelli de 18 yaşından küçük olduğu için ben de engelli yakını aylığı yönünden cevapladım.
bencede yok ortada az bişi yanlış anlama var Ufukalp in yazdıkları dogru konu 2022 ile ilgili yere açıldıgı için.bende zaten mesajımda 2022 ait yere açmısn konuyu ama ebm yi alabilir demişim.kısaca 2022 alamaz ebm yı çok rahat alır.ve bian önce vakıt kaybetmedende başvursun derım ben.tabii karar kendısının

bu nasıl işdir arkadaşlar ; bende 2022 maaşına başvurdum sözde eve gelip bakacaklardı bugün sydv aradım virüs nedeniyle ev ziyaretleri ertlenemiş ne yani virü geçene kadar acımızdan ölek mi ? taş yiyelim biz ? bu işin başka alternatifi yokmudur vallaha pazartesi bir dha arayacam olmadı bimere yazacam ..
yemişim ev ziyaretini eskiden ev ziyareti mi vardı sanki ???

Üst Alt