Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

4 yaşında, otistik kızım için evde bakım aylığı vb. yardımlara ihtiyacım var..?

Haticeuslu

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhaba.benim 4 yasında %40 otistik bi kizim var.herşeyiyle bana muhtaç.hiç konuşmuyor.susayinca bile krize giriyor yerlere yatıyor.ben özürlü yazmasını istemedim.ama şimdi durum değişti. Ben eşinden ayrıldım.500 TL nafaka almaya başladım.kizimi kimseye bırakıp çalışamiyorum.tasindigim en uygun ev 600 TL.bakım parası için raporu yeniletmeyi düşünüyorum. Nasıl bi yol izlemeliyim.
O kadar çok şey okudumki kafam karıştı.ben ne yardımı alabilirim.evime yerleşmeden geçim derdine düştüm. Önerilerinizi bekliyorum.lütfen
Saygilar

her şey düzelir zamanla moralini bozma ablam. güçlü olman gereken zamanlardasın ve kızın için kendine bakmalısın.
nafaka aldığın için 2022 aylığı almanız imkansız. evde bakım aylığı için başvurmalısın.
evde bakım aylığı için aile ve sosyal politikalar bakanlığı il müdürlüğüne git ve kızın için evde bakımaylığına başvuracağını söyle. durumundan da bahset ve işlemlerin hızlandırılmasını, yardıma ihtiyacın olduğunu, kızınla ilgilenmekten böyle şeylere çok fazla koşturamayacagını anlat. kızının saglık durumu hakkında da bilgi ver. mümkünse kızınla git.
il müdürlüğü kızını yetkili bir hastaneye sevk edecektir. eger % 50 ve üstü "ağır özürlü" ibareli bir rapor alırsan evde bakım aylığı bağlanacaktır. gelirin de uygunsa tabi. hele raporu hallet gerisine bakarız.
hastanede raporda agır özürlü kısmının evet yazıyor olmasına dikkat et. raporda bunun olması şart. hastanede doktora da soyle ki agır özürlü olup olmadıgını çok dikkatli değerlendirsinler. tanıdık bir hastane varsa başka hastaneye de gidebilirsin. ama hastanenin Engelli Sağlık Kurulu Raporu Düzenlemeye Yetkili Sağlık Kuruluşları Listesi'den olması şart. listeyi incele hastaneler hakkında fikir edin ona göre en uygun olana git.

Tesekkurler Ablacim cvp verdiğin için.sunuda sormaliyim. Kızımın %40 raporu var şimdi martta bitiyor.ben yinede sosyal politikalara gitsem hastaneye sevk ederlermi acaba.raporu yenilerlermi.bu raporlo engelli maaşı veriyorlarmis 3 ayda 875 .bu bakıcı maasida 3 aydami veriliyor.
Birde bi arkadaş valilikten 3 ayda 1200 maaş aliyomus çocuğu engelli.bakım parası alsamda bu yardımı veriyorlarmis bu konuda bilgi varmı ?
Şimdiden teşekkürler

ablacım kızının süreli raporu varmış bu durumda süre dolmadan rapor vermezler. sen yine de il müdürlüğüne git kızını özürlü göstermek istemediğini bu yüzden rapor sonucunun bu şekilde olmasında payın olduğunu olumsuz payının oldugunu ve agır özürlü ibaresinin değerlendirilmediğini söyle. seni yeniden hastaneye sevk etsinler sana yol göstersinler.
hastaneye de burada yazdıklarını anlatırsn hastalıgının ilerlediğini kızını özürlü göstermemek için her şeyi anlatmadığını aslında kızının hastalıgının agır oldugunu söylersin ve yeni rapor için başvurursun. dilerim bunlar işe yarar. genelde rapor süresi dolmadan yeni rapor vermiyorlar.

elindeki raporla 2022 engelli yakını aylığına başvurabilirsin vakfa gidip. ama 500 TL nafaka aldığın için sana engelli yakını aylıgı baglamayabilirler. yine de hanede kişi başına düşen aylık geliri dikkate alıp inisiyatif kullanarak engelli yakını aylığı baglarlar mı bilemiyorum. şansını dene bence. zor durumda olunca vakıf belki inisiyatif kullanır. olmadı maddi yardım talep edersin. zaten vakıf da kaymakamlıkta.
kızın 18 yaş altında olduğundan ona 2022 engelli aylıgı baglanmaz. ancak onun adına sen 18 yaş altı engelli yakını aylığına başvurabilirsin. engelli yakını aylığı 3 ayda bir ödenir miktarı da 916 TL'dir.
sen kaymakamlıga git ve vakfa her halükarda başvur. dediğim gibi engelli yakını aylıgı olmazsa maddi yardım talep et.

evde bakım aylığı ayda ödenir. 3 ayda bir değil. ayda eline 830 tl geçer. sen muhakkak evde bakım aylıgı için ugraş. bu aylık seni çok rahatlatacaktır. hem 500 tl nafakan olacak hem de her ay 830 TL (2015 2. altı ay için) alacaksın.
aile ve sosyal politikalar bakanlıgı il müdürlüğüne gidip başvur seni hastaneye sevk etsinler ya da Engelli Sağlık Kurulu Raporu Düzenlemeye Yetkili Sağlık Kuruluşları Listesi'den uygun olan birine git sen başvur. rapor süresi dolmadığı için sorun çıkaracaklar ama sen dediklerimi anlat onlara hastalıgın arttıgını durumunun acil oldugunu söyle raporu çıkart. bence il müdürlüğüne gidip onların sevkiyle git. il müdürlüğünden destek al.kızını da yanında götür.
gelişmelerden haberim olsun. bu sorununu çözeceğiz inşallah. biraz yorulacaksın ama degecek.

Tmm Ablacim çok tesekkur ederim.Zaten kızımı hiperaktif diye krese bile almadılar.alsalardi çalışırdım.şimdi evde bakım parasına gerçekten muhtacim.yol gosterdigin için minnettarım.gelişmeleri mutlaka yazicam.

Üst Alt