ablacım kızının süreli raporu varmış bu durumda süre dolmadan rapor vermezler. sen yine de il müdürlüğüne git kızını özürlü göstermek istemediğini bu yüzden rapor sonucunun bu şekilde olmasında payın olduğunu olumsuz payının oldugunu ve agır özürlü ibaresinin değerlendirilmediğini söyle. seni yeniden hastaneye sevk etsinler sana yol göstersinler.
hastaneye de burada yazdıklarını anlatırsn hastalıgının ilerlediğini kızını özürlü göstermemek için her şeyi anlatmadığını aslında kızının hastalıgının agır oldugunu söylersin ve yeni rapor için başvurursun. dilerim bunlar işe yarar. genelde rapor süresi dolmadan yeni rapor vermiyorlar.
elindeki raporla 2022 engelli yakını aylığına başvurabilirsin vakfa gidip. ama 500 TL nafaka aldığın için sana engelli yakını aylıgı baglamayabilirler. yine de hanede kişi başına düşen aylık geliri dikkate alıp inisiyatif kullanarak engelli yakını aylığı baglarlar mı bilemiyorum. şansını dene bence. zor durumda olunca vakıf belki inisiyatif kullanır. olmadı maddi yardım talep edersin. zaten vakıf da kaymakamlıkta.
kızın 18 yaş altında olduğundan ona 2022 engelli aylıgı baglanmaz. ancak onun adına sen 18 yaş altı engelli yakını aylığına başvurabilirsin. engelli yakını aylığı 3 ayda bir ödenir miktarı da 916 TL'dir.
sen kaymakamlıga git ve vakfa her halükarda başvur. dediğim gibi engelli yakını aylıgı olmazsa maddi yardım talep et.
evde bakım aylığı ayda ödenir. 3 ayda bir değil. ayda eline 830 tl geçer. sen muhakkak evde bakım aylıgı için ugraş. bu aylık seni çok rahatlatacaktır. hem 500 tl nafakan olacak hem de her ay 830 TL (2015 2. altı ay için) alacaksın.
aile ve sosyal politikalar bakanlıgı il müdürlüğüne gidip başvur seni hastaneye sevk etsinler ya da
Engelli Sağlık Kurulu Raporu Düzenlemeye Yetkili Sağlık Kuruluşları Listesi'den uygun olan birine git sen başvur. rapor süresi dolmadığı için sorun çıkaracaklar ama sen dediklerimi anlat onlara hastalıgın arttıgını durumunun acil oldugunu söyle raporu çıkart. bence il müdürlüğüne gidip onların sevkiyle git. il müdürlüğünden destek al.kızını da yanında götür.
gelişmelerden haberim olsun. bu sorununu çözeceğiz inşallah. biraz yorulacaksın ama degecek.