Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

4 yaşında SP'li oğlum için Rizotomi ameliyatı önerdiler. Tecrübesi olan var mı?

efemali

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
merhaba, benim 4 yaşında sp li bir oğlum var.acıbadem spastik çocuklar konseyine katıldık oğluma rizotomi ameliyatı önerildi. bu ameliyatı olan var mı? tecrübelerinden yararlanmak istiyorum.
paylaşırsanız çok seviirim.

teşekkür ederim ilgin için. bilgi bulabiliyoruz. fakat canlı örnek bulamıyoruz.

Merhaba,

İsmim Zeynep Akay. Acıbadem Kozyatağı Hastanesi Spastik Çocuk Polikliniğinin Türkiye genelinde yaptığı konferansları düzenliyorum. Tesadüfen bu mesajınıza rastladım. Dilerseniz daha önce bu ameliyatı olmuş hastalara ulaşmanıza yardımcı olabilirim.

Bana 0216 544 3976 numaralı telefondan ulaşabilirsiniz.

Rizotomi:Tedavisi imkansız ağrıyı gidermek amacıyla omurga sinirlerinin kökle­rinin ameliyatla kesilmesi.

Mecbur kalinmadigi surece cerrahi mudahalede bulunmamanizi tavsiye ederim.

SP : Serebral Cortex deki bir lezyon(bozukluk) sonucu yani beynin hareket kontrol ve denge koordinasyon merkezinde fetus (bebek olusumu halk tabiri)olusumu sirasinda olusan rahatsizliktir esas neden beyinle ilgili oldugu icin daha kritik problemler yaratabilir fakat olumluda olabilir (cocugunuzun durumuna gore) kesinlikle su an icin bu konudaki bir kac profesorun cocugunuzu gorup ortak konsultasyon yapmasini saglayarak karar vermenizi oneririm.

oğlum 5 mayısta rizotomi ameliyatı oluyor.tecrübelerimi paylaşacağım. sevgiler

benim kızımda 7 yaşında spastik cp. Bize de acıbadem kozyatağı hastanesinde rizotomi ameliyatı önerdiler ama öncesinde yoğun bir fizyoterapi görmesi gerekiyormuş. ben rizotomi ameliyatı olmuş hastalarla göörüşmek isterdim.

sevgi arkadaşlar.

benim 12 yaşında bir kızım var.s.p hastası ve 2007 yılında m.özek tarafından acıbademde ameliyat edildi. ameliyat öncesi yapılan değerlendirmelerde drm.özek ve ft.özcan kalkan çok müsbet konuştular. buna rağmen biz ameliyata razı olmadık. istanbulda ve ankara h.tepe ünv.hastanesinde ve de kocaeli ünv.hastanesinde çocuğu defalarca muayene ve konsültasyon yaptırdık. bize hesinin söylediği bu tür bir ameliyatın geri dönüşünün kesinlikle olamayacağı kaslarda oluşan tonus (gerilme-sertlik) un geriye dönüşü olmayan gevşetmeden daha avantajlı olduğu her defasında bize söylenmiş fizyoterapi yöntemiyle bu tonusun azaltılması hatta daha yoğun bir çalışmayla hemen hemen ortadan kaldırılabileceği hususunda ısrar etmişlerdir.
bu vesile ile ben ve eşim tekrar m.özek le ve ft.özcan kalkan la kontak kurduk ayrıca zaten özcan kalkanın eşine ait olan rehabilitasyon merkezinden eğitim alıyorduk özcan beyle hata da en az iki defa görüşüyorduk. biz kendilerine ameliyatla ilgili kaygılarımızı ilettik. daha sonra özek hoca bana ve eşime bir takım videolar izletti, bu videolarda ameliyat etmiş olduğu hastaların ameliyat öncesi ve ameliyat sonrası vede sp li olupta ameliyat olamamış hastaların düştüğü durumu bize defalarca ayrı ayrı görüntülerle izletti. biz de o görüntülerdeki hastaların durumunu dikkate alarak hocam bizim çocuğumuz ameliyat olmazsa böyle mi olu dedik evet dedi. aynen böyle.

bundan sonra bizim hocaya inanmaktan başka çaremiz kalmadı istemeye istemeye çocuğu ameliyat ettirdik. bize ameliyatın 5-6 saat süreceğini ameliyattan sonra yoğun terapi ve tedavi sürecinin olacağını 20 gün yada 1-2 ay içerisin çok beligin bir iyileşmenin gözlemlenebileceğini söylediler.
ancak ameliyat yanılmıyorsam 2.5-3 sat sürmeden bitti 3 gün yattıktan sonra özcan bey rehabilitasyon bölümüne aldı bir seans o da 100 tl ücret almadan yapmadı. ve de bizi eve göndetdiler. biraz iyileştikten sonra özcan beyin eşinin sahibi olduğu rehabilitasyon merkezin de tedavilere başladık. özcan beyle haftada 2-3 defa görüşüyorduk ancak bize sadece malzeme aldırıyodu.
kısa keseyim anlayacağınız çoğumuzu hiç yok yere kestiler. şimdi ne yapıyorsak nereye gidiyorsak bu çocuk yürümez yürüyemez çünkü rizotomi olmuş diyorlar yapacak bişey yok.
lütfen rizotomi olmuş olanların benimle kontak kurmalarını rica ediyorum. yazacak çok şey var ama ahhhhh......

Mehmet özek i çok iyi Dr diye bilirdim... ama insanoğlu paraya tapar sa kimsenin canını sağlığını düşünmezse. . Yazik ya cookk yazık. .. Biz daha kime inanalim. .

merhaba benim oğlumda 3 yaşında pfoesör mehmet özek tarafından rizotomi önerdi ameliyatın riskleriyle ilgili şüphelerim var bilgi alışverişi için beni arar mısınız? 05415879889

Lütfen 3 aralık dediler ameliyat için rizotemi ameliyati yaptırmış olan aile lütfen bana ulaşın 0541 587 98 89

Üst Alt