Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

4 yasındaki Çocugum Otistik Hastası. Evde bakım ve diğer haklarımız..?

Profesion3L

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
4 Yasına Giren Çocuğumuza % 80 Otistik Raporu Verdiler
Raporda
Egitim : Evet
İstihdan : Değerlendirilmedi
Ortrz - Protez - İşitme Cihazı : Değerlendirilmedi
tekerlekli sandalye : Hayır
Engelli kimlik kartı : Evet
Sosyal Yardım : Değerlendirilmedi
Ağır Engelli : Hayır
Sürekli Hayatı Boyunca
Yazıyor

Ben Asgari ücretle Çalışan Bir İşçiyim
Gelirim Düşük
ayrıca ağır engelli İşaretlenmesi Konusunda Sordum Raporu Alırken
Sadecene Sakat Yürüyemiyen Sedyede Olanlara Verdiklerini Söylediler
Bizim Çocuğumuz Yemek Yemiyor Tek Biberonla Besleniyor
Kakasını Çişini Söyleyemiyor Tehlikeler Korunamıyor
Kendini İfade Edemiyor
Konuşamıyor
İlgileniyoruz Sürekli Oyun Oynamak İcin Urasıyoruz Isırıyor Bize Zarar Veriyor ve bu Alışkanlıklarından Vaz Geciremiyoruz
Eğitim Ve Bakım Maaşı Gibi Yardımlardan Nasıl Yararlanırım ?

% 50 ve üzeri (ağır engelli) ibareli rapor olması.
Hanede kişi başına düşen gelirin 2014 ikinci altı ayı itibariyle 540,47 TL den az olması.
Bakıma muhtaçlık kriterlerine uygun olması.

http://www.engelliler.biz/forum/evd...4442-engelli-bakima-muhtaclik-kriterleri.html

Yukardaki kriterlerden de birinden tamamen ya da ikisinden kısmen muaf olmak gerekiyor 'ağır engelli' olabilmek için.Bu şartlara uygunsanız verilir bu ibare. Heyet ve kurum çocuğunuzun engelinden mi yaşından mı muhtaç olduğunun ayrımını yapmakta zorlanıyor ise reddediyordur. Siz bu ibareyi alana kadar başka hastaneden almayı deneyin ya da itiraz edin rapora yeniden başka bir hastaneye sevk edilirsiniz. Ama ağır özürlü ibaresini aldıktan sonra diğer şartlarınız uygun olsa dahi kurumla da sorun yaşabilirsiniz çocuğunuzun yaşı küçük olduğu için. Bu risk her zaman var bütün başvurlarda. Eve gelecek olan heyetin bakıma muhtaçlık kriterlerine uygunluğu yönünde olumlu görüş bildirmesi şart alabilmeniz için. Başvuru Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı İl Müdürlüğü'ne yapılır bakım aylığı için.

Üst Alt