Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

4 Yaşındaki işitme engelli bir kız için 2. el de olsa işitme cihazı önerisi..?

Doublade

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhaba arkadaşlar , ben Antalya'da yaşıyorum . Burada bir komşumuzun kızının işitme engeli var . Çocuk henüz 4 yaşında ve devlet tarafından verilen işitme cihazını ailesi çaldırmış . İşitme engelliler hakkında bir bilgim yok , SGK 'nın tutumunuda biliyorsunuz . Bu çocuk için 2. el cihaz fiyatlarını öğrenebilir miyim? Başka birinin
kullanmadığı bir cihazı varsa bu çocuğa verebilir mi? Aile birçok kuruma başvurmuş ve bir sonuç alamamıştır . Bu çocuk için yardım edecekler lütfen benimle iletişime
geçsin .Şimdiden teşekkür ederim .

Merhaba,
İşitme kaybı ne kadar, kayıp çift taraflıdır ikisine çaldırmışlar, ikinci el cihazda bulabilirsiniz....

Çocuğun işitme kaybı %90'dır. Ailesinin anlatığı kadarıyla devletin vermiş olduğu bir cihaz varmış kulağında o cihazı da çalınmış çocuk sokakta oynarken .
Çocuğun % 52 engelli raporu var . İkinci el cihaz varsa nereden bulabilirim ? Fiyatlarını ne kadardır ? Çocuğun ailesinin maddi durumu çok kötü askeri maaş ile kiralık bir evde yaşıyorlar.

İşitme kaybı çift taraflı çok ileri derecede ise zaten cihaz yetersiz gelecektir boşa zaman kaybetmesinler ki bu aileye söylemişlerdir Koklear İmplant yapılması lazım (devlet karşılıyor) bence aile antalyada üniversitede KBB başvuru yapsın bir an önce Kİ yaptırsınlar çünkü 4 yaş sınırı var zaman kaybetmesinler.

Verdiğiniz bilgi için teşekkürler . Aile ile hemen irtibat kuracağım .

elimizde kulak içi cıhaz var ama yüzde 35.40 vs karşılıyor o yüzden hastanın işine yaramaz

koklear ımplant parası az olan aıleler ıcın degıl
butun ısıtmesı gıttıkten sonra eger koklear ımplantın ıkıbır korılan kablosunu hergun bıten pılını 6 7 yılda 14 bınlıra cıhaz yenılemeye para ayıramıyacaksa hıc olmazsa yasamda cok gereklı olan seslerden etmeyın bebecıgı ıyılık yapıcaz dıye
ısıtme cıhazı olazsa bıle hıc olmazsa arkasından gelen arabanın sesını duysun cıhaz buluncada ınsanların konusmasını anlamasa bıle seslerını duysun yazıktır
cıhaz bıle alamayacak kulagında cıhazını caldıracak kadar dıkkatsız ınsanların elınde koklear ımplantın egıtımı nasıl olucakmıs

Buda aynı olaya başka bir bakış açısı haklı taraflarıda mevcut tabi ki herkes bildiğini,tecrubesini belirtsin artık kararı verecek ailesidir.Parasızlık cihazdada, Kİ dada zor tibi ki.... Para herşey değildir ama çok şeydir.

ısıtme kayıplılar ıcın hele para coook seydır duyanlarınkazandıgı aynı kalıfıye duymayan az duyan eleman bıkere kazanamaz ısıtme kayıplı olarak devlet memuru oldunuz oldunuz olmuyorsanız ozel sektor sızı degıl duyanları tercıh edecektır buyuk ıhtımal
ısıtme cıhazını 2 3 bın lıraya yenıleyebılırsınız ısıtme cıhazınız yoksada azda olsa ses duyarsınız
ama koklear ımplant takılan kulak olmustur hıcbır ses duyamazsınız ısıtme cıhazı takamazsınız o kulaga

Arkadaşlar dün çocuğun ailesi ile görüştüm . Çocuk daha önce koklear implant ameliyatı geçirmiş . Araştırmama göre kulak için ve dışına iki adet cihaz konunuyormuş . Aile kulağın dışındaki sanırım mikrofon olan cihazı çaldırmış . Bu implantın dış kısmındaki cihazı bulmam gerekli . Eğer bir bilginiz varsa lütfen paylaşın .

hangı fırmanın malıysa takılan onu ordan sormalısınız onlar vermelı
benım medeldı 6 yıl kullandıgım sonrada ıc alıcısı kendı kendıne cıkan coook acılar cektıren bunun dıs parcalarını saglamda olsa gormek bıle ıstemedım
hastanede odyologa bırakmak ıstedım almadı
sonra butun her parcasını kaldırdım nalet olsun dıye cope attım

Cihazın ismi Konuşma İşlemcisi 'ymiş . Haberler
Burada yazılana göre aşağı yukarı 500 lira gibi bir tutarı oluyor galiba .Cihazdan anlamadığım için cihazın çeşitli bölümlerinin fiyatları verilmiş burada . Yazılana göre Konuşma İşlemcisini
rahatlıkla bulabilirim galiba.

alırsınsen 500 lıraya kablo pıl alırsın anca
dıs ıslemcıyı dıyosun sen onları 10 000lırada ucuza alamazsınız

Sayın musa bey,
Sizin yardım etmek istediğinizi anlıyorum ki gerçekten Küçük yavrunun Kİ dış ünitesini temin edilmesi lazım bunu da öyle ikinci elden veya başka birinden temin edemezsiniz bu cihazlar herkeste birer tane bulunur sizin yapacağınız hangi marka cihaz kullanıyorsa o firmayla iletişime geçmeniz dış ünite bedeli öğrenmeniz sonrada o meblağı temin etmeniz başka bir yolu yok.... işte para çoooook şeydir......

Karakoldan alacağınız çalındığına dair bir belgeyle ameliyat edilen hastaneye başvurun. Gerekirse Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihazlar Kurumu'nda (Ankara) İsmail Başyayla'yı bulun. Mutlaka bir çözüm bulurlar.

Sayın Mehmet Akşit vermiş olduğunuz bilgi için çok teşekkür ederim . Allah razı olsun senden .

Üst Alt