Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

4 yaşındaki işitme engelli çocuğum için nasıl bir cihaz almalıyım?

smt66

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
4 yaşında oğlumu samatya hastanesine gödürdüm bana beltone change 62 O RIE diye bir cihaz öner diler nasıl bir cihazdır,birde iç kulaktaki sinirsel işitme kayıplarının (sensonörial) her hangi bir müdale ile ülkemizde veya yurtdışında bi tedavisi var mı? lütven yardımcı olun oğlumun işitme kaybını öğrendiğimden beri piskolojim alt üst oldu eşim özellikle hiç kabullenmek istemiyor ona kalsa cihaz filanda istemiyor. Birde istanbul eğitim ve araştırma hastanesi işitme testleri konusunda nasıldır? biz gittiğimizde biraz kalabalıktı vede test sonucunu ben sanki biraz abartılı buldum.

4 yasina kadar ustune dusmediginize gore kayip cok fazla olmamamli tahminim once sok gibi uzulmeniz normal kolay degil anne baba icin
ama zararin neresinden donulurse kardir simdi artik isitme kaybi oldugunu anladiniz iyi bir cihaz alir cocukla hep konusarak ogreterek egitim aldirarak akranlari gibi konusmasina odaklanin
beltone degilde oticon phonak gibi koklu markalardan alin cihazinizi aldiktan sonra is bitmiyor buna ayar filan gerekiyor istwe isitme cihazi saticilari burda teknik destek vermeleri iyi odyometrist calistirmalari siz istediginizde ayarinizi cihazinizin baki9 mini yaptirmalilar garanti kapsaminda

öncelikle geçmiş olsun. kabullenmek iş başta zor gelse de zamanla insan alışıyor. hem Allah başka dert vermesin, işitme kaybı elbette zor ama dünyanın sonu da değil. test sonuçları, özellikle küçük çocuklarda, asla kesin değildir, her zaman hata payı vardır. siz bir kez de dışarda yaptırın, işitme cihazı satan yerler de test yapıyorlar. her ne kadar beltone de fena değilse de, shukufe'nin dediği gibi phonak ve oticon daha iyi markalardır. bunların satış merkezlerine giderseniz yardımcı olurlar. cihaz denemek için gidenlerden test için para da almazlar. bir kaç yere gidip oralarda çıkan test sonuçlarına da bakın. ondan sonra işitme kaybının derecesi hakkında kesin bir fikir edinebilirsiniz.

çocuklarda yanılma payı yüksektir.siz birde dışarıda test yaptırın 25 tl falan olması lazım test ücreti

cocuklar biz buyukler gibi o bip bip dugmesine duyduk diye basamaz bu durumda ya universite hastanelerinde bera testine guvenecegiz yada bilgili bir odyometristte degil uzman odyoplog tarafindan arastirilmasi gerekli
isitme cihazi satilan her yere atlamayin her yerde teste fazlaca guvenip cocugunuzun isitme kalintisina zarar vermeyin derim

sordugunuz sinirsel isitme kayiplarinda doktorlarin bisey yapabilmeleri su an icxin olanaksiz
kaldi ki doktor milleti isitme kayibinin dereceleri isitme cihazlari ile bilgilerden cogu bihaberdir bunu dikkate alin yani doktor dediyle olmuyor bu isler pedagog odyolog ile isinizi halledersiniz doktorlardan cok

Üst Alt