merhabalar,
Benim yeğenimin de her iki kulağında 90 db civarı kayıp var. Ablamlar bir çok cihaz denediler. Şu anda Phonac'ın bir modelini kullanıyorlar ve şu ana kadar aldıkları en iyi cihaz olduğunu söylüyorlar. Bildiğim kadarı ile çiftini 2500 tl civarı bir fiyata almışlardı ama o sıralar kampanyalıydı. bundan önceki cihazları başka bir markaydı ve 10000 tlye almışlardı ama bu kadar verim alamadılar. Yalnız benim bildiğim kadarı ile sadece işitme kaybının db değeri değil, aynı zamanda kaybın hangi frekans aralığında olduğu da önem arz ediyor.
Size tavsiyem, uzak demeden çocuğunuzu Eskişehir'de Anadolu Üniversite'sine bağlı İşitme Engelli Çocuklar Merkezi İÇEM'e götürmeniz. Bu merkez şu anda Türkiyede bu konudaki en gelişmiş yer. Size durumunuza uygun yönlendirmelerde bulunacaklardır.
Özelden yazarsanız size eniştemin iletişim bilgilerini verebilirim, cihaz modeli, aldıkları firma ve diğer konularda o daha doğru bilgi verebilir.
merhaba benimde 5 yaşında işitme kayıplı oğlum var bi kulağı 60 diğeri 90 widex dijital cihaz kullanıyoruz.3.5 yaşında fark ettik 15 aydır cihaz kullanıyor.çok güzel konuşuyor ve işitmeside çok güzel.nerede oturuyosunuz bilemem ama cihaz tek başına yeterli değil cihaz şart ama eğitimde cihaz kadar şart eskişehirde anadolu üniversitesinde işitme engelliler için türkiyede 1 numara bir okul var isterseniz numarasını verebilirim hiç vakit kaybetmeyin oraya gidin çocuğunuz için cihazdan eğitime herşeyi anlatırlar.
bu mesajınızı önceki mesajımı yazdıktan sonra gördüm, benim yeğenim şu anda 10 yaşında ve normal bir okula devam ediyor. İÇEM'e muhakkak gidin, bizim takibimizi 2,5 yaşından beri orası yapıyor. Yeğenim bugün iletişim konusunda sıkıntı yaşamıyorsa, normal bir okula devam edebiliyorsa bu İÇEM'in yönlendirmeleri ama en çok da ablamların müthiş çabaları sonucunda olmuştur.
İÇEM sadece bir okul değil, kendi okulu da var ama o okula ancak cihaz ile bile yeterli duyma sağlanamayan çocukları alıyorlar. İÇEM'in felsefesi çocuğu normal bir birey gibi topluma kazandırmak, işitme engelliler okuluna bile çok elzem olmadıkça yönlendirmiyorlar. Bir kere gidip muayene olduktan sonra sizi düzenli aralıklarla kontole çağırıyorlar ve çocuktaki gelişimi takip ediyorlar, anne babaya yönlendirmelerde bulunuyorlar.
Bu maratonda sizin ne kadar çaba gösterdiğiniz gerçekten çok önemli. Yeğenimin sınıfında 60 db civarında kaybı olan bir arkadaşı var, kaybı daha düşük olmasına rağmen o çocuğun dil yeteneği yeğenimden çok geride ne yazık ki, çünkü anne babası ablam ve eniştem kadar ilgilenmemişler.Bakrsan bağ olur, bakmazsan dağ olur felsefesi burada gerçekten işliyor. Lütfen yılmadan çaba gösterin ki evladınız topluma katılabilsin.