Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

4 yaşındaki kızımda 100 db duyma kaybı var. Hangi işitme cihazını almalıyım?

bekobeko

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
herkese iyi akşamlar benim küçük bir sorum olacaktı benim 4 yaşında bir kızım var ve dün işitme kaybıyla ilgilii 100 db duyma kaybıyla beraber dijital işitme cihazı alınmasına dair heyet raporu aldık acaba hangi cihazı alayım ve duymasında ve konuşmasın gelişme nasıl olur nekadr sürede ilerler

Ben hemen hemen tüm markayı kullandım diyebilirim.Şu an Beltone digital kanal içi kullanıyorum ve çok memnunum.Düzenli kontrollerinizi ihmal etmeyin ve her söylediği yanlış kelimeleri anında düzeltmenizi öneririm kesinlikle çünkü ilerde konuşmasını ve şivesini değiştiremiyor bazen..Bende küçük yaşta takmaya başlamıştım annem ne kadar konuşmamı iyileştirsede zaman zaman dlim dönüyor :D inş. kızınız dahada iyi olur ve ilerde kaybı azalmış olur...

çok teşekkürler birde bu cihazların fiyatları hakkında bilginiz var mı?

madem 100 ds gibi yuksek isitme kaybi ar bebecigin neden 4 yil beklediniz en en en cok isiterek konusmayi ogrendigi zanman
oyle yuksek kayiplarda 2 ile 3 bin arasi eririsiniz ama bir varki sizinki bebek olduguna yuzde ellisini sgk oder
yeni ffirmalardan almayin mumkunse
phonak oticon gibi koklu irmalardan alin yoksa ayar islerinde tamir islerinde yaya kalirsiniz

zaten geçen 2 senede 2 kere kulagına tüp takıldı ama gözle görülür ilerleme olmadı testlerde hep iyi dediler ama bizim gözümüzde fazla ilerlemedi birde bademçik ameliyatı oldu enson artık doktorlara biraz ters oldum sonunda bera testine girdi sonuç bu hep zaman kaybı

öncelikle geçmiş olsun.
kulak yapıları sürekli geliştiği için 4 yaşındaki çocuklar için kulak içi cihazlar asla uygun değildir, lütfen bu konudaki yanlış yönlendirmelere aldanmayın.
kesinlikle kulak arkası bir cihaz almanız gerekir. sevgili shukufe'nin de belirttiği gibi oticon ve phonak en tanınmış markalardır. bunların çocuklar için de uygun olan, ileri işitme kayıplarına yönelik Phonak Naida III veya V ya da Oticon Sumo DM veya Oticon Chili'yi öncelikle deneyebilirsiniz. Fiyatları 1800-2500 lira arasındadır. Daha pahalı olan üst modellerini almanıza gerek yok.
Kolay gelsin...

100 db duyma kaybı çok çok yüksek ve üzücü bir oran. :( eğer işitme kaybı tipi sensouneural (orta kulak) da ise bu kayıp ilerleyebilir ve tamamen hiç bir ses duyamayabilir. koklear implant seçeneğini de inceleyin araştırın derim.

meraba. ileri derecede işitme kayıpları için önerebileceğim iyi markalar var.; oticon, sonic innovations, phonak, widex, gn resound... bu markaların bulundğu yerlere gidin ve ücretsiz deneme yaptırın mutlaka. sonuca göre kararı kendiniz verirsiniz

benim iki kulakta 100'ün üzerinde. işitme kaybım sürekli ilerledi. en son oticon sumo kullanıyordum. alabildiğimin en güçlüsü buydu. bir gün işitme kaybım ilerledi sınıra kadar dayandı ve bu cihaz fayda etmemeye başladı. çok çok az verim alabiyordum. kulak arkası cihazların belli bir limiti olduğunu kabul etmek zorunda kaldım maalesef.

100 dB kayıp için kesinlikle kanal içi cihaz önerilmez.. öncelikle bunu biliniz... alacağınız BTE (kulak arkası) cihaz da en güçlü cihazlardan birisi olmalı, çünkü kayıp oldukça ileri seviyede... eğer kızınızın işitme kaybı progressif değilse mutlaka yarar sağlayacaktır... sensörinöral ilerleyici işitme kayıplarında tam sağırlığa kadar gider... ama ben sanmıyorum ki kızınızda böyle bir ilerleyici kayıp olsun, çünkü bu tür kayıplar belirli bir yaşta başlayıp yıldan yıla ilerleme gösterir...

mesela benim durumum da pronet nickli üyemiz gibi... son 2- 3 yıldır oticon sumo kullanmama rağmen son zamanlarda hiçbir verim alamıyorum... işitme kaybım 15 yaşlarımda başladı ve şu an 44 yaşındayım... sürekli ilerlemesine rağmen 40 yaşıma kadar gelişmiş cihazlarla destek verip iyi bir şekilde iletişime geçebiliyordum... ama artık o da mümkün değil...

velhasıl; diyeceğim o ki, kızınızın kaybı ilerleyici değilse çok güçlü bir cihazdan hayatı boyunca verim alır, çünkü 100 dB kayıp oldukça ileri derecede bir kayıp.. ilerleyici olup olmadığını doktoruyla konuşmanızda fayda var...

simens markalı cihaz aldık tanesi 1500 tl umarım faydalı olur herkese yorumlarından ötürü teşekkür ediyorum

Hangi model aldınız?
Biz de muhtemelen siemens alacağız.

hayırlı olsun. fiyatı ne kadar yükselmiş! geçen yıl 1150 liraya satılıyordu. keşke pazarlık yapsaydınız, çift cihaz alımında genellikle %25 gibi bir indirim yapıyorlar.

Biz de centra aldık. Centra modeli üretimden kalktığı için yarı fiyatına veriyorlardı. Listede 4500 lira olan cihazı 2250 liraya verdiler. Başka marka birkaç cihazla iyice kıyasladık ve açık ara farklıydı. Gürültüler çok az; duyulması gereken sesler ise çok ayrıntılıydı. Gerçekten çok beğendik. Umarım daha sonra bu fikrimiz değişmez...

merhaba benimde 5 yaşında işitme kayıplı oğlum var bi kulağı 60 diğeri 90 widex dijital cihaz kullanıyoruz.3.5 yaşında fark ettik 15 aydır cihaz kullanıyor.çok güzel konuşuyor ve işitmeside çok güzel.nerede oturuyosunuz bilemem ama cihaz tek başına yeterli değil cihaz şart ama eğitimde cihaz kadar şart eskişehirde anadolu üniversitesinde işitme engelliler için türkiyede 1 numara bir okul var isterseniz numarasını verebilirim hiç vakit kaybetmeyin oraya gidin çocuğunuz için cihazdan eğitime herşeyi anlatırlar.

ben edirnedeyim çocuğun okula gitmesi gerekirmi acaba

100db İşitme kaybı için uygun bir cihaz bulabilirsin belki ama çocuğa ne kadar faydası olacak orasının iyi bir odyoloğa danışmanızı öneririm.Belki sesleri duyabilir ama anlaması çok zor olacaktır.

merhabalar,
Benim yeğenimin de her iki kulağında 90 db civarı kayıp var. Ablamlar bir çok cihaz denediler. Şu anda Phonac'ın bir modelini kullanıyorlar ve şu ana kadar aldıkları en iyi cihaz olduğunu söylüyorlar. Bildiğim kadarı ile çiftini 2500 tl civarı bir fiyata almışlardı ama o sıralar kampanyalıydı. bundan önceki cihazları başka bir markaydı ve 10000 tlye almışlardı ama bu kadar verim alamadılar. Yalnız benim bildiğim kadarı ile sadece işitme kaybının db değeri değil, aynı zamanda kaybın hangi frekans aralığında olduğu da önem arz ediyor.
Size tavsiyem, uzak demeden çocuğunuzu Eskişehir'de Anadolu Üniversite'sine bağlı İşitme Engelli Çocuklar Merkezi İÇEM'e götürmeniz. Bu merkez şu anda Türkiyede bu konudaki en gelişmiş yer. Size durumunuza uygun yönlendirmelerde bulunacaklardır.
Özelden yazarsanız size eniştemin iletişim bilgilerini verebilirim, cihaz modeli, aldıkları firma ve diğer konularda o daha doğru bilgi verebilir.

merhaba benimde 5 yaşında işitme kayıplı oğlum var bi kulağı 60 diğeri 90 widex dijital cihaz kullanıyoruz.3.5 yaşında fark ettik 15 aydır cihaz kullanıyor.çok güzel konuşuyor ve işitmeside çok güzel.nerede oturuyosunuz bilemem ama cihaz tek başına yeterli değil cihaz şart ama eğitimde cihaz kadar şart eskişehirde anadolu üniversitesinde işitme engelliler için türkiyede 1 numara bir okul var isterseniz numarasını verebilirim hiç vakit kaybetmeyin oraya gidin çocuğunuz için cihazdan eğitime herşeyi anlatırlar.

bu mesajınızı önceki mesajımı yazdıktan sonra gördüm, benim yeğenim şu anda 10 yaşında ve normal bir okula devam ediyor. İÇEM'e muhakkak gidin, bizim takibimizi 2,5 yaşından beri orası yapıyor. Yeğenim bugün iletişim konusunda sıkıntı yaşamıyorsa, normal bir okula devam edebiliyorsa bu İÇEM'in yönlendirmeleri ama en çok da ablamların müthiş çabaları sonucunda olmuştur.
İÇEM sadece bir okul değil, kendi okulu da var ama o okula ancak cihaz ile bile yeterli duyma sağlanamayan çocukları alıyorlar. İÇEM'in felsefesi çocuğu normal bir birey gibi topluma kazandırmak, işitme engelliler okuluna bile çok elzem olmadıkça yönlendirmiyorlar. Bir kere gidip muayene olduktan sonra sizi düzenli aralıklarla kontole çağırıyorlar ve çocuktaki gelişimi takip ediyorlar, anne babaya yönlendirmelerde bulunuyorlar.
Bu maratonda sizin ne kadar çaba gösterdiğiniz gerçekten çok önemli. Yeğenimin sınıfında 60 db civarında kaybı olan bir arkadaşı var, kaybı daha düşük olmasına rağmen o çocuğun dil yeteneği yeğenimden çok geride ne yazık ki, çünkü anne babası ablam ve eniştem kadar ilgilenmemişler.Bakrsan bağ olur, bakmazsan dağ olur felsefesi burada gerçekten işliyor. Lütfen yılmadan çaba gösterin ki evladınız topluma katılabilsin.

tesekkurler jesabel evet egıtım egıtım egıtım gene egıtım bız cok ılerı ısıtme kayıplılar ıcın hayatta olmazsa olmazımız

geçmiş olsun eğer kaybınız sensoriyal tip işitme kaybı ise cihaza atılan program cok önemli bunun için programlanabilir olan cihazlardan önerırler benım görüşüm koklear implat amelıyatı olmayın.
phıonax widex otıcon seımens ve beltone güçlü cihazlar

her iki kulakta 100'ün üzerinde
yıllardır dijital işitme cihazları kullandım. hansaton, widex, oticon sumo...
sağ tarafımdaki koklear implant.
sol tarafımda dijital cihaz var.
1 kilometre ötedeki alkış seslerini koklear implant ile duydum. üstelik müzikle karışıktı.
bu fark fikir vermede yeterli olur sanırım.
koklear implantı çok ileri derecede işitme kayıplılar için mutlaka öneriyorum

kızınıza çok geçmiş olsun sizde biraz geç kalmışsınız ama cihaz konusunda şunu söyliyebilirim oticon cihazlarında şu anda indirim var.Bilginiz olsun

Üst Alt