Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
4 yıl Bağkur yatırdıktan sonra SSK'ya geçtim. %47 raporum var. Emeklilik şartlarım..?
09/04/2009 tarihinden bugüne kadar bağkur yatırdım.Bu yıl mayıs ayında yüzde 47 oranında rapor aldım.yarın itibarı ile bu rapor ile engelli olarak özel bir iş yerinde işe başlayacağım.sorularım şunlar
1)öncelikle kendi isteğimle bağkurdan çıkış yapmam gerekir mi?
2)Erken emeklilikten yararlanabilmek için herhangi bi şey yapmam gerekiyor mu? Engelliler için özel bir sigorta girişi var mı?
Vergi indirimi için maliyeye müracat etmek gerekiyor mu?
3)Hizmet birleştirmesi yapabilirmiyim? Eğer yaparsam 18 yıldan daha erken emekli olabilirmiyim) 4)Son sorum;
İşitme engelli olarak rapor alanlar herhangi bir vergi indiriminden(ötv, mtv...vs) yararlanabilirler mi?
*Kendi isteğinizle bağ-kur dan çıkmak için ilk önce dükkanınızı kapatacaksınız vergiye tabi olmayacaksınız.Kuruma müracaat ederek ben esnaflık işini bıraktım diyerekten gerekli evraklarla başvuracaksınız müracaat etmez iseniz bağ-kurda sürekli borç birikir.
*Erken emeklilikten faydalanmak için vergi indirim hakkı almanız gerekli ama siz 5510 sayılı yasadan sonra SGK lı olduğunuz için vergi indirim hakkı da alsanız gün ve prim şartlarını tamamladığınızda ssk ya müracaat edecek ve hastaneye sevk edileceksiniz 40% ve üzeri rapor alır iseniz emekli olacaksınız en alttaki tabloya bakarak ne zaman emekli olacağınızı hesaplaya bilirsiniz. İlk girişiniz Bağ-kur başlangıcıdır.
*Hizmet birleştirmesi yapmak için ise ssk lı olduktan sonra Bağ-kur dan hizmet dökümü alarak Ssk ya hizmetimin ssk ya aktarılması için dilekçe vereceksiniz.
*İşitme engelliler ÖTV,MTV den faydalanamaz. Ama kanun teklifi verildi yasalaşır ise faydalana bilirsiniz.
vergi indirim belgesi ne zaman alınır?düşürülür mü?
26/06/2008 tarihinde başlayıp 01/07/2008 tarihinde biten 7 günlük sigorta girişim var.Sonra 12/04/2009 tarihinden bugüne devam eden tarım bağkuru yatırmaktayım.2012 Mayıs ayında işitme engelli olarak aldığım yüzde 47 raporum ile bugünden itibaren özel bir firmada işe başlamış bulunmaktayım.Forumdan okuyup anlayabildiğim kadarıyla ilk sigorta girişim 01/10/2008 tarihinden önce olduğu için erken emekliliğe hak kazanabilmem için vergi indiriminden yararlanmam gerekiyor.
Aslında ben bu işe tamamen erken emeklilik hakkını kullanabilmek için girdim.o yüzden sorum şu;
Vergi indirim belgesini almak için ne zaman başvurmalıyım?Şimdi mi yoksa emekliliğim yaklaştığında mı?Şimdi aldığım vergi indirim belgesi 20 yıl sonrada geçerli olacak mı?20 yıl çalışıp erken emekli olabilmek için vergi indirimine başvurduğumda benim rapor oranımı düşürüp emekli olamazsın diyebilirler mi?
Emekliliğiniz ssk statüsünde olacaksa, emekliilk tarihiniz gelmeden önce (ister bugün ister emeklilkten bir gün önce) defterdarlıktan sakatlık indirimi elde etmeniz yeterli. Yeter ki emeklilğiniz ssk (4a) statüsünde gerçekleşsin
teşekkürler bülent bey;
ileriyi görebilmek adına hemen başvurup, raporum da yeniyken vergi indirim hakkı elde etmeye çalışcam.
fakat ola ki rapor oranım düşürülürse engelli olarak çalıştığım işyerinden çıkartılacakmıyım? artık engelli statüsünden çıkıp normal vatandaş mı olacağım?
Sakat statüsünde çalışmakla sakatlık indirimi farklı şeyler. Vergi indirim hakkı alamasanız da işyerinize beyan ettiğiniz % 40 ve üzeri raporla çalışmaya devam edeceksiniz. İŞyerini bağlayan şey o rapordaki oran. Vergi indirimi uygulanması ikincil bir konu...
26/06/2008 tarihinde başlayıp 01/07/2008 tarihinde biten 7 günlük sigorta girişim var.
Sonra 12/04/2009 tarihinden bugüne devam eden tarım bağkuru yatırmaktayım.
2012 Mayıs ayında işitme engelli olarak aldığım yüzde 47 raporum ile 2012 yılı aralık ayından itibaren özel bir firmada işe başlamış bulunmaktayım.
Aralık ayında yüzde kırk yedi rapor oranı ile başvurduğum vergi indirimi sonuçlandı. Aynen onaylandı vergi indirimine hak kazandım. yazıda başvuru yaptığım aralık 2012 tarihinden itibaren vergi indirimi uygulanması diye yazılmış. Şu andan itibaren altı aylık geriye dönük vergi indirimi mi alacağım?
Ayrıca düzenli olarak yaptığım dört yıllık bağkur ödemeleri prim gününe ve çalışma yılına yansıyacak mı? Hizmet birleştirmesi mi yapmak zorundayım
İlker bey;
4 yıl bağkur yatırdıktan sonra engelli raporu aldım ve ssk lı olarak işe başladım.Arkasından da vergi indirimi kazandım.Erken emekli olabilmem için bağkurlu çalıştığım günler prim gününe ve yıla sayılır mı?
7 gün lük ssk girişiniz emekli olmanızı değiştirdi. Siz vergi indirim hakkı almadan emekli olamazsınız ve almışsınız zaten şimdi 20 yıl 4400 güne tabi oldun. 26.06.2008+20 : 27.06.2028 de emekli olabilirsiniz. Geriye dönük vergi indirimi zor muhasebecinize danışın Hizmet birleştirmesi için bağ-kur dökümünüzü alın bir dilekçe yazın ve ssk ya verin kurum gerekli işlemi yapacaktır.
Cevaplar için tşk ederim ilker bey;
Ayrıca şunu sorucam.hizmet birleştirmesi yaptığımda bağkurlu prim günlerim aynen sayılacak mı.yoksa belli bir oranda düşürülecek mi
bu sorruyu bende burda birkaçkez sordum bakalım nasıl cevap verilir bende bağkurumu ssk'mla birleştirmeye gittim,kağıt geldi gününüz bukadar oldu deniliyor korkma bağkurdan kesinti yapmamışlar,ama işin garibi devlet-gov.tr ye girip baktığımda orda birşey değişmemiş ssk'm yine aynı sayı ve ödediğim bağkur prim gün sayımda aynı yerinde duruyor neden internetteki devlet-gov.tr'de birleştirme yapılmamış anlamadım bilen varsa cevaplasın ??