Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

4 yıldır maaşıma zam yapılmıyor ve mesai ücretlerim ödenmiyor. Ne yapabilirim?

sevenkalp041

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
merhabalar. şimdiden sorumu cevapsız bırakmayacağınız için teşekkür ediyorum. özel bir sektörde(ağır sanayi) 5 seneden beri hizmet vermekteyim.özürlü kadrosuyum.ancak raporumda dikkat gerektiren ve tehlikeli işlerde çalışamaz yazdığı halde yapmadığım hiç bir iş kalmadı.bir seneden beride aynı iş yerinde ofis elemanı olarak çalışmaktayım.benim sorum şu,beş sene önce işe girdikten iki ay sonra maaşımda düzeltilme yapıldı(yoğun tempomdan dolayı) fakat diğer arkadaşlarımın zam almasına rahmen bana 4 senedir zam yapılmamakta.sorduğumda ise özürlü kadrosunda olduğumdan dolayı zam yapılmadığı söylendi.ayrıca beni ofis elemanı yaptıkları için mesaimi de kestikleri için fix maaşa döndüm.yani 5 sene önce aldığım maaşımın 400 ila 500 tl arası düşüğüne çalışmaktayım. normalde maaşı fixlenecek olan işçinin maaşında düzenleme yapılarak gerekli işlemler yapıldıktan sonra maaş fixlenmiyor mu?. ve 4 senedir zam yapılmaması doğrumu? ben mesaili şekilde almış olduğum maaşıma güvenerek kredi çekmiştim ve maaşım fixlendiği için kredilerimi ödeyemez hala geldim. iş yerimle gerekli görüşmeleri yaptım. ve bana bişey yapamayacaklarını söylediler. bende beni çıkartmalarını ve haklarımı bana vermeleri doğrultusunda borçlarımı ödeyerek borçlarımdan kurtulabileceğimi söyledim. aldığım cevap ise kendi isteğimle çıkman gerekiyor denildi. bu durumda sizce ne yapmalıyım. beni bilgilendirirseniz minnettar olurum. saygılarımla..

şikayet edin kazanırsınız bir arkadaşım etti kazandı

cevaplarınız için öncelikle teşekkür ederim. dediğim gibi, insan kaynakları müdürüyle görüştüm.durumu anlattım haklısın ama şuan yapabilecek bişey yok denildi.müdüre çıktım ve müdürde idare etmemi söyledi. bende müdüre 5 senedir zaten idare ettiğimi artık idare edemeyecek hale geldiğimi belirttim. ve yine aldığım cevap ise sabır dedi.tekrar insan kaynaklarına gittim. ve benim yapmış olduğum işleri şuan benim kadar yapamayan arkadaşlara verildi ve bu arkadaşlar benden fazla almakta. kimsenin parasında gözüm yok hakkıdır alacaklar tabiki. ama şu varki ben özürlü kadrosu iken bu işleri yaparken kimse bana özürlüsün demedi. ama maaşa zama geldimi özürlü kadrosu oluyorum. bu biraz tuhaf değil mi ? ayrıca beni haklarımı vererek çıkartmalarını istedim.ama aldığım cevap özürlü kadrosu olduğumdan dolayı iş veren kendi isteğiyle çıkışımı veremeyeceği oldu. bu ne kadar doğru ?

ten Ayrlan Kdem Tazminatn Nasl Alr? / Arif Temir Muhasebe TR

bu linkten ayrıntıya ulaşabilirsin bir oku eğer burada yazanlara uyuyorsa durumun kıdem tazminatını alıp ayrılabilirsin bir örnek vereyim sana

15 yıl 3600 gün kuralı
Çalıştığı iş yerinde 1 yıl ve üzerinde çalışması bulunanlar aşağıdaki koşulları sağladığı taktirde kıdem tazminatını alarak işyerinden ayrılabiliyorlar bunun için
15 yıldan beri siğortalı olması
3600 günü doldurması gerekiyor bu koşulları sağlayan işçiler sgk il/merkez müdürlüklerine başvurarak kıdem tazminatı alabilir yazısını alarak işverene vermeleri gerekiyor bence bir okuyun

arkadasımm öle seymi olur yaaa bizde özeldeyiz maas zam mı kime uygulanırsa baanada vermek zornda ve veriyorda ayrıca seni mesaie bırakamazzz kann öle der iş yerin suç işlemekte bilgine :))

özel sektör biraz zor ilişkiler iyi olmalıdır pek fazla zorlamamak gerek, siz kendiniz işten çıkarsanız tazminat hakkınız kalmaz böyle durumlarda genelde sizi zorlarlar,mesai olayında ise iş veren sizi ister mesaili çalıştırır isterse çalıştırmayabilir ama yaptığınız mesaiyıde vermesi gerekir maaş zammında ise işverenin maaş artışı kırıterlerı olmali tabi orda çalışan personelin maaşlarını hangi kırıterde artırıtorsa sizinkinide o şekilde artırması gerekir şayet artırmıyorsa bir gerekçesi olması lazım bunuda size bilgi vermesi lazım öyle kendi kafasına göre yapamazişin yasal boyutunda size yapılmayan zamdan dolayı haksız duruma düşebilirler iyi araştırman lazım ;

Üst Alt