Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

4 yıllık lisans mezunları her yıl KPSS sınavına girebilir mi?

sfligay

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
Merhaba,

4 yıllık lisans mezunuyum. 2018 KPSS'ye genel kültür-genel yetenek sınavı için başvuru yapmıştım ama sınav günü sınava giremedim. 2019 KPSS'ye başvurup girme hakkım var mı? Düz memurluk için veya alan sınavı için; iki konuda da bilgisi olan?

Son düzenleme:
Tabii ki lisans mezunları her sene girebilir.

Başka bir forumda biri sadece iki yılda bir girebilirsin yazmıştı o zaman uydurmuş muhtemelen

arkadaşlar benim de kafam karıştı. Lisans sınavı 2 yılda bir değil mi B grubu, 2019 da alan var yani A grubu. ben 2014 , 2016 ve 2018 de girdim. Aralarda giremedim. Çünkü yok. Bakın buradan okuyunuz https://www.tercihiniyap.net/kpss/kpss-tek-yil-cift-yil-ne-demektir-h5696.html

Şöyle yazıyor : B Grubu kadrolara atanmak isteyen bir aday önümüzdeki 2019 KPSS Lisansa girebilir anca bu sınavda elde edeceği puanı atamalarda kullanamaz. Bu nedenle bu adayların 2020 KPSS'yi beklemeleri gerekmektedir.

Yani 2019'da genel kültürden sınava girsem de puanı ancak 2020 yılında kullanabileceğim.

açıkcası bilmiyorum. ben elektronik mühendisiyim. bana 2018 den aldığım puan işe yarıyor, 2019 sınavın puanıyla tercih yapıldığını sanmıyorum. 2020 de de ekpss ye gireceğim inşallah

EpileptikAdam
Kardeşim Lisans mezunları Her sene Kpss B SINAVINA girebilir fakat ALIM yılları 2 yıl olduğu için kafalar karışıyor SINAVA HER SENE GİRERSİN AMA ALIMLAR 2 SENEDE BİR OLUR

Üst Alt