Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

4 yıllık üniversite mezunu engelli memur KPSS sınavına girmeden atanabilir mi?

SeZeR_58

Üye
Konular
25
Reaksiyonlar
0
Merhabalar kolay gelsin.

Engelli bir memurun 4 yıllık üniversiteyi bitirip (felsefe bölümü) kpss ye girmeden açıktan öğretmenliğe atama isteği olur mu olursa nasıl olur ve ne işlemler yapması gerekir.

Teşekkürler şimdiden

KPSS'de sakatlar için ekstra bir düzenleme söz konusu değil.

Bülent ağabey; cevap için teşekkürler ama galiba sorum yanlış anlaşıldı. Yardımcı Hizmeli kadrosunda bulunan bulunan engelli bir devlet memurunun, 4 Yıllık Yüksek Okul (Felsefe Bölümü) mezunu olduktan sonra KPSS sınavına girmeden açıktan atama veya başka bir yöntemle öğretmenliğe geçiş hakkı var mı, varsa nasıl bir yöntem izlenmeli ?

Teşekkürler kolay gelsin

Evet, ben anlamamışım soruyu; pardon.

Bu konuda bilgisi olan var mı arkadaşlar?

Anladığım kadarıyla siz zaten devlet memurusunuz kpss'ye girmenize gerek yok. eger pedagojik formasyon almışsanız kurumlar arası geçişten milli eğitime başvuru yapmalısınız.

NOT: 2010'un sonunda boş kalan engelli ögretmen kadrosuna kurumlar arası geçişten 47 engelli öğretmen alımı oldu. Bu alım olurken 04/07/2010 tarihindeki engelli sınavına girmiş olma şartı koşulmuştu. Bu durumda sizin engelli sınavına girmeniz gerekebilir. Bilginize...

Açıktan ve sınavsız atanamaz...

Neden? Biri Yardımcı Hizmet sınıfı kadrosunda diğeri eğitim öğretim hizmet sınıfındadır. Ünvan değişikliği (görevde yükselme değil) sınavına girmek zorunda ki o yüzden açıktan ve sınavsız atanamaz.

Ancak eleman yetersizliği yüzünden müdür yada vali emri ile ders verebilir. Ancak bu yasal değildir. Ders verse bile Maaşını YHS kadrosundan alır.

Anladığım kadarıyla siz zaten devlet memurusunuz kpss'ye girmenize gerek yok. eger pedagojik formasyon almışsanız kurumlar arası geçişten milli eğitime başvuru yapmalısınız.

NOT: 2010'un sonunda boş kalan engelli ögretmen kadrosuna kurumlar arası geçişten 47 engelli öğretmen alımı oldu. Bu alım olurken 04/07/2010 tarihindeki engelli sınavına girmiş olma şartı koşulmuştu. Bu durumda sizin engelli sınavına girmeniz gerekebilir. Bilginize...?

Bahse konu bu arkadaşlar sınava girmeden öğretmen olamazlar. Sınavı kazanmadan kurumlar arası geçişi de yapamazlar. Sanırım bahsettiğiniz bu arkadaşlar mutlaka sınava girmişlerdir. Yine de yok girmemişler ise hizmette bulunduğu sınıf veya kadro uygunluğundan dolayı olmuştur.

Ancak bu başlıkta soruyu soran arkadaş yardımcı hizmet sınıfında olmasından dolayısıyla kurumlar arası geçiş yapabilir, başka kurumlarda hizmetli kadrosuna gidebilir ancak sınava girmemiş ise öğretmen kadrosuna geçemez.

Halk dilinde sınava girmeden kadroya havadan geçişler var. Halk doğru diyor ama uygulama heryerde bildiğimiz gibi olmuyor.
Liseyi, meslek lisesinde bitiren bir torna ustasının, kamuda Teknik Hizmet Sınıfında-kısaca THS- torna ustası olarak değil, torna teknisyeni olarak çalışır. Liseyi, teknik lise olarak bitirmiş ise torna teknikeri olarak işe başlar. İlerleyen yıllarda o arkadaş okur ve mühendis olursa: atıyorum makina mühendisi. Makina Mühendislik kadrosu THS olduğundan varsa boş kadro; işte o zaman sınavsız giriş yapabilir. Başka kurumlarda varsa boş mühendislik kadrosu; kurumlar arası geçiş yapar ve mühendislik kadrosu ve görevini devralır.

Ancak bu sahıs torna ustası olmasına rağmen yardımcı hizmet sınıfında -kısaca YHS- hizmetlı olarak kamuda işe başlamış ise; sonradan makina mühendisi olmuşsa o zaman boş kadroya mühendisliğe geçiş yapamaz. İlla Ünvan değişikliği sınavına (görevde yükselme sınavı değil) girmesi gerekiyor. Kazanması halinde kurumlar arası olsa bile geçiş yapabilir. Yada KPSS sıanvına girmesi gerekiyor aynı kurumda olsa bile.

bende aynen sizin durumdayım. meb de yardımcı hizmetler sınıfındayım. sosyal bilgiler son sınıf öğrencisiyim.(2 dersim kaldı). bir çok yere danıştım en sonra bimerden şöyle bir link geldi.

http://personel.meb.gov.tr/kilavuzlar/Öğretmenlik İçin Başvuru ve Atama Kılavuzu (2011 Haziran).pdf
buradaki kılavuzda bizi ilgilendiren başlık

4.3. Açıktan İlk Atama, Kurum içi ilk Atama ve Kurumlar Arası ilk Atama;
Bakanlık merkez ve taşra teşkilatı ile diğer kamu kurum ve kuruluşlarında 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu kapsamında; eğitim ve öğretim hizmetleri sınıfı dışındaki diğer hizmet sınıflarında hâlen asıl memur olarak görev yapanlar ile devlet memuru olarak çalışmakta iken görevlerinden ayrılanlar, bu kapsamda başvuruda bulunabileceklerdir. Eğitim fakültesi mezunu olmayanlardan pedagojik formasyona sahip olma şartı aranacaktır.
Bu madde kapsamında; başvuruda bulunacakların atamalarında esas alınacak hizmet sürelerinin hesabında, Bakanlık ve diğer kamu kurum ve kuruluşlarında fiilen Devlet memuru olarak geçirilen hizmet süreleri esas alınacaktır.
Hizmet sürelerinin hesabında; askerlik dâhil olmak üzere aylıksız izinli olarak geçen hizmet süreleri dikkate alınmayacaktır.
Hâlen çalışmakta olanların kurum muvafakatinin alınmasında, EK-5/a’daki yazı örneği ibraz edilmek suretiyle EK-5/b belgesi ya da elektronik ortamda Başvuru Formu’nun çıktısındaki ilgili bölümün, görevli bulunulan kurumun muvafakat vermeye yetkili amirince onaylanması gerekmektedir. Kurumlar arası geçişi, atama yetkili amirlerince uygun görülenler, başvurularını onaylatabileceklerdir.
“Kurum içi atama” çeşidiyle başvuru yapacak Bakanlığımız personelinden muvafakat alma Ģartı aranmayacaktır.
“Açıktan İlk Atama, Kurum İçi ve Kurumlar Arası İlk Atama” kapsamında başvuruda bulunacaklarda, başvuruların ilk günü itibarıyla 40 yaşından gün almamış olmak (12.05.1972 ve daha sonra doğumlu olmak) şartı aranır.

yazıdan da anlaşılacağı üzere kpss şartı aranmıyor. sadece alınacak kontenjana basvuran kişi sayısı fazla ise atamalarda hizmet süresi esas alınıyor

tamam çok teşekkür ediyorum verdiğiniz bilgilerden ötürü KPSS denilen baş belası olmasında ünvan değişikliğini hallederiz :) Formasyon zaten cepte olucak 2 yıl sonra geleceğe yönelık bir araştırma idi bu çok teşekkür ediyorum hepinize teker teker saygılarımı sunuyorum ....

Üst Alt