Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

40.11 kısıtı ile ruhsatta topuz kısıtı eklenmemiş araçları kullanabilir miyim?

Sky_Walker

Üye
Konular
9
Reaksiyonlar
0
Merhaba;

Sürücü olur raporumda 40.11 topuz gibi yardımcı aparatların direksiyona eklenmesi kısıtı var (diğer kısıt kodları 102,47,78).
Mesela otomatik vitesli bir aracı kullanırken, araç ruhsatında işlenmediği halde, direksiyonunda topuz varsa (yanımda sürekli topuz taşıdığımı varsayalım :p :D), bu aracı kullanırken trafik çevirmesinde sorun yaşar mıyım?

Cevaplar için teşekkürler.

Evet sıkıntı yasarsin maalesef. Ne olursa olsun ruhsatta ozel tertibat diye gecmesi gerekiyor. Yani topuz direksiyonda takili olmali ve ruhsata islenmeli. Halbuki yeni nesil araclarin direksiyonu tuy gibi ama çağdışı uygulama devam ediyor.

Bu ne rezilliktir anlamıyorum. Altı üstü topuz yahu, araç kullanırken tak, işin bitince çıkar, bunu anlamamakta niye böyle saçma bir beyin aktivitesi yapıyorlar...Komisyondaki makine mühendisi de işten anlamaz doktorların kararına nasıl uyabiliyor anlamıyorum.
Ülkede boş beyinler yetki sahibi olunca böyle oluyor.
Demek ki bana 2. itiraz yolları gözüküyor, çile yine başlayacak :mad:

Sky_Walker

Ben topuz söz konusu olduğunda Bertoned arkadaşımızın söylediği gibi olmayabileceğini düşünüyorum. Trafik memurunun olası kontrolde direksiyonda topuz görmesi bence yeterli olur.

OturanBoğa
Madem topuzlu da olsa bir araç kullanamayacağım(mevcutta 35.04 var, buna itiraz etmiştim), çok da zorlamanın bir anlamı yok diye düşündüğüm için "yeni ehliyeti" değiştirmeye bile gitmedim sinirimden. Para da yok araç almaya, hal böyle olunca ehliyet şuan çöp....
Emniyeti arıyorum, hiç biri cevap vermedi, sanırım 10-12 yeri aradım, üstüne genel müdürlüğü de aradım, hiç biri açmıyor.
İnşaallah dediğin gibidir :) Takarım topuzu herhangi bir araca, gezerim:)

Son düzenleme:
Bende sol kol engelliyim.2014 yılında aldığım raporda " direksiyondan topuzlu otomatik vites araç kullanır " yazıyor.Ancak Emniyette ehliyet alırken raporumda yazmamasına rağmen "Otomatik vites Özel tertibatlı araç " diye yazdılar.Direksiyonda topuz var ama ruhsata işlenmiş değil.Şimdi kontrole takılınca kontrolu yapan polise her türlü yalakalığı yapmak durumundayım. bütün iş kontrolu yapan polisin insafına kalmış çünki. Şu hastane, doktor, heyet , emniyet , polis korkusuyla ehliyeti değiştirmek için teşebbüste de bulunamıyorum...

Çok saçma bir durum, sürekli belirsizlik, zaten insanların tavırları stres katsayısını artıyor, bir de bu saçma sürecin belirsizliği, işleri daha da çıkılmaz hale getiriyor. Telefonla ulaşabilsem soracağım, ama olmuyor. Ben de yeni raporla kaldım öylece. ehliyet için 107 lira mı ne değerli kağıt bedeli varmış, yeni ehliyeti değiştirmek için(eskiden yeniye geçiş için demiyorum), ben de değiştirmiyorum.

arkadaşlar 40.11 ruhsata işlenmek zorunda mı? bayiden nu hafta sıfır araç alacağım. batıdaki arkadaş hareket ettirici aksam olmadığı icin 40.11 i ruhsata işlemiyoruz diyor.gereksis yere arabayı muayeneye sokacaksın bir daha diyor

Ehliyette kod varsa araçta ve ruhsatta ilgili kod un mantıken olmasi gerekir olası bir uygulamada yetersiz ehliyetten ceza yeme riski her zaman var ve her hangi bir Allah korusun kaza durumunda da sorun olabilir

Üst Alt