Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

40.11 kod direksiyon topuzu veya çatalı..?

AruT

Üye
Konular
10
Reaksiyonlar
0
Merhaba arkadaşlar, 2013 yılında aldığım B sınıfı ehliyetim var. yenilemek için tekrardan rapor almak için sağlık kuruluna girdim. rapora ENGELLİ B yazmışlar 47-102- 10,02-40,11-78 nolu kodları yazmışlar. rapora itiraz ettim başka bir hastaneye sevk ettiler. ( sağ elde kavrama kısıtlığı var. fakat vites değiştirmede ve direksiyon kavramamda hiç bir sıkıntı yaşamıyorum. eğer bu hastanede ilk raporu onaylarsa mahkemeye vermeyi düşünüyorum. benim sizlere sormak istediğim.

1- mahkemeye verme gibi bir hakkım varmı ?
2- 40,11 direksiyondaki topuzu ruhsata işletme zorunluluğu varmı ?

amacın normal b sınıfı ehliyet almakmı o zaman ötv indirimli araç alamassın .
sağ kol için verdikleri kısıtlama kodları ile tertibat kodları normal standart bu kodlarla ötv indirimli araç alabilirsin tabi engelli raporunda olması şartı ile.bence mahkemeye de versen itiraz da etsen bi şey değişmez. hatta yanına 35.03 kodunu da yazabilirler ilave olarak.

Amacım ÖTV muafiyeti değil, B sınıfı ehliyet almak.. Bir şirkette şöför olarak çalışmaktayım araçlar kiralık hepside otomatik. şimdi 40,11 kodunu ruhsata işletme zorunluluğu varsa işimden olma riskimde var.

İkinci bir hususta, Mevcut B sınıfı ehliyetimi Engelli B cevirmek için yeniden sürücü kursunamı başvuru yapacağım. yoksa Nufus müdürlüğüne rapor ve eski ehliyeti verip Engelli B sınıfı ehliyetimi verecekler. Bilgisi olan arkadaşlar aydınlatırsa memnun olurum.

Üst Alt