Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%40 (bipolar bozukluk) raporu ile haklarım nelerdir?

Cgds

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
doktorum bana henüz rapor verdi...
özellikle ekpss'ye girebilmem ve de kosgeb kurslarına katılmam için verdiğini;
bunun hakkım olduğunu söyledi...

Sizlere sorum şu arkadaşlar:
benim konumumda birinin hakları nelerdir?

araştırdığım kadarıyla; internette çok fazla bilgi kirliliği var...

bilgisi olan arkadaşlardan cevap bekliyorum...

herkese kolaylıklar...

Öncelikle Merhaba,

Devlete atanacağın kesin değilse sakın rapor alma. özel sektör bipolaralrı işe almıyor. Kafadan eleniyorsun. Devlette de mülakatla alımlarda da kadafdan eliyorlar. Tek kurtuluşun merkezi atma gibi gözüksede ben 2018/2 atamasıyla egm ye atandırm. Evraklarımı 3 ocakta teslim ettim. Hala psikiyatrik engelimden dolayıı istenilen evraklar bir türlü son bulmuyor. İstenilen evrağı alıyorum her seferinde bir eksik bulup geri yolluyorlar ve bu sorunu atanan tüm biplarlar yaşıyor. Benden sana tavsiye milli eğitim gibi daha relaks kurumları tercih eymelisin. emniyet, silahlı kuvvetler, adalet bakanlığı sana sıkıntı olabilir. Allah yar ve yardımcın olsun. Ama ciddi şekilde ders çalışamayacaksan sakın ama sakın psikiyatrik hastalığın nedeniyle rapor alma. Özelde iş bulmam kesinlikle imkansız olacaktır

Yanılıyorsun: 20 yıldır psikiaytri hastasıyım 8 yıl memuriyetimden önce 6 yıldan fazla özel sektörde 4 farklı firmada çalıştırm ve halen "memur olmama rağmen" iş teklifleri geliyor bana. Bu iddialarını çürütecek en büyük delil benim..

DJ_BORAN

16 yıldır üretim planlamada çalışıyorum. ve ggittiğim her görüşmede sağlık raporumu gördüklerinde iknci görüşmeye çağrılmıyorum. Tubitak'a mülakata gittim. En yüksek puan alan, en iyi okulu bitiren ve kocaelide yaşayan birtek bendim benim dşımdaki 2 adaydan biri de psikiyatri hastasıydı. Gittiler psikiyatrik rahatsızlığı olmayanı seçtiler ve normalde 1. yedek belirlemeleri lazımken yedek bile belirlemediler. Kazanan arkadaş merkezi atamada meb e yerleşince teklifi redetti ilanı yeniden çıktı Tubitak. İş yerinde 13 yıldır çalışıyorum sesimi her yükselttiğimde haklıda olsam müdürüm ilaçlarını mı aksatıyorsun diye soruyor..

Halihazırda çalışılıyorsa ve aynı kurum içinde çalışılmaya devam edilmesi düşünülüyorsa, diğer yandan bu durum yönetim tarafından biliniyorsa sorun olmayabilir. Bipolar veba değildir. Kişinin hastalıkla ilgili kendi üzerindeki etkisini bilmesi önemli, yoksa raporunun olup olmaması durumu özel sektörde çok değiştirmez. Belki de ben artık atakları kontrol etmeyi öğrendim-ya da ihtiyarlar bu durumdan gençler kadar etkilenmiyorlar.

Üst Alt