Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

40 derece skolyozda ameliyat zorunlu mudur?

izmir35

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
merhaba.

Ben yeni üyeyim. kızım 14 yaşında ,skolyozu 17 dereceyle başladı 2,5 yılda 40 derece oldu.
Akrobatik dansları bile çok iyi yapabiliyor,h er türlü sporu çok seviyor. Çok hafif sırt ağrıları nadiren oluyor fakat görüntüsünden söylemediğimiz sürece hiç kimse farketmiyor. Kendisinin görüntü olarak hiç bir rahatsızlığı yok.
Ancak gittiğimiz tek doktor (konusunda uzman olduğu bilinen bir profesör) ameliyat dedi. Boyu çok hızlı uzadı ama şimdi biraz durdu.
Bana yardımcı olursanız çok sevinirim ,çünkü onun adına karar vermek çok zor. 40 dereceyle ameliyat olması zorunlu mu? Ameliyat olmazsa ne tür sağlık sorunlarıyla karşılaşır, eğriliği daha da artar mı? Eğrilik ve sıkıntılar artarsa yaşı ilerlediğinde ameliyat şansı kalmaz mı?

35-40 Derece ameliyet olması gereken dercedir bence geç kalmayın daha sonraki derecelerde ameliyat sayısı artabiliyor.Düzelmicek eğiklik ve başka organlara zarara sebep olabilir. Doktor seçiminde dikkatli olun.

bende 7 yaşında geçirmiş olduğum kaza sonucu 40 drc bir eğim olmuş omirilkte amaliyet oldum platin takıldı ergenlıkte daha fazla kayma ve kamburlaşma olmasın dıye şuan 29 yaşındayım platın halen duruyor bazen belimde agrı oluyor ama çok şiddetli bir ağrı değil hekimlerimiz daha iyi bilirler bizi ameliyat olsun veya olmasın diyemeyiz geçmiş olsun acilşifalar diliyorum

ergenlik döneminde kayma olma ihtimali yüksek palatınle kayma olmasın dıye destek yapacaklar bende oyle olmuştu

teşekür ederim yanıtınız için.Sizin yaşadığınız ya da duyduğunuz bir durum var mı?

Nedemek istediğiniz anlamadım amaliyat olsunmu olmasınmı dediniz buna biz karar veremeyiz önemli olan doktorunuzun vereceği karar,ben bu amaliyatı ankara ibnisinada dr derya dinçere olmuştum şuan şikayetim yok sadece arada ufak dereceli kısasüreli ağrılarım oluyor birde yürüme bozukluğu var (topallama) ama ameliyattan değil geçirmiş olduğum kazadan kaynaklanan bir durum

Merhabalar
Bir anne olarak bu kararı vermenin zorluğu içerisinde olmanız benim Annemin yaşadıklarını gözlerimin önüne getirdi açıkcası...
Anneminde benim ameliyat olmamdaki karasızlığıi, korkusu malesef ki gec kalmışlığa sebebiyet verdi..
Taaa ki ben reşit olup bu riski göz önüne alabilene dek..Bence kesinlikle geç kalmayın benimde 16-17 yaşlarında 40' olarak ilerleme gösteren skolyozum 21 yaşına geldiğimde
% 120 'nin bile üstünde olduğu söylenmişti.Çünü belli bir aralıkta çok hızlı ve çabuk büyüyüyor buda senin sağlık problemlerini kat mı kat arttırıyor doğal olara nefes darlığı vücut dengesi'nin bozulması bir ayağın diğer ayaktan daha kısa olması omuzlarda düşüklük vss... Artı ameliyat riskim %98 olmuştu ve % 2 yürüme şansım vardı.
ben herşeye rağmen bu riski göze aldım ve ameliyat oldum.Çünkü ilerleyen yıllarda bana sorun yaşatacaktı zaten en azından kendimce riske girmeye değer olduğunu ve bu yüzde 2 şansımı denemek istemiştim.

Doktorların demesine göre Ameliyatımın 17-18 yaşlarında olmam durumunda sonuç çok daha da Pozitif olabilirdi..

keşkeailemde onlarda bu riski göze alabilselerdi. Belkide bana verecek %98 lik ümitsiz cevaptan kaçtılar,Korktular,,

Ama olsun Ben aileme asla kızmıyorum bu benim hayattaki %2 şansımdan en büyüğü ve en göze alabildiğim:)))))))

Sizde bir ebevyn olarak bunun kararını iyi vermelisiniz bence,

Sağlıcakla ,

Aydınlatıcı yanıtlarınız için çok teşekkür ederim.

Sonuçta en doğru kararı doktorlar verecektir ama şu da bir gerçek ki, erken yaşlarda (özellikle ergenlik öncesi) geçirilen skolyoz ameliyatları daha başarılı ve daha kolay oluyor.
Ben mesela belki durur diye 1 sene beklemiştim ama artık ilerlemeye devam ettiği gözlemlenmiş, kesin ameliyata karar verilmişti. Sonrasında da boyum uzadı; (yaşım 16 idi) , ve şimdilik bir şikayetim yok , umarım olmaz da...(Şu anda 23 yaşındayım).
Ayrıca ameliyat olmazsa ne tür sorunlarla karşılaşır demişsiniz ; eğer ki ilerlemeye devam ederse skolyozu, sırt ağrıları arttacak, sırtta gözle görülür bir eğrilik olacaktır. Yaşı çok ilerlemiş(40 yaş sütü) hastalar bile ameliyat olmaktadır , ama skolyozda iyileşme tabiki- erken yaşlardaki kadar iyi olamamaktadır.
Çok geçmiş olsun,umarım en doğru kararı vermiş olursunuz ve hemen iyileşir kızınız.

Üst Alt