Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%40 Engel raporuyla ne kadar tazminat alırım?

emin123

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhaba arkadaşlar!
Kasım 2016'da araç içi trafik kazası geçirdim. Kaza tarihindeki yaşım 20. Öğrenciyim. %40 engel raporu aldım. Tahminen ne kadar tazminat alırım?

emin123

Öncelikle geçmiş olsun.

Mahkeme kabullerine göre 300 - 310.000 TL civarı alabilirsiniz.

Ancak sigorta şirketi başvurunuza istinaden Genel Şartlar gereği yaklaşık 220.000 TL ödeme yapacaktır.

Syg.

ne öğrencisisiniz kaza olmasaydı okul bittiğinde ne kadar maaş alırdınız?

SigortaDanışmanı

Geçmişe yönelik hastane ameliyat yol ilaç vs vs masraflarını sigorta şirketi ödeyeceği tazminatın yanına ek olarak bunlarıda ödüyormu yoksa araç sürücüsüne açılan manevi tazminatta sürücüdenmi alınıyor.

ücretsiz destek
Ne öğrencisi olduğumuz bunu etkiler mi? Ben sadece öğreciler için asgari ücret üzerinden hesap yapıldığını duydum. Mühendislik okuyorum bu arada.

hdoa

Tedavi gideri ve manevi tazminat talepleri Trafik sigortası teminatında olmadığından araç sahibi/sürücüsünden talep edebilirsiniz.

Syg.

emin123

asgari ücretten hesaplama yapılması sizin için yeterliyse ne öğrencisi olduğunuz önemli değil. ama, ben okulu bitirdikten sonra ayda en az 4000 lira alacağım diyerek yazarsanız dilekçenizi, hesaplama yapılırken bu da göz önünde bulundurulur. asgari ücrete göre alacağınız tazminatın 3 katını alabilirsiniz.

ücretsiz destek
Sanmıyorum bizim lafımızla maaşı fazla göstereceklerini. Ki öyle bir şey olsa bi aracıyla yurutuyoruz bu davayı o da bunun öneminden bahsederdi sonucta benim kazanmam onun kazanmasi demek ve yıllardır bu işi yapan birisi dediğiniz gibi 3 katına katlamak böyle kolay olsaydı bunu atlamazdı diye düşünüyorum

o iş sizin lafınızla olmaz zaten, siz mezun olduğunuzda 4000 lira civarında kazanacağınızı iddia edeceksiniz, yargılamayı yapan makam da sizin mühendisler odasına, sendikalara, tüik'e vs. yazı yazıp, mühendisin ortalama kazancını soracak ve ona göre hüküm kuracak.

yıllardır bu işi yapan aracı dediğiniz adamların ne mal olduğunu en iyi bilenlerden biriyim, 5 sene sigorta şirketi avukatlığı yaptım.
bu adamlara, bağlı oldukları şirkette toplamda 3-5 saat eğitim verirler, bu adamlar da kendini sigorta hukuku uzmanı zanneder. çelik ahmet çeliğin sitesinden 3 tane yargıtay kararı okuyan sigorta hukuku uzmanı oluyor zaten memlekette.

bu adamların amacı alınabilecek en yüksek parayı almak değil, parayı en çabuk şekilde alıp, avukata gitseydin şu kadar sürerdi ama bak ben şu kadar zamanda yaptım biz avukatlardan daha iyiyiz demektir.

hdoa

Protez, bakıcı gideri gibi hastane gideri varsa onları trafik teminatından alabilirsiniz. Bunun dışındaki standart hastane giderleri(ilaç, tahlil, ambulans, pansuman vs.) SGK sorumluluğunda. Bu nedenle masraf türlerinizi gruplandırmanız ve masrafın SGK'ca mı, Trafik sigortasınca mı yoksa bizzat kazaye sebebiyet verenden mi alınacağı tespit edilmelidir. Eğer zararıne SGK'dan ne de Trafikten alamıyorsanız zararı verenden talep etmek gerekir.

Kolaylıklar dilerim.

SigortaDanışmanı

Teşekkürler abi. son olarak: bazı ameliyatlarımı özel (para) ile çalışan doktorlarda oldum bu örneğin doktora muhayene olduktan sonra şu paraya ameliyatını yaparım diye anlaştık ve ben onun istediği parayı elden verdim fatura vs olmadan bunun için birşey yapamam değilmi

Üst Alt