Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%40 engelli raporu aldım. Vergi indirimi için ne yapmam gerekiyor?

wqxwqx2009

Üye
Konular
12
Reaksiyonlar
2
Arkadaşlar merhaba ; %40 engelli raporu aldım. Kamuda çalışıyorum çalışırken vergi indiriminden faydalanmak istiyorum. ( EMEKLİ OLMAK İÇİN DEĞİL ARKADAŞLAR ) Nasıl bir yol izlemem gerekiyor başvuru e devletten yapılabiliyor mu ?

kamuda çalışıp bunu bilmemek? muhasebeciniz yok mu onla görüsün

e devletten yapsan bile vergi dairesine gidip ilgili evrakları vermen gerekiyor.

Slm.
Öncelikle çalıştığınız kurumdan "burada çalışıyor" şeklinde bir yazı almanız gerekli.
Sonra vergi dairesine başvuracaksınız. Fakat başvuru yaparken kesinlikle olması gereken belgeler söz konusu.
-Engelli raporu (e devletten aldığınız çıktı yeterlidir.)
-İşyerinin (veya muhasebenin) size verdiği (burda çalışıyor) şeklinde yazı
-Engelinize, hastalığınıza ilişkin teşhis ve tedavi ve benzeri evraklar.(Bunları hastaneden aslı gibidir mühürlü yaptırın bence)
Çünkü aslı gibidir olmadığı için başvuru Ankara Merkez Kuruldan geri dönenler olmuştu.
Hangi vergi dairesine başvuru yapacaksınız? Örneğin İstanbulda yaşayan birisi İstanbul Vergi Dairesine başvuracak
Ankarada yaşayan Ankara vergi dairesine başvuru yapacak. (Kendi bağlı olduğunuz vergi dairesi değil, İşyerinizin bağlı olduğu
vergi dairesi değil.) Hangi şehirdeyseniz oranın merkez vergi dairesine başvuru yapılacak.

muhendis3232
ne kadarda meraklısınız hemen böyle aşağılayarak konuşmaya ya. insan gibi bir şey sorduk biliyorsanız cevaplarsınız bilmiyorsanız okuyup geçersiniz. Anlamıyorum ki insanlık ne hale gidiyor. Ben bilsem zaten buraya sormam demi ama.

ykp1903
e devletten yapılıyor mu peki ? emeklilik için değil yalnız iş yerinde çalışıyorum vergi indiriminden faydalanmak istiyorum.

wqxwqx2009

o konnuda pek bilgim yok ama sanırım yine de o evrakları elden teslim etmen lazım arkaadaşım

wqxwqx2009

çalıştığım işyerini falan ondan sonra gittim vergi dairesine raporu verdim. Vergi daireside işyerinin vergi dairesi neresi ise onun vergi dairesine gönderiyor. 1 2 hafta sonrada vergi dairesinden mesaj geliyor onaylanmıştır diye. Akabinde vergi dairesine gidip sonucu öğreniyorsunuz. Sonra sizler işkur a gidip bilgilerinizi güncel tutup orayada raporu veriyorsunuz onaylıyor işyerinizde sizi engelli indirimine bordroya sokuyor. Anlamadığınız yer olursa cevaplama yapabilirim.

Üst Alt