Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%40 Engelli Raporu avantaj mı sağlar, dezavantaj mı getirir?

CanAdam

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Merhabalar arkadaşlar,
Göz ve üriner sistem hastalıklarım nedeniyle %40 - %50 arası rapor alma gibi bir durumum var. Yalnız benım merakım böyle bir raporun avantaj mı yoksa dezavantaj mı olup olmadığını öğrenmek. Bu konuda bilgisi veya deneyimi olan arkadaşların bana yardımcı olmasını rica ediyorum. Şimdiden teşekkürler..

Aylık cüzzi de olsa vergi indirimi almanız,trenlerin ve şehir içi ulaşımın ücretsiz olması ve erken emeklilik gibi faktörler sizce dezavantaj mı?

celocelo
%48 raporum var şehir içi ulaşımını ücretsiz kullanabilirmiyim ?

levent23 %40 ve üzeri raporun var ise, Aile ve sosyal politikalar bakanlığından alacağın kart ile TCDD ve belediye ulaşım olanaklarından ücretsiz yararlanırsın. Bazı belediyeler için ekstradan ulaşım kartı çıkartman gerekiyor. Örneğin Konya ve İzmir'de aile bakanlığından aldığın kartla ücretsiz seyahat ederken Ankara'da belediyeden ayrıca ulaşım kartı çıkartman gerekiyor.

@celocelo tabiki senın soyledıgın sekılde olunca avantajlı duruyor ama sankı bı yandan da damgalanıyorsun gibi gelior.. dezavantajını yaşayan birileri yok mu hiç. bunları öğrenmek istiyorum lütfen.. mesela daha az maaşamı çalıştırırlar ? yada emeklılıkte maasları daha mı düşer vesaire gbi ?

Tek gözüm doğuştan görmüyor ve on üç yıldır kronik böbek taşı üretiyorum ( her iki böbrekte de taş oluşmakta )
her iki rahatsızlığım için yüzde kaç rapor alabilirim.
Benzer rahatsızlıkları olan ya da bu şekilde rapor alan varsa bilgilerini benimle paylaşabilir mi ?

Üst Alt