Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%40 Engelli raporum, 2008 sigorta girişim var. Ne zaman emekli olabilirim?

alexx

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
merhaba arkadaşlar yeni üye oldum

özel bi bankada çalışıyorum %40 engelli raporum var vergi indirimi alıyorum
ilk sigorta giriş 31/10/2008
2012 pirim günüm mevcut
doğum tarihi 25/04/1981 ne zaman emekli olabilirim ?

(31/10/2008 +) 18 yıl 4100 prim günü olması lazım. Yani 31/10/2026 yılında emeklisin.

2008_sonrasi.PNG

alexx

Hasan'a ek olarak not: Emeklilik zamanı geldiğinde kurum sevki ile hastaneye gidip %40-49 oranlı rapor almak şarttır.

OturanBoğa Sayın yöneticim; Hali hazırda vergi indirimi alan kişiler- vergi indirim belgesi sahipleri Emeklilik zamanında yeniden rapor almak durumunda mı kalıyorlar ?

atmaca44

İlk sigortalılık 1 ekim 2008'den önce ise ve emeklilik ssk statüsünde gerçekleşecekse, çalışma yaşamında elde edilmiş sakatlık indirim hakkı beraberinde emeklilik hakkını da getirir. Emeklilik zamanı yeniden rapor vs. aranmaz. Ama ilk sigortalılık 1 ekim 2008'den sonra ise, bu durumda vergi indiriminin emekliliğe hiç bir etkisi olmaz. Bu kişiler emeklilik zamanı geldiğinde sigortadan hastaneye sevk almalılar...

alexx

bu konuyu çok yakinen takip ederim boyle bir şey duymadım o site de haber kaynağını arkadaş sanırım tabloları karıştırmış

keşke yenileme olsada yıl saçmalıklarını ortadan kaldırsalar

2003-2008 arası ciddi hak kayıpları var hatta 2008 yılından sonra sigortalı olanlar daha erken emekli oluyor rezalete bakın

Üst Alt