Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%40 engelli raporum var. Ne zaman emekli olabilirim?

hayrettin35

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
tip1 diabet hastasıyım yani %40 engelli raporum var ne zaman emekli olabilirim toplam prim günüm ise 2190 gün ne yapabilirim kazanacaklarımdan çok ne kaybederim bunları yaparsam faydası mı zararımı olur emekli olursam ne alırım emekli maaşı belediyede çalışıyorum ama engelli olarak değil normal bana faydaları ve zararları bana bir yol gösterirseniz çok sevinirim

Doğum tarihi ve ilk sigorta tarihinizi de belirtirseniz daha net bilgiler verilecektir.

yaşınız ve sigorta başlangıç tarihiniz belli değil ama 18sene sigortalılık ve 4000 gün prim en fazla olandır.
oturan boğa başka başlıkta vermiş zaten.
2008_oncesi.PNG

erken emeklı olursun yaşı beklemeden başka faydasını gormedım tabıkı vergı ındırımı belgesı alman lazım malıyeden emeklı maaşına yatırdıgın para etkı edıyor

2000 yılı 9.ay giriişli olduğunuzdan 19 yıl 4240 prim gününe tabisiniz.
Tabloya bakarken 2000 yılı baz alınsa da emeklilik hesabında malesef öyle olmayacak.
İlk sigorta tarihinde 18 yaşından küçük olduğunuzdan dolayı sigorta başlangıcınız 1984+18=2002 olacaktır Belirttiğiniz doğum tarihinde ay/gün olmadığından yıl olarak yazdım ay ve günü siz ekleyiniz.
18 yaşından önce ödenen primler aynen geçerli olacak,yalnızca süre hesabına dahil edilmeyecektir.
Bu durumda ../../2002 + 19 = ../../2021 tarihinde 4240 prim gününü tamamlamanız halinde emekli olabilirsiniz.
Tabi bunları yazarken vergi indirimi alacağınızı farz ediyorum.
İ;şyerinden çalıştığınıza dair belge ve raporunuzla vergi indirimi için vergi dairesine başvurunuz.
3.dereceden vergi indirimi hakkı kazanırsanız yukarıdaki açıklamalarım geçerli olacaktır.

Ufuk bey kusura bakmayın hiç bilmediğimden pek anlayamadım 2000 yılı girişliyim ödenmiş 2190 prim günüm var tip1 diabet den %40 engelliyim 4240 gün çalışmam gerek tabloya göre.
ortalama 15 senede 1600 tl gibi görünüyor engelli raporumu vermelimiyim birde ne kadar emekli maaşı alırım birde emekli ikramiyem ne kadar olur açıkçası vergiye tabi olmucam ama bu bana alacağım ikramiye ve emekli maaşına ne kadar zarar yada yarar getirir siz benim yerimde olsanız ne yapardınız tam olarak onu belirtirseniz sevinirim.doğum tarihim 14.01.1984

Öncelikle vergi indirimi ile erken emekli olmak tazminatınız ve emekli maaşınıza zarar vermez.
Tazminatınız en son çalıştığınız işyerinden emekl olurken aldığınız brüt ücretin kıdem yılınızla yani o işyerinde çalıştığınız yılla çarpımı yöntemiyle hesaplanır.
Emekli maaşlarında bir standart yoktur.,sigorta süresi,prim gün sayısı,prime esas kazanç toplamı,hatta primlerin ait olduğu dönem gibi pek çok kriter etki etmektedir.
Ben olsam vergi indirimimi alır,zamanı geldiğinde erken emekli olur,bir an önce emekli maaşımı elime alırım.Yine çalışmak istersem de SGDP kapsamında çalışmaya devam eder iki maaşı birden alırım.

vergi indirimi alırsam örnek veriyorum 1500 tl aldığım maaş ne kadar olur ay ay değişiyor prim ödeme mesela geçen ay 2900 tl bu ay 3100 tl şubatta 2000 lira gibi vergi indirimi ni maliye ye veriyoruz sanırım oda doğal olarak işyerine veriyor işyeride mecburen beni engelli kadrosunda çalıştırmak zorunda sanırım ama ben engelli olarak değil de normak sağlıklı insan gibi çalışmak istiyorum yani demek istediğim hem maliyeye vergi indirimi için %40 raporumu versem hemde sağlıklı bir çalışma yapabilirmiyim birde son olarak beni işten çıkarma olasılığı var mı çalıştğım yerin ?

Vergi indirimi ile engelli kontenjanında çalışma farklıdır.
Vergi indirimi alınca engelli kontenjanında çalışmak zorunda değilsiniz.Neden istemediğinizi de anlamadım ya neyse.

Üst Alt