Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%40 engelli raporuyla araç almak mümkün mü?

arpenik20

Üye
Konular
8
Reaksiyonlar
0
Merhabalar. %40 engelli raporum var. Karar kısmında ''ÖTV indiriminden yararlanır diyor, özel tertibatlı araç kullanması gereklidir. Özel tertibat yönünden il sağlık müdürlüğünce oluşturulan komisyon tarafından değerlendirilmesi uygundur.'' ibaresi yer alıyor. Bu araç alımı için yeterli midir? Raporum sürekli ama özür gurubu kısmında kronik(süreğen) işaretli. Ortopedik işaretli olmaması sıkıntı yaratır mı?

Rapor uygun şimdi bulunduğun ildeki il sağlık müdürlüğüne gidip heyete girip gerekli kodları alıp ehliyetini değiştireceksin sonrasında araç için başvuru yapacaksın

teşekkürler, öyle yapaağım.

uzuv kaybı derken. benim ameliyattan kaynaklı sol tarafımda his kaybı var. sol ayağımda kuvvet ve his kaybı var. yani bu ayakla bişey kontrol etmem mümkün değil

Ortopedik Kısmının İşaretli Olması Şart mı?

Merhaba. Daha önce de sordum. Net cevap alamadım. Kusura bakmayın bir daha yazıyorum. Benim %40 sürekli raporum var geçirdiğim ameliyatlardan dolayı sol ayağımda his kaybı ve güç kaybı var yani bu ayakla debriyajı kontrol etmem mümkün değil. O yüzden ortopedik rahatsızlık değil de kronik rahatsızlık olduğu için kronik kısmı işaretli. Ve raporda şu ibare var. "ÖTV indiriminden yararlanır. Özel tertibatlı araç kullanması gerekir. Özel tertibat yönünden il sağlık müdürlüğünce belirlenen komisyonca değerlendirilmesi uygundur" yazıyor. Bu rapor yeterli mi araç alımı için. Ve ilk olarak ne yapmam lazım. Ehliyetim de yok. Adım adım yapacaklarımı anlatan bir başlık varsa yönlendirebilirseniz sevinirim.

arpenik20 merhaba.öncelikle geçmiş olsun. öncelikle sana yazılan rapor ile araştırmalarım sonucu araba alabiliyorsun vergi dairesi sorun çıkarmaz.ehliyet almak için git bir kursa başvuru yap ve onlar sana gerekli evrakları isteyecekler sağlık raporu vs vs sen raporun ile aile hekimine gideceksin ilk önce o seni hastane ve il sağlık komisyonuna yönlendirecek.il sağlık komisyonundaki doktor ve mühendisler raporuna ve sana bakıp nasıl araç kullanır diye yeni tip ehliyetine gerekli kodları ekletecekler 10.02 35.02 72 74 gibi vs vs bu kodlar dahilinde ehliyetini alıp araç almak için acenteye gidersin ve hiç bir sıkıntı ile karşılaşmazsın.

çok teşekkür ederim. çok sağ olun güzel ve açıklayıcı cevabınız için.

Üst Alt