Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%40 engelliler yeni rapor aldıklarında dereceleri düşüyor mu?

mavigul

Üye
Konular
14
Reaksiyonlar
0
Merhaba

Ben 1998 da aldığım raporla %40 engelliyim. Çocuk felciyim.. Sol alt extremite..

Merak ettiğim ve doğrusu kaygılandığım birşey var.

%40 ile engelli olma sınırında olanlar yeni bir rapor aldıklarında bu dereceler düştü mü yoksa korundu mu? Düşürülünce engelli olmuyor muyuz yani? Lütfen bu durumu yaşayanlar yazsın. Bence bu konuda birşeyler yapılmalı ve buna razı olunmamalı !!!!

% 40 ın altında alınacak saglık raporları engelli haklarından faydalanamaz..

tamam ben de onu söylüyorum. saçmalık bu... %40 ın altında rapor alabilenler sağlıklı mı sayılacak? Bu trajikomik bir durumdur!!! Engelliliğimizi sağlıklı insanların belirlediği bu rakamlar mı belirleyecek?

size göre bana göre ona göre bir şey ifade etmiyor oran ortada % 40 ve üzeri demişler

ertuğrul bey, arkadaş başka bir şey sormuş.Siz başka cevap vermişsiniz..

engelli haklarından bahsetmiyorum... kazanılmış %40 ile bizi önce engelli sayan eski kanunlar, daha sonra "yok ben seni engelli saymıyorum" diyorsa burda bir sorun yok mu sizce? Bu oranları sağlıklı insanlar belirliyor ve biz buna göre kimliklendiriliyoruz. Şöyle düşünün, eski hesaplamalarda %40 ile engellisiniz, ki bu sınır. Sonra bu hesaplar değişiyor hatta düşürülüyor, ama yine %40 ile engellisiniz. Hesaplamalar değişiyorsa bu %40'ın da değişmesi gerekmez mi? Bunu değiştirmedikleri için aslında engelliliği değişmeyen kişinin "engelli" sayılmamasının ona getireceği zorluklar hiç düşünülmüyor. Ne engelli, ne sağlıklı... !!!!

Tablo_3.4.png

Çocuk felciyim.. Sağ alt extremite bana %20 verdi dr...
ortopedi dr tekrar sevk etti kendisine tekrar değerlendirmesi için ama değiştirmedi oranı ...

Yeni cetvelde çok titiz veriyorlar oranları artık birde sahte rapor düzenlenmesinden dolayı çok üzerine gidiliyor.Bu konuda rahatsızlıklarınızı hem burda hemde bimer kanalıyla toplu mailler atarak dile getirin derim...

Üst Alt