Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%40 engelliyim. Asker kaçağı olarak görünüyorum!?

taylanx

Yeni Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
0
selam arkadaşlar ben bugün askerlik şubesine gittim asker kacagisin dediler.simdi tam tercih zamanı kazanırsam memurlugu orada bir sıkıntı çıkar mi. %40 ortopedik engelliyim. rapor sürekli

2.2. Başvuru Genel Şartları
İlan edilen kadrolara atanmak için başvuracak adayların aşağıdaki genel şartlara sahip olmaları
gerekmektedir:
1) Türk vatandaşı olmak.
2) 18 yaşını tamamlamış olmak. (Bir meslek veya sanat okulunu bitirenler en az 15 yaşını doldurmuş
olmak ve Türk Medeni Kanununun 12’nci maddesine göre kazai rüşt kararı almak şartıyla Devlet
memurluklarına atanabilirler. Kazai rüşt kararının girilen sınav tarihinden önce alınmış olması
gerekmektedir.) Ancak, özürlü adayların atanmalarında üst yaş sınırı aranmayacaktır.
3) Kamu haklarından mahrum bulunmamak.
4) Türk Ceza Kanununun 53 üncü maddesinde belirtilen süreler geçmiş olsa bile; kasten işlenen bir
suçtan dolayı bir yıl veya daha fazla süreyle hapis cezasına ya da affa uğramış olsa bile devletin
güvenliğine karşı suçlar, Anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar, milli savunmaya
karşı suçlar, devlet sırlarına karşı suçlar ve casusluk, zimmet, irtikâp, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık,
sahtecilik, güveni kötüye kullanma, hileli iflas, ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat
karıştırma, suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama veya kaçakçılık suçlarından mahkûm
olmamak.
5) 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48 inci maddesinin 6’ncı fıkrasında belirtilen askerlik şartını
taşımak.
6) “Özürlülük Ölçütü, Sınıflandırması ve Özürlülere Verilecek Sağlık Kurulu Raporları Hakkında
Yönetmelik” hükümlerine göre alınmış veya bu Yönetmelikçe Kabul edilen en az %40 oranında
özürlü olunduğunu gösteren sağlık kurulu raporuna sahip olmak.
7) Tercih edilecek kadrolar için aranan diğer başvuru ve atanma şartlarını taşımak.
2.3 Başvuru Özel Şartları
Yukarıdaki şartları taşıyan adayların, bu Kılavuzda yer alan kadroların karşısındaki başvuru şartları bölümünde
aranılan şartların “tamamını” taşımaları gerekmektedir Bu şekilde olan kadrolarla ilgili açıklamalar aşağıda
yapılacağı için bu bölümün çok dikkatli okunması gerekmektedir. Bu şartları taşımayan adayların yerleştirilseler dahi atamalarının yapılması mümkün değildir. Adayların tercihlerini yaparken aşağıdaki hususlara dikkat
etmeleri gerekmektedir.

her yerde askerlikle ilgili bu sorun önüne gelecek.. emeklilik işlemlerini yaptırırken bile askerlik şubesinden kağıt getir dediler.. :) o yuzden memurluk olayı olmadan ya tecil yaptır ya da saglık muayenesine girip muaf kagıdını al..

arkadaslar anlamadım şimdi yukarıda yazı var ama net bişi yok.şimdi atanırken soruyorlar mı mı askerlik durumunu

okudum kardeşim sağol da şimdi kısaca o belge olmadan atanma gerçekleşiyor mu gerçekleşmiyor mu anlayisin için teşekkürler

gerceklesmiyor.. askerlikle ilgili problemini çözmen lazım

Üst Alt