Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

40 günlük T12 paraplejide gelişmeler nasıl yorumlanır?

SystemError

Yasaklı Üye
Konular
26
Reaksiyonlar
0
Herkese merhaba aranıza yeni katıldım öncelikle hepinize Rabbimden şifa diliyorum.. Hikayem araç içi trafik kazası sonrası t12 parapleji .. His ve hareket kesinlikle yok.. İdrar vs kontrolü yok.. Kazanın üzerinden yaklaşık 40 gün geçti.. 20. Gün oturabiliyordum , 25. Gün destek almadan kendim yatakta doğrulup oturabiliyordum..şuan fizik tedavideyim.. Yalnız sol kasığımda çok kötü ağrı var ve normal ağrı kesici kesmiyor .. Özellikle kasık kalça ve peniste elektriklenme oluyor bunu neye yorabiliriz? Ve penis istem dışı kasılıyor hareket ediyor kendi kendine.. Belden aşağı sadece sağ testisimde his var.. Simdiden cevaplarınız için tşkler..

Umarım bu durgunluğun sebebi herkesin iyileşmiş olmasıdır cevap veya ses seda yok:) forumdaki çoğu aktivite mesajlar canlılık 2007-2009 artık pek aktif değil herhalde tekrar Allah şifa versin herkese

çok geçmiş olsun. t12 beli kontrol edebilen bi seviye. oturmak, destek almamak vs ztn rahat yapıcağınız işler. bildiğiniz gibi tam kesi yoksa özellıkle ilk yılki tedaviden cvap almak ,için çok çalışılmalı
elektrıklenme, bacakta üşüme, kasılma, penisin hareketlnmesi tipiktir. felçli bölgelerde görülür.
acil şifalar

Öncelikle bilgilendirme için tşk. Kesi yok hocam bası varmış ama basıdan dolayı oluşan hasarı bilmiyoruz tabiki .. Çok çalışayım diyorum ama fizyoterapist egzersiLeri abartmayın ekleme zarar gelmesin diyor. 40 gün erken bir süre farkındayım tek sıkıntım kasığımdaki ağrı ve enfeksiyonun henüz geçmemesinden dolayı taka geçememiş olmam.. Bana tecrübelerinizi aktarırsanız çok sevinirim özellikle T kırığı olanlar

Projetor

Testislerde (bir bölümünde de olsa) his olması enteresan. Bence bu yaralanmanın çok kötü olmadığına işaret ediyor olabilir.

Egzersizleri kesinlikle abartmayın. Eklemleri asla asla asla asla zorlamayın. Tüm kol/bel/bacak kaslarını canlı ve güçlü tutmaya çalış. Özellikle bel kasların hayati.

TAK'a geçmemenin nedenini anlamadım. Enfeksiyon varsa büyük olasılıkla zaten mesane kaynaklıdır. Bence bir daha doktora danış ve bir an önce TAK'a geç.

Bu forumda bayağı bilgi var. Uzun uzun oku, spesifik bir sorun olursa sor lütfen.

Çok geçmiş olsun. Her şeyin iyiye gideceğinden kuşkun olmasın. Sabır, zaman, emek

Hocam sağ testisteki his basından beri var onun dışında ise hiç bir yerde ne his ne hareket var

Doktor antibiyotik verdi idrar kültürü sonucu.. Enfeksiyon geçince ürodinami yapıp taka geçecekmişiz.. Ama ishal basladı anlamadım antibiyotikten dedi doktor değiştik ..reflör aldım ishali kesti.. 2 gün sonra yine basladı.Ama bulantı kusma ateş yok tekrar sorcam yarın doktora.

Soracağım bi kaç soru var aslında
1: Güncel önerebileceğiniz tak ? Ve antibakteriyelmi
2: sırt kası için yüz üstü uzanıp şınav çekmeye çalısıyorum sizin baska öneriniz varmı?
3: henüz çok erken biliyorum daha 40. Gün , kimse bisey sölemiyor ama yokmu şu sinirlerin ne kadar zedelendiğini söleyebilecek bir mr tomografi doktor hastane

Sorulacak çok sorum var ama zamanla başlıklar altında sorarım

Projetor

Mesane enfeksiyonu için antibiyotik kullanırken, takılı olan sabit sondayı da değiştirin mutlaka. 2-3 haftadır takılı olan sabit sonda kendi başına zaten enfeksiyon nedenidir. Değiştirin. 1 hafta içinde de mutlaka TAK'a geçin.

Evet antibiyotik de enfeksiyon da ishale neden olabilir. Antibiyotik kullanırken C vitamini de alın mutlaka.

Kol/sırt kasları için fizyoterapist ya da spor uzmanından yardım alabilirsin. Ama en çok da transferini kolaylaştıracak kaslarına önem vermlisin.

İyileşme için kimse ama kimse bir şey diyemez. Bundan emin olabilirsin. Yine de yazdıklarına bakınca her şeyin iyiye gideceğini söyleyebilirim. Yılların deneyimi ile söylüyorum:

1- Sen yapman gerekenleri ya, 1-2 yıl sonra ne olacağını düşünme.
2- Olabilecek en en en kısa sürede gündelik yaşamına geri dön. Okulsa okul, işse iş, her ne yapıyor idiysen onlara geri dön. Eğer bunu yapmaz, ara verirsen, tedavi diye bütün o geçmişten vaz geçersen, yandın! İyi bir sandalye al ve hayattan kopma. Bu arada tedavini de aksatma...
3- İki-üç ay Nevşehir vb. küçük bir kentte rehabilitasyon merkezinde kalın. Ve mümkünse bol bol yüzün.

Geçmiş olsun, Allah şifa versin ...

Ağrının sebebi heterotopik ossifikasyon olabilir. Kemik oluşumu varsa ağrı yapabilir ve eklemlerinizde hareket kısıtlılığı oluşabilir. Ultrason çekinirseniz sıkıntı anlaşılır.

Ankara daysanız Gazi tıp ın ftr si iyidir. Oluşabilecek yeni rahatsızlıklara müdahale edilir ve fizik tedavi açısından faydalı olur.

kardeş geçmiş olsun....durumun bana benziyor..ama daha çok yenisin hele şu ilk yılı bi geçir bakalım mevla neyi gösterir..ben de t12 yim bileklerime kadar hissediyorum testislerin solunu tam sağını uyuşuk hissediyorum...sonuç dersen 4,5 yıl oldu sandelyedeyim..sen kaslarını diri tutmaya enfeksiyon kapmamaya ve bu durumun dünyanın sonu olmadığını anlamaya çalış...unutma hayat yürümekten ibaret değil...

Cevaplarınz için değerli bilgilendirmeleriniz için çok teşekkürler..

Öncelikle kendi adıma şunu söyleyeyim yürümek gibi bi isteğim yok denecek kadar az dert ettiğim şey tuvalet hisleri asıl muhtaciyeti yok edecek olanlar bunlar Allahım hepimize şifa versin. Ve tabiki üreme konusu

Böyle her gelişmeyi yazıyorum ama nedense doktora soruyorum bön bön bakıyorlar çözemedim. Bugün sondayı değişirken adam sondayı ilerletti içerde bi kaç kez sızı hissettim içerde dediğim peniste değil adam mesane dedi iyi dedi.. Sizce bu normal bir durummu hissetmemmi gerekiyordu zaten o sızıyı?

Kardeş geçmiş olsun.Allah hepimize şifa versin.Benim hastalığımda T12 damarsal bir problem kaynaklı omurilik hasarı. İlk önce moralini çok yüksek tut.40 gün çok erken bir zaman bu rahatsızlıkta, şu an omuriliğin şokta eminim 6 ay içinde büyük gelişmeler kaydedeceksin.Fizik tedaviyi abartarak yapma.(ben abarttığım için dizimin üstünü sakatladım ve hala sakat).Fazlası kaslara zarar veriyor.Ve bir sonraki gün normalde yaptığın hareketi bile yapamazsın. Kasılmalar içinde omuriliğe yönelik (lioresal v.b) bazı kas gevşeticiler var.Bu ilaçlar kasılmaları hafifletiyor. Eğer fizik tedaviye yatmadıysan derhal fizik tedavi hastanesine yatman gerekiyor.

sevgili projetor haklısın. evet aslında dışardan problem yürüyememek gibi görünse de biz of lular için en son sıkıntı aslında o.ama gel gör ki tuvalet hissi geri döüşü en zor olan durum..ancak zamanla bu duruma bünyeni alıştırırsın..ben baştan beri idrarımı hissediyorum üstelik sağlıklı insan gibi peniste hissediyorum,büyüğünü hissetmiyorum ancak her gün tuvalete oturarak o durumu da kabullendim.yapacak bişey yok ama dediğim gibi çok yenisin 1 yıl geçsin durumun netleşir.

Aynen hocam herkes tuvalet hissinin en zor gelen olduğunu söylüyor ama hiç olmadı penise his gelsin sebebi malum😃

Ben kazamı kabullendim hastalığımıda Hersey zaten Allahtan fakat beni asıl şok eden tu valet hissininde bacaklarla beraber gitmesi ben kazadan önce of liler görürdüm ama yürüme ile ttuvalet farklı sanıyordum meğer aynı sinirlermiş neyse bakalım cinsellik sorularını farklı başlıkta sorarız

Üst Alt