Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%40 işitme engelliyim. B sınıfı ehliyette engelli indirimi var mı?

reset1907

Yeni Üye
Konular
10
Reaksiyonlar
0
% 40 işitme engelliyim. İşitme cihazıyla araç kullanabilir raporu alıp sürücü kursuna B sınıfı manuel ehliyet başvurusu yaptım. Kayıt olurken engelli indiriminin olmadığını öğrendim. H sınıfı ehliyetlerinde kaldırıldığı söylendi.

Temmuzda direksiyon sınavım var. Bugün sürücü kursuna tekrar sorduğumda; direksiyon sınavını geçtiğimde kalan 988 TL harcı yatırıp öyle ehliyeti alabilceğimi ve engelli indiriminin olmadığını söyledi.

Bu durumda toplamda 1600+90+120+988= 2798 ₺ tutar ödeyeceğim sanırım. Benim kardeşim 2018'de B sınıfı ehliyet almıştı toplamda ödediği ücret 2.000 ₺'yi geçmemişti.

Ehliyet alımında hiçbir şekilde engelli indirimi yok mu?

reset1907

Malesef ehliyet alimi konusunda engelli indirimi söz konusu değil,bu arada yotube kanalımda b sınıfı engelli ehliyeti alım videosu yayında direksiyon sınavı aşamanız kalmıs belki biliyorda olabilirsiniz ne ile karşilaşacağinizi ama eğer bilmiyorsaniz isterseniz videodan bilgi edinebilirsiniz ayrica gunümüzde engelli haklari adli bu konuda bilgi paylaştigim bi videoda mevcut güncel indirim v.s çeşitli haklari ögrenebilirsiniz
https://youtu.be/GsbCzJAk3og

saglık saglık raporunuz mu %40 yoksa işitme kaybınız 40 db ortalama'mı işitme kaybınız kac acaba ?

Sağlık raporum %40. İşitme kaybı için raporuma bakmam gerek ama hatırladığım kadarıyla sol 120 db, sağ 80 db civarıydı.

reset1907
o nasıl oluyor oyle bende sağ 56 sol 58 db kayıp var %45 rapor aldım sızın nıye az ?

reset1907
1. 50 db ve üstü db duyamayanlar B ehliyti alır: ehliyetine kodlar işlenir.
2. araçlar özel olmalı ehliyet kodlarına uygun olmalı, kurs bu konuda bilgili olmalı. Size de o konuyu öğretmeli.
3. İşitme engelli tercüman olmalı; işaret diline ihtiyacınız olmasa bile yine de olmalı: amaç direksiyon ve sınavda size yardımcı olacak..
4. ÖZel direksiyon uygulama dersi almalısınız. Direksiyon dersi önemli, nasıl kullanacağınızı uzun süre anlatarak uygulama anında nerede hata yapabileceğinizi uyararak öğrettiği için: bu duymayan için yarım yamalak eğitim olur. Tam eğitim alın.

Kurs o nedenle pahalıdır: Sözleşmeye imza atarken bu yukarıda konulara hakim olup olmadığına bir bakın. emin olun. Atıyorum sözleşmede 20 saat yerine 20 dk direksiyon dersi verip sizi yarım yolda bırakabilir; biz kavga ettik siz etmeyin.

chauche
HAstaneden hastaneye değişiyor: Doktorların muamele kalitesine bağlı....
İlk raporlarım hep %40 idi bazende %45
En son sağlam muayene olduğumda bana %64 verdi. Bir kulak 105 diğeri 108 desibel. birde seslerde afaki var. kulak %50 afaki %20..

dediğim gibi doktor kalitesine göre değişiyor. İşi sağlam yapan var yapmayanda.

Üst Alt