Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%40 işitme raporu nasıl alınır?

*brucelee

Üye
Konular
31
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar ben 2 kere sol kulağımdan ameliyat oldum 100 desibele kadar bir kayıp var.Yavaş yavaş sağ kulağı da kaybediyorum.Orada da var 50 desibel gibi bir rakam .Sağda cihaz kullanıyorum solda kullanamıyorum.Askerlik 1 sene erteleme verdi.İşitme de problem olmayacak bir işte çalışmak istiyorum.Fiziksel olarak hiçbir sorunum yok ama gelgör ki işitme zayıf.Benim böyle bir iş bulmam için benim %40 rapor almam şart ne yapayım yol gösterin çıkmazdayım.

şu halde %35 ila %38 arasında bir rapor oranı belirtirler. 50 db kayıbı bir şekilde 60 lara çıkartman gerek . odyo sonucunda 500-1000-2000-4000 yazan yerler varya o rakamları toplayıp söylermisin bize?

şuan için yeni test yaptırmam lazım soldan ameliyat oldum hiçbir fark yok tamamen kaybetmiş olabilirim

sol zaten total senin oradan yüksek oran gelir. sağ önemli kardeşim ama devlet hastanesinden alabilirsin bence %40 verirler.odyo testini yaptır burada paylaş biz yardımcı oluruz sana.

sağol kardeşim adamın dibisin.
alanlar nasıl alıyor anlamıyorum. bir de işitme eşikleri var odyo sonuçlarında desibelli olan kısımda 2 işaretli yer var biri kayıp kısmı diğeri ise ameliyatla düzeltilebilecek kısım benim oradaki fark baya var o yüzden yüzde kırık vermeyebilirler

Arkadaşlar bugün işkur a gittim hastaneye sevk istedim.Oradan haseki ye geçtim kayıt yaptırdım.Yarın sabah 8 de 2 fotoğrafla gelmemi istediler.Ama be yeni işitme testi yaptırmak istiyorum.Çünkü işitmemde baya bir kayıp başladı.sol 100 db sağ 50 db di en son şimdi daha fazla olabilir.
Şimdi yarın gittiğimde bana yeni test çektirmemi isteyecekler.Aynı gün test yaptırmam mümkün mü?Yarın neden çağırıyorlar?

f1p4f.jpg
Arkadaşlar bugün yeni işitme testi yaptırdım heyete verdim.Bunun aynısı yalnız 1 er db artmış hali.88 db ile 68 db.Sizce yüzde 40 ı yakalar mı?Ben kesişme noktalarına baktım yüzde 39 u yakalıyor.

şu halde 5 ila 8 arasında bir rapor oranı belirtirler. 50 db kayıbı bir şekilde 60 lara çıkartman gerek . odyo sonucunda 500-1000-2000-4000 yazan yerler varya o rakamları toplayıp söylermisin bize?

265 e 340 çıkıyor bu da 39 a denk geliyor offff:(

%39 verirlerse kardeşim itiraz edersin başka bir hastaneye sevk istersin merak etme alırsın inş raporu.oranları tam sınırda bırakmış odyocu ters birine benziyo heralde.

sorma ya kendi hesapladı oranları yazmadan önce yazdı çizdi kağıda işledi.Oranlar değişmiş olabilir mi yakın zamanda yükselme vardı işitme oranlarında belki biraz yükseldiyse bi umut verirler inşallah

Arkadaşlar Haseki Devlet Hastanesi nden 3 gün sonunda %41 raporumu aldım.Yardımcı olan herkese çok teşekkür ederim.

Hayırlı olsun kardeşim iyi almışsın raporu dedim verir devlet hastanesi diye :)

selamlar bende sivaslı arkadaşın yaptığı gibi rapor almaya çalıştım yüzde ellibeş işitme engelim var lakin heyet tüm vücut fonksiyonunuda ele alınca yüzde otuzbeşe düştü engelim bana yardımcı olurmusunuz vergi indirimden nasıl faydalanabilirim bu durumda

lalema;
Öncelikle işitme kayıp eşiklerini ve odyogramını siteye atmalısın

sivaslı;

hayırlı olsun 39-40 arası olmasına ragmen 41 olmasına sevindim...heyette herhangi bir söz hakkınız oldumu doktora veya birine 41 nasıl oldu yani konuşma bozuklugu vs..mi etkiledi bende almaya uğraşıyorum birde raporda ne yazıyor süreklimi sürelimi tşkler
lalema;

hocam % 50 işitme kaybnızmı var % 50 özür oranımı var onu tam anlamadım eğer 50 db kayıp varsa oranın 35 olması normal

işitme kaybı odiogram bilateral orta-ileri derecedesensörinöral işitme kaybı 500-4000 hz de işitme eşikleri toplamı sağda 280 db solda 240 db işitme engeli %55

özür durumuna göre tüm vücut fonksiyon kaybı %35

lalema;

alla alla çok saçmaymış bu durum böyle birsey varmı bilen biri yardım etsin bende merak ettim...kbb size raporda ne yazdı bu oran heyette mi düştü :S konuyu açan arkadaş almış sorunsuz bende haftaya perşembe heyete gircem olurmu böyle bişi acaba

özürlü işe giriş için iş kur yönlendirdi bundan dolayı böyle olmuş olabilir mi

anladım ben emss için başvurdum umarım böyle sorunlar yaşamadan alırım 40

inşallah yaşamazsın Allah yardımcınız olsun

inşallah yaşamayız... eğer sorun yaşarsan emss için istiyorum de sanırım o raporu işkur noterli aslı gibidir kağıdını kabul ediyormuş bilen varsa cevaplarsa sevinirim

İşkur tarafından yönlendirilmiş olmanız rapor oranınızın düşük olmasına etkisi yok...

Aksine İŞKUR dan alman İstihamın için %40 verilmesine sebep olabilir.

Arkadaş 87 +69 =156 ile %41 aldıysan hasekeden

ben sağ kulak 73 sol kulak 73 ile =146 ile kaç alırım acaba ...

Konuşmayı alma eşiği sol 80 desibel sağ 80 desibel

konuşmayı ayırt etme sol %72 sağ %68 dir...

Üst Alt