Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%40 olan engelli raporum %32'ye düşürüldü. Ne yapabilirim?

oguzcanyalcinkaya

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhaba;

2014 yılında sağ gözümün hiç görmeme sebebiyle %40 oranında rapor aldım
Üsküdar Devlet Hastanesinden raporumun 2 yıllık süresi vardı bende bu senenin Mart ayında heyet günümü Üsküdar devlet hastanesinden aldım 11 Mayıs heyet günü verdiler bugün ise heyete girdim akşam 4'de raporumu almaya gittiğimde %40'lık oranın %32'ye düştüğünü gördüm.
Ben ona rağmen Kadıköydeki İETT'ye gittim malasef raporum şu anki %32 olduğu için engelli akbilide alamadım
.Benim bu raporu tekrar yükseltme şansım var mı?Nasıl bir yol izlemeyeliyim görüşlerinizi bekliyorum.

2014 teki raporunuzu yaninaniza alarak ilce saglik mudurlugune itirazda bulunun onlar hskem heyeti hastahanesine sevk edecekler daha onceki raporunuzuda goz dr gosterin.engelli kimliginiz var ise itt gidebilirsiniz yok ise ittnin seyyar dolum cihazlarindan sure uzatimi yapilabiliyor diye biliyorum metro turnike girislerinde var itt nin resmi web sayfasinda sure uzatimi ile bilgi var dolum cihazlarindan nasil sure uzatimi yspilacsgina dair bilhi mevcut rapora gerek kalmayabilir

Kardeşim bir göze verilen oran yüzde 32 türkiyenin hangi hastanesine gidersen git oran değişmez sabit yüzde 32. Sen nasıl 2014 yılında bir gözden yüzde kırk aldın ? Normalde yeni çıkan bir yasa değil bir göze yüzde 32 yanılmıyorsam ya 2007 yılında yada öncesinde değişen yasa ile bir göze yüzde 32 veriliyor çok önceleri bir göze yüzde 40 veriliyordu. Benim sana tavsiyem boş yere itiraz edip başka hastanelerde kendini yorma boş yere masraf etmeye yorulmaya zaman ayırmaya değmez. Eğer başka bir rahatsızlık varsa yeniden itiraz et başvur. Ama rahatsızlık sadece sağ gözde görme yok ise boşa uğraşma dediğim gibi türkiyenin hangi hastanesine gidersen git oran yüzde 32 de kalır. Özürlülük ölçütü cetveline bak orda yazıyor zaten bir göze yüzde 32 diye.

zeydtalha
Valla ben de anlamadım nasıl %40 aldığımı bugün gittiğimde sağlık kurulundaki adamda sordu ben de bilmiyorum dedim :)

mehmet-41
3 Martta gittiğimde kendi göz doktorum için randevu almıştım o da benim yapıcağım bir şey yok direk sağlık kuruluna gidiceksin dedi.Hatta o da %40'ı duyunca nasıl verilmiş dedi kimse kimseden haberleri yok vallahi :) Yarın olmadı bir akbil dolum yerinde deneyim onu inşallah olur

gözünüzün görmeme yada kayıp nedeni nedir ağer kötü huylu bir hastalıktan dolayı ise evet ek 10 puan verilir belki böyle birşeyden verilmiştir size yoksa 32 puan nettir deüişmez

Ben de zeydtalha arkadaşa katılıyorum.
Tek göz kaybında oran %32 dir ve itiraz etmek sadece boşa zaman ve maddi kayıp demektir.

Ufukalp

Ufuk bey Girmiş olduğum ssk hastanesinde daha önce yaşamış olduğum iş kazasından dolayı birçok rahatsızlığım olmasından dolayı 2014 yılında bu rahatsızlıklarım meydana çıktı.maluliyet oranım %0 ama engelli raporumda Beyin:kavernom ile uyumlu nöbet geçiriyor,Fizik:T6,T7 ve T8 de fraktür oluşmuş.Bel EHA açık,ağrılı,Nöroloji:Epilepsi teşhisi için araştırma hastanesine sevk edilip o hastaneden sadece nöroloji için %40 oran verildi.Bu rahatsızlıklarımdan dolayı çalıştığım kurumdan çıkarıldım ve emeklilik için 220 gün eksiğim var ve biryerde çalışıp vergi indiriminden faydalanmam için bu oranın düşürülme ihtimali varmı?

Körfez41
Tıbbi terimlere bakarak tam olarak bunun karşılığı şudur dememiz mümkün değil, sonuçta doktor değiliz, bazı rahatsızlıklarda değişmez standart oranlar oluyor ancak onlar hakkında fikir yürütebiliriz.
Raporunuzda rahatsızlığınızın cetvelde karşılığı olan oran tam yazılmışsa abartı yoksa düşürülmesi için bir neden yok.
Erken emekliliğiniz için vergi indirimi şart olduğuna göre denemekten başka yol yok.

Sag gözüm gormuyor %32 var birde şaşılık var ayni gozde ilave oran verilirmi ayrica ne yaparsam %40 alirim bilgi verin lutfen gigsumde ufak kizariklik var egzema gibbi cenemde kizariyo deri kepek gibi oluyor fikri olan var mi

bu ucretsiz kartın suresını uzatabıldıgınzmı ıtt makınalarından onu merak etttım ordan sure uzatma yok galıba

Saggozde görme yok %32 oran var ona ilave şaşılık var ayni gozde ikave iran alır miyim

Üst Alt