Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%40 olan rapor oranım %15'e düşürüldü. Emeklilik ve diğer haklarımı etkiler mi?

fatih*bey

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
2002 yılında %40 engelli oranı ile işe girdim vergi muafiyetim var. şimdi araç kullana bilmek ve ötv muafiyetinden yararlanmak için rapor başvurusunda bulundum bana yeni yönetmeliğe göre %15 rapor verdiler bu rapor benim erken emeklilik gibi ve diğer haklarıma bi etkisi olur mu ?

Olmaz kazanılmış haklar korunur ortapetik engelli iseniz rapor oranı ne olursa olsun rahatlıkla aracınızı alabilirsiniz

Vergi indirrimi raporonuz olduktan sonra kesinlikle etkilenmezsiniz.Araç alma konusunda raporda yazılan % oranın önemi yoktur.Tertibatlı araç kullanması uygundur ibaresi yeterli.

Vergi indirim hakkı elde etmiş olmanız halinde bir hak kaybı olmaz.
Eğer işe girerken İş-Kur' sağlık raporuyla kayıt yaptırmışsanızi o zaman da kaybınız olmaz. Ama bu durumda Maliye veya SGK bıdı-bıdı yapabilir; (yönetmelik Geçici Madde 1'e dayanarak) hukuki süreç işletmeniz gerekebilir.

Benim işe girerken almış olduğum rapor ankara numune hastanesi tarafından verilmişti.Maliyeyede o raporumu gönderdim o zaman ki yönetmeliğe göre raporum maliyeden de onaylanıp vergi indirimden yararlanıyorum.ayrıca benim çalıştığım resmi kurum (askeri kurum) sınavı kazandığımda da rapor istedi kendi hastahanesinden o zaman da oran % 40 olarak belirlendi. Bu Şekilde bİr hak kaybım olmaz diyorsunuz. Şimdiki yönetmeliğe göre almış olduğum araç kullana bilir raporu söylemiş olduğum haklarımızla ilgili olarak her hangi olumsuz sonuç doğurmaz diyorsunuz değil mi? Bir de Maliye veya Sgk erken emeklilik için dilekçe verirsem mi sorun çıkarabilir diyorsunuz?

Senin emekliliğin için hiç bir sorun yok.

tamam arkadaşım anladım çok teşekkür ederim .buarada senin dediğin gibi buğün bi galeriye gittim raporumu verdim herhangi bir sorun çıkarmadılar yalnız ötv indiriminden dolayı talep çok fazla olduğu için 2-3 hafta sonraya randevu verdiler teslimat için.

Araban şimdiden hayırlı olsun.

Üst Alt