Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%40 olan raporum %60'a çıktı. Malulen emekli olabilir miyim?

liman54

Üye
Konular
7
Reaksiyonlar
0
arkadaşlar merhaba

ben şuanda bir kurumda 5 yıldır çalışmaktayım % 40 raporum var.böbrek yetmezliği rahatsızlığından hastalığım ilerdiği için rapor oranım % 60 veriliyor.bu durumda ben malulen emeklilik şartlarım nelerdir.

sgk giriş:2006 3 ay
askerlik borçlanmasıda var 8 ay

yardımlarınızı için çok teşekür ederim.

%60 olması önemli değil. Önemli olan maluliyet cetveli'ne göre malul sayılıp sayılmayacağınız. Eğer bu cetvele göre maluliyet derecesinde işgücü kaybınız varsa, evet, malulen emekli olabilirsiniz.
Malulen emeklilik için kuruma başvurduğunuzda kurum büyük olasılıkla "maluliyete temel olan hastalığınız ilk sigortalı olduğunuzda varolduğu için malulen emekli olamazsınız" diyecektir. Bunu dediklerinde itiraz edeceksiniz. Yine reddedecekler ve bunun üzerine kurumu dava edeceksiniz. Maluliyet cetveli'ne göre malulseniz, yüzde yüz davayı kazanacaksınız...

Benzer bir tartışma: http://www.engelliler.biz/forum/eme...ar-ne-zaman-emekli-olabilirim.html#post691831

merhaba

bu cetvel dediğimiz bildiğimiz 2006 değişen cetvelmi yoksa başka bir değerlendirme cetveli dahamı var?yardımcı olursanız sevinirim.

şimdiden teşekür ederim.

04/2006 işe giriş 3.derece vergi ind.hakkım var ne zaman emekli olurum..

merhaba arkadaşlar bende böbrek yetmezliği tedavisi görmekteyim,şuanda %40 raporum ve %40 vergi indirim hakkım bulunmakta ve aktif çalışmaktyım 1600 iş günüm bulunmaktadır.işe başlama tarihim 2006 nisan ayı benim rahatsızlığım ilerlediği için diyaliz girdiğim zaman emekli olmaz şansım nedir? yardımcı olursanız sevinirim

teşekürler yardımlarınız için

3 derece vergi ind. hakkınız olduğuna göre 20 yıl 4400 güne tabisiniz..
../04/2006+20: ../04/2026 yılında emekli olabilirsiniz..

ilker bey merhaba
yardımlarınız için çok teşekür ederim.aslında benim burada anlatmak istediğim ben 1800 iş gününü geçtiğim zaman olduki diyalize girersem malulen emekli olma şansım varmıdır.

ama gönlüm şundan yana benim işim rahat ALLAHIM inşallah beni diyalize sokmaz bunun için çok dua ediyorum.ben değil 20 yıl normal emekli olana kadar bile çalışmaya razıyım

çok ama çok teşekür ederim.

Evet, diyalize girmeye başlarsanız yukarıdaki mesajımda yazdığım üzere malulen emekli olabilirsiniz. Kurum ayak direse de dava açar hakkınızı alırsınız.

Emeklilik

Merhaba ben yüzde 40 raporla öZel bir kurumda engelli kadrosunda çalışmaktayım 12 yıllık sigortalıyım ben sağlık sorunlarımdan dolayı raporum artarsa yüzde 90 olursa 12 yıllık sigortalılık süresi ile malulen emekli olabiliyormuyum yardımlarınız için teşekkür ederim

liman54

Evet. SGK bu konuda ayak direse de gerekirse dava açarak malulen emeklilik hakkınızı kazanabilirsiniz.

Üst Alt