Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%40 olan raporum %62'ye çıktı. Emeklilik şartlarım nelerdir?

özdemir

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
ben 1970dogumluym. 1995.yılında kaza yaptım. sigortam yoktu. 1996 yılında yüzde 40 rapor çıkardım, işçi bulmaya kaydoldum
12.01.1998 yılında belediyeye işçi olarak girdim. 02.02.1999 özürlü kadrosu geldi. 10 10.1999 da öürlü kimlikiçin heyete girdim. onda da yüzde 40 aldım bordromda indirim vardı taki 2006 nın sonlarına doğru.
baktımki bodromda indirim yok niye dedim maliyeden almak gerekiyormuş. ona da girdim ankaradan yüzde 62 ye çıkmış yani 2. derece olmuş. askerlik borçlanmasını ödedim sigortam 4000 küsür emekliliğim nasıl olacak

12.01.1998-18ay:12.05.1996 tarihine geriler ve 16 yıl 4 ay 3760 güne tabi olursunuz
12.05.1996+16yıl 4ay :tahmini olarak 2012 yılının ekim ayında emekli olabilirsiniz.
prim ödemeniz yeterli ..........

Emeklilik

Sakatlık oranı arttığı için emeklilik malullük hakkım var mı? malülük mü emkllilik mi hangisi avntajlı?

Malulen emeklilik şatlarından birisi %60 işgücü kaybına sahip olmaktır.İşgücü kayıp şartınız tutuyor.

Arkadaş kamu da çalışıyor bence malülen emekli olmayınız... gününüz geldiginde emekli olunuz....

Eğer şu anda maluliyet cetveline göre maluliyet oranında işgücü kaybınız varsa; ilk sigortalı olduğunuzda %40 işgücü kaybı oranınız olmasına karşın şu anda bu oran artıp %62'ye çıktığı için, 10 yıl sigortalılık süresi ve 1800 gün prim şartlarını da sağladığınıza görei evet, malulen emekli olabilirsiniz.
Malul Sayılmaya İlişkin Usul ve Esaslar

Kanunun 4 üncü maddesinin birinci fıkrasının (a) ve (b) bentleri kapsamındaki sigortalıların çalışma gücü kaybı tespiti
MADDE 12 – (1) Kanunun 4 üncü maddesinin birinci fıkrasının (a) ve (b) bentleri kapsamındaki sigortalıların sigortalılık süresi içinde;
a) Arıza/Hastalık Listesinde (Ek-1) belirtilen hastalık veya arızaların meydana geldiği,
b) Eski ve çalışmaya engel olmayan bir arızanın, Arıza/Hastalık Listesinde (Ek-1) belirtilen seviyelere yükseldiği,
c) Çalışma gücünün en az %60’ını kaybetmiş hâliyle ilk defa çalışmaya başlayan, ancak daha sonra ortaya çıkan farklı bir hastalık veya arıza nedeniyle bu Yönetmelik hükümlerine göre çalışma gücünün en az %60’ını kaybettiği,
ç) İş kazası veya meslek hastalığı sonucu meslekte kazanma gücünün en az %60’ını kaybettiği,
Kurum Sağlık Kurulunca tespit edilen sigortalılar malul sayılır.
Kurum, ilk sigortalı olduğunuzda sakat olduğunuzu öne sürerek emekli etmek istemeyebilir. Ama sakatlığınızın ilerlediğini öne sürerek gerekirse hukuki yola başvurabilir ve malulen emekli olabilirsiniz.
Ek bilgi: http://www.engelliler.biz/forum/huk...rtaya-dava-acsam-kazanabilir-miyim-hukuk.html

yaşım 41 1970 dogumluyum benim ssk başlangıcı 01 12 1998 askerlik borçlanmasını ödedim başlangıcı 1.5yıl geri götürüyor raporum yüzde 62 2.derece vergi indirimim var sigortam hepsi ödenmiş ben tahminimde 16 4ay sınıfındayım hangi yıl ayında emekli olacağım

özdemir hangi tarihte emekli olurum sorusunu bulundugunuz ilin sgk na nezaman emekli olabilirim diye sorarsanız size emekli olur kadında şu tarihte degişen yasalar hükmünde yaşlılık aylıgı almaya hak kazanmışsınız der veya şu tarihte emekli olmanız lazım der tabi sgk na vergi indiriminizin oldugunu belirtmeniz lazım aksi takdirde kurum sizi normal olarak gördügü için emeklilik hesaplarını ona görer söyleyecektir anlata bildimmi özdemir oysa 1990 yılnda ssk lı olmuş olsaydın çoktan emekliydin

özdemir.ben 1970dogumluym. 1995.yılında kaza yaptım. sigortam yoktu. 1996 yılında yüzde 40 rapor çıkardım, işçi bulmaya kaydoldum
01.12.1998 yılında belediyeye işçi olarak girdim. 02.02.1999 özürlü kadrosu geldi. 10 10.1999 da öürlü kimlikiçin heyete girdim. onda da yüzde 40 aldım bordromda indirim vardı taki 2006 nın sonlarına doğru.
baktımki bodromda indirim yok niye dedim maliyeden almak gerekiyormuş. ona da girdim ankaradan yüzde 62 ye çıkmış yani 2. derece olmuş. askerlik borçlanmasını ödedim emekliliğim nasıl olacak

18 yaşını tamamladıktan sonra tam primle sigortalı olduğunuz ilk tarih emekliliğiniz için belirleyici olacak. 2. dereceden sakatlık indiriminiz var:

2008_oncesi.PNG

Eğer rahatsızlığınız zaman içinde ilerlemişse, malulen emeklilik de zorlanabilir mahkeme eliyle: http://www.engelliler.biz/forum/eme...lma-oranin-artmasi-ile-malulen-emeklilik.html

bende sara kısmi felç raporu yüzde 62 raporla istemeden beni malülen emekli yaparlarmı

yaşlılık tan emekli olmak istiyorum

özdemir şartların vergi indirimi almış isen erken emekli likten yararlanırsın kimse seni raporun yüksek diye zorla malülen emekli etmeye zorluyamaz rahat olun

slm raporum var %40 2 ay oldu raporu alalı şu anda işsiz olduğum için defterdarlığa bildiremedim ve vergi indirimi alamadım duyduğuma göre raporu yeni olanlara vergi indirimi müracaatında yeniden heyete gircen mi diye soruluyormuş onun için raporum 40 ve sınırda düşürülürmü son duyumlara göre düşürme kalktı ne önerirsiniz elimdeki raporla müracaat etsem alabilirmiyim

elinizdeki raporla baş vura bilirsiniz fakat düşe bilirde yükse le bilirde düşerse itirazdersiniz düşme kalktı diye bir rivayet dolaşıyor fakat sgk heyeti pek tınlamıyor raporlarda istedigi gibi oynamakta

üç gün önce çalışma bakanı faruk çelik açıklama yaptı sara hastalarınada malulen hakkı verilcek diye ondan diyom düşürmezlerdir

emekli olmak için yılbaşını bekleyeyimmi aradaki ferk yarı yarıya

Aradaki fark derken neyi kasttettiğini anlamadım?

Üst Alt