Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%40 oranında rapor aldım. Rapor oranımın düşürülme ihtimali var mı?

alfi

Üye
Konular
21
Reaksiyonlar
0
Merhaba Arkadaşlar,

Öncelikle kısaca durumumu özetleyeyim. Sol ayağımda 20 cm kısalık var ve kısalık olan bacağımda da incelme var. kalça hareket kısıtlılığı var.

Ben dün kartal devlet hastanesine vergi indirimi için başvurdum. (10 yıldır çalışıyorum)

Sadece ortapedi doktoru gördü yeni düzene göre rapora

%25 (bilmemneden dolayı-ben tam olarak o kısmı okuyamadım)
%10 (bilmemneden dolayı-ben tam olarak o kısmı okuyamadım)
%5 (bilmemneden dolayı-ben tam olarak o kısmı okuyamadım)
%5 (bilmemneden dolayı-ben tam olarak o kısmı okuyamadım)

ve altına da %40 yazdı (normalde %45 olması gerekirken %40 yazdı)

sonra heyete girdim baktılar ve 1 ay sonra sonuç işyerine gelir çıkabilirsin dediler.

Şimdi ankaraya bu rapor gittiğinde raporu düşürebilirler mi? veya onlarda %40 verirler mi? dersiniz.

Kolay gelsin.

Alfi kardeşim İnşallah verirler diyelim benim %41 raporum Ankaradan %34 olarak geldi tek tesellim 34 ist plakası oluşuydu:) Bu arada toplamda %45 yapar %40 yazdılar dedinya iyi yazmışlar Baltazar formulüyle hesaplıyorlar bende %58,i %41 yazmışlardı. Ama yılmak yok yola devam.!

nasıl yani senin durumun nasıldı. benim yazdıklarım gibimi. nasıl iş anlamadım.

Kardeşim Rahatsızlıklarımız farklı ama durumumuz aynı sonuçta kaderimiz Ankaradaki haken heyetin elinde onlar raporları inceleyip oran hakkında karar veriyorlar ve ekseriyetle oranlar düşürülüp geri geliyor Özelliklede sınırda olan oranlar %40,a yakın oranlar yani..

Sen bu durumda ne yaptın itiraz ettin mi? Mahkemye versek birşey elede edebilir miyiz? 20cm kısalıkla ve kalça fonksiyonu kaybıyla ben 60 yaşına kadar nasıl çalışırım.

Hayır itiraz etmedim böyle bir hakkım olduğunu bilmiyordum ve itiraz süresini geçirdim ssk,dan emekli olabilmem için bir kaç ay daha prime ihtiyacım var onun dolmasını bekliyorum sonra yeniden müracaat edeceğim baktım sonuç aynı bu sefer kanuni haklarım neyse sonuna kadar kullanacağım sende kullan tabiki.

Acil vergi indirimi

Merhaba Arkadaşlar,

Vergi indirimi için başvurdum maliye beni kartal devlet hastanesine sevk etti. Ancak şimdi ankaradan tekrar istanbuldaki maliyeye evrak gelmiş. raporun tablo 3 ve 4'e göre tekrar değerlendirilmesi gerekmektedir diye.

İyede Kartal devlet hastanesi sürekli bu raporu veriyor. Ankara tekrar nasıl değerlendirme isteyebilir.

eksik bilgiler vardır onları düzebnleyip tekrar yollayın..

Vergi indirimine başvurdum. Tablo 3 ve 4'e göre değerledirilmesi istenmiş..?

Sakatlık Vergi inidirimi raporu alabilmek için geçen sene .... devlet hastanesine başvurdum.

Bilgiler eksik olduğu için hakem hastane için Kartal Devlet Hastanesi gönderildim ancak biraz önce öğreniyorumki kartal devlet hastanesinin verdiği raporda eksik bulunmuş. (tablo 3. Ve 4 göre değerlendirlme istenmiş)

Nedir bu tablo 3-4. Birde Kartal devlet hastanesi zaten deftere bakarak raporumu yazdı.

Offff offff

sakatlık oranı cetveli'ndeki tablo 3-4'e atıf o. Demek ki raporu yazan doktor usulüne uygun ibarelerle yazmamış...
Tablo 3: ALT EKSTREMİTEYE AİT SORUNLARDA ÖZÜRLÜLÜK ORANLARI
Tablo 4: SANTRAL VE PERİFERİK SİNİR SİSTEMİ HASTALIKLARINA BAĞLI BOZUKLUKLAR

%40 olan rapor ankarada %20'ye düşürüldü ve yeni yasada ne olur

Selamlar,

04.03.2010 tarihinde hastanenin verdi %40 raporu ankara %20'ye düşürdü.

Yeni çıkan yasada aşağıda raporda yazan bulgularla ne olur acaba

Solda 20cm Kısalık
uylukta 7cm atrofi
baldır 12cm atrofi+Flexiyonda (Ext.)
0 derece -ABD
Düşük ayak
Kalça hareketi yok
Sol femurda konjenital deformite (prox. femur fokal defekti?)

Sayın Alfi palioluların geçmiş dönemdeki enbüyük sorunuda hangi tablonun esas alınarak hesaplama yapıldığı idi
Size verilen teşhisleri Hastane alt extreminizdeki hersorun için ayrı oranlarken Ankara bunu sadece tablo 3.4 baz alarak hesaplıyodu bunun sebebide şu
Yardımcı cihaza bağlı sürekli yürüyüş bozukluğu olan kişiler sadece tablo 3.4 göre değerlendirilir
Oysaki böyle bir uygulama olmasa eski tabloya sadece kısalık için %20 hakederken bütün rahatsızlık larınız eski tabloda
3.4 e .Hasta baston,koltuk değneği veya uzun ayak breysini(diz ,ayak bileği,ayak ortezi .kafo)sürekli kullanmak zorundadır%20 (yeni oran %42)
Maddesine göre sınıflandırılıyordu buda sizin hak kaybınıza neden oluyodu
Yani baston kullanmak herzaman avantajlı değildi
Gelelim işin en güzel yanına paliolar için en büyük kazanım belki de bu maddede
Siz eğerki Hastanede dokdorunuza muayenede Eski tabloya göre 3.4 e şıkkına göre
Yeni tabloda karşılığı olan tablo 3.4 g şıkkına göre tek değerendirmede teşhis yazdırıp buna göre ayrıntılı tektiklerinizi ekletirseniz %42 oranında rapor alabilirsiniz
Ve hiçibir şekilde Ankaradan dönmez

Teşekkürler

Bu duurumda 20cm kısalıktan ve sol ayağımdaki hareket kısıtlılığından 2 koltuk değneği kullanıyorum o zaman tablo 3.4'e göre h şıkkı bana uyuyor %48 alma şansım var. Bu böylemi yoksa olay kağıda döküldüğünde gene %20'mi alırım.

Hayır Alfi sürekli cihaz kullanan paliolular için değerlendirme tablo 3.4 göre yapılıyor zaten önceki değerlendirmenide dikkat ettiysen Ankara tablo 3.4 göre değerlendirmiş fakat ozamn ki oran %20 ydi şimdiki oran %42
Yani şuanda aynı değerlendirme için alacağın oran %42
Tabi çift değnek kullanıyosun daha yüksek oran olacak
Yalnızzzzzzz senin baston veya koltuk değneği kullanıyorum demen yetmiyor doktor teşhisinde
Kişi sürekli tek baston ,(çift de olabilir) koltuk değneği uzun bacak breysi veya ortezi kulanmak zorundadır tablo 3.4 ün şu şıkkına göre değerlendirmesini yapıp puanını vermesi lazım

Üst Alt