Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%40 oranında raporum var. Nasıl erken emekli olabilirim?

systemsiz

Yeni Üye
Konular
5
Reaksiyonlar
0
Merhaba arkaşlar

benim 08/02/2012 tarihinde devlet hastanesinden % 40 raporum var ve süreklidir hayatı boyunca geçerlidir yazmaktadır engelim ortopedik ve görme dir.

şimdi sgk alo 170 aradım engelli raporumun oldunu söyledim erken emekli olabilirmiyim diye ama vergi indirimimin olmadını belirttim onlarda maliye ile alakalarının olmadını söyledi gün sayısını primi ve yılı doldurmanız yeterlidir dedi doğrumudur ?

yardımlarınızı bekliyorum yorum yapan herkese teşekkür ederim arkadaşlar

Selamlar,vergi indirimi özel kamu farketmez sizden kesilen vergilerde ki indirim miktarı..yani sizin adınıza ödenen verginizden yapılacak indirim.Erken emekli olmanız için vergi indirimi almanız lazım.Aldığınız rapor Ankaraya gidiyor ve orada iş gücü çalışma kaybınız hesaplanıp yeniden oran veriliyor. Ben 2010 yılında aldığım sürekli raporumla (ama aslı ile yada noter tastikli sureti ile) başvurdum.

İlk işe giriş tarihiniz nedir ? 5510 sayılı yasa öncesi ve sonrası emeklik çok farklı.. İlk işe giriş tarihi: Doğum tarihi: ???

işe girişim 13/10/2010
D TARİHİM ŞUBAT 1992

Evet, sigorta giriş tarihiniz 1 Ekim 2008'den sonra olduğu için vergi indirimi alma şartı yok. Emeklilik zamanınız geldiğinde kurum tarafından sevk edileceksiniz, alacağınız orana göre emekli edilirsiniz.
2008_sonrasi.PNG

KKELEBEKK;

peki raporum zaten süresiz neden tekrar hastaneye sevk ediyor ki ?
kanunen bir hüküm yokmu almışım raporumu zaten ömür boyu geçerli değilmi ?
olaki tekrar girdim aldım süresiz omür boyu bir daha kontrole gitmemi isticekmi sgk ?

kardeş özeline yazdım bi okusana ?

Emeklilik zamanınız geldiğinde kurum sevki ile hastaneden yeni rapor almanız şart. O rapordaki oran emekliliğinie temel olacak...

Ayrıca vergi indirimi ile emekliliğinizin de hiç bir ilgisi yok. İster vergi indirimi alın ister almayın. Emeklilik için yukarıda yazdığım geçerlidir.

Üst Alt