Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%40 oranında raporum ve 2629 prim günüm var. Emekli olabilir miyim?

tiesto

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
merhabalar 04/10/1975 dogumluyum bugune kadar 2629 sgk pirim gün 974 gün de bağkurdan sigortalıyım ..7 yaşındayken geçirdiğim kaza sonucu sağ gözümü kaybettim. sürekli %40 raporum var emekli olabilirmiyim...yardıcı olurmusnuz..

1-ssk giriş tarihiniz nedir.
2- vergi indiriminden faydalanıyormusunuz.
3-ssk ile bağkur günlerinizi birleştirdinizmi

ssk giriş tarihim 01.07.1997 vergi iniriminden faydalanmıyorum ve sgk ve bağkuru da birleştirmedim.. sırasıyla yapmam gerekn işler nedir acaba.. su ana kadar sadece aldıgım % 40 engelli raporum var ve sadece ömms için işime yaradı bir de digitürk indiriminden faydalanıyorum.. emekli olmak istiyorum.. yapacağım işlemleri paylaşırsanız sevinirim. emekli olmak istiyorum.. şimdiden teşekkür ederim...

Tek gözün görmemesine verilen oran 32% dir.Siz engelli haklarından faydalanarak emekli olamazsınız maalesef...

39 yaşındayım 7 yaşındayken geçirdiğim kaza sonucu sağ gözümün görme yeteneğini tamamen kaybettim. 2001 yılında tokat devlet hastanesinden %40 engelli raporum var raporda sürekli yazıyor ve ameliyattan faydalanamaz ibaresi serh düşülmüş. bugune kadar tüm enlli haklarından bu raporla faydalanıyorum.. 1997 yılından bugune kadar toplamda 4200 gün günüm var.. ama şimdiye kadar emekli olabilmem için yeni rapor alacağımı söyledi. kurum. lakin bilgi edindiğim kadarıyla yeni bir raporda oranın ilgli kurumlarca düşürüldüğünü duydum bu şartlar altında emekli olmam sözkonusumudur.

tiesto;

Merhabalar arkadaşım vergi indirim belgen varmı elinde eğer varsa emekli olabilirisin bu oranınla ama yeni rapor isterlerse ve alacağın oran %40 altında olursa engelli statüsünde emeklilik hakkı kazanamazsın sana yeni rapor alman gerektiği hangi kurum tarafından söylendi vergi dairesimi,sgk mı raporun sürekli ibareli ise elindeki raporunla vergi dairesine başvur ve şansını dene sürekli ibareli olmasından dolayı belki alabilirsin.

Daha önceden defterdarlıktan elde edilmiş bir vergi indirim hakkınız yok ise, maalesef bugün % 40 rapor alma ve erken emekli olma olanağınız yok.

Üst Alt