Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%40 oranında sürekli ibareli raporum var. Vergi indirimi alabilir miyim?

migvars

Yeni Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
0
İYİ GÜNLER EFENDİM!

1974 doğumluyum ismim ERDAL KAYA

.
2004 de aldığım %40 raporum var. fakat vergi imdirim belgesi almadım..işçiyimemekliliğim geldi.. bu raporu vergi dairesine götürüp işlemlere başlarsam vergiindirim belgesi kesin alırmıyım .. bu raporu vergi dairesi bu raporu ankaradakiüst sağlık kuruluna göndermek mecburiyeti varmı .. vergi dairesi yetkilihastanelere gönderirken vatandaşın isteğine önem verirmi yani ben yetkilihastane seçme şansım varmı...

AŞAĞIDA 16.12.2010 TARİHLİ EN SON SAĞLIK RAPORUNA GÖRE (SÜREKLİ RAPORUM VAR)DİĞER KURUMLARA GÖÖNDERİLMEYEK DENİYOR..YANİ ÜST SAĞLIK HEYETİ BU KONUYAGİRERMİ..

SAYGILAR EFENDİM...

ÖZÜRLÜLÜK ÖLÇÜTÜ, SINIFLANDIRMASI VE ÖZÜRLÜLERE VERİLECEK SAĞLIKKURULU RAPORLARI HAKKINDA YÖNETMELİKTE YAPILAN DEĞİŞİKLİKLER
Özürlülük Ölçütü, Sınıflandırmasıve Özürlülere Verilecek Sağlık Kurulu RaporlarıHakkında Yönetmelik 16.12.2010ve 27787 sayılı ResmiGazete’de yayımlanarak yürürlüğe girmiştir.
Böylece 16.07.2006 tarihli ve 26230 sayılı Resmi Gazete’deyayımlananÖzürlülük Ölçütü, Sınıflandırması ve Özürlülere Verilecek Sağlık KuruluRaporları HakkındaYönetmelik yürürlükten kaldırılmıştır.

• Yönetmeliğin özürlü sağlık kuruluraporunun geçerlilik süresi başlıklı 13 üncü maddesinde, kullanım amacına uygunolarak düzenlenmiş ve Yönetmelik hükümlerine göre alınmış olan sürekliraporlara sahip kişilerden kurumlarca yeniden rapor istenilmeyeceği hükmebağlanmıştır. Böylece sürekli özre sahip kişilerin defalarca rapor almalarınınönüne geçilmiştir.

Merhabalar,
2010 tarihli raporun geçerlidir. Bununla başvuru yapabilirsin, bi ihtimal raporunu yeterli görmezlerse istenilen tetkikleri yaptırmak ya da raporu yeniden düzenlemek gerekebilir.
" Vergi indirimini kesin alırmıyım " diye sormuştun, benim rapor %40 ile kabul edildi ama sende kesin alırsın demiyorum...
Buraya bir göz at...
http://www.engelliler.biz/forum/sak...yararlanabilir-sorularinin-cevabi-burada.html

arkadaşlar artık vergi indirimi almak için çalıştığımız iş yerinden yazı almak vergi dairesinin yönlendirdiği hastaneden rapor almak zorunluluğu kalktı mı acaba mevcut elimizdeki rapor ile vergi indirim alabilirmiyiz ??

Vergi indirimi zorunlulugu 2008 sonrasi sigorta girisi olanlara kaldirildi.

2008 oncesi sigrota girisi olanlar, erken, yaslilik emekliliginde "vergi indirimi" hakki kazanmis olmalari sarti devam ediyor.

yılmaz;

2008 sonrası raporlar kabul edilebiliyormuş ama rapor oranı düşmeyecekse yeniden rapor almanızı tafsiye ederim.
Vergi indirimi almak için çalıştığın yerden bununla ilgili evrak alıp raporunla birlikte vergi dairesine başvuruda bulunabilirsin. Eğer raporun yeterli görülmezse sana geri dönüş yapılıyor ( Bende solunum testi eksik diye bana evrak gönderdiler onunla birlikte hastaneye gidip yaptırdım ve tekrar teslim ettim ).

bende de odio testini tekrar istediler ve tekik sonucunu gelir idaresine ben değil gittiğim hakem hastane gönderecekmiş gönderirlermi acaba nede olsa burası TÜRKİYE... :D

%40 raporum vardı vergi indirimi için başvuru yapmıştım ONAYLANMIŞ!!! çok mutluyum 3 ay bekledim ama neyse

sagolun teşekkürler inşallah diger arkadaşlarımda vergi indirimi alırda rahatlarlar.... yaw işe bak be inşallahla maşallahla resmi evrak bekliyoruz hakkımız olmasına ragmen

Üst Alt