Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%40 oranındaki raporum Ankara'da düşürülebilir mi?

Konular
35
Reaksiyonlar
4
arkadaslar buraya yenı uyeyım ve raporumu yenı aldım.hıc bı bılgım bu konularda yok ama burdakı arkadasların uzman oldugunu cok duydum soruma gelınce..bu raporum ankaraya gonderılcek sanırım .
1.hangı yolla nasıl gondermelıyım

2.gonderıldı dıyelım zaden yuzde 40 raporum var bunu dusurmelerı neye baglı neden dusururler duserse ne olur

3.dıyelım kı yuzde 40 ın altına dusurduler ve ben artk kımlık kartımdan ulasım kartımdan ve engellı kadrosundan yararlanamıom mu

şimdi kardeşim %40 oranlı rapor ne raporu kendi aldığın özürlü raporumu yoksa sgk nın sevkiyle hastaneden aldığın vergi indirimi hakkı içinmi vergi indirimi için raporunu sen ankaraya yollamıyorsın defterdarlık yolluyor özürlü raporu ise niye ankaraya yolluyacaksın vergi indirimi içinsede 40 ı indirdikleride oluyor aynı kabul ettilkeride oluyor yükselttikleride oluyor

raporu hangi hastalıktan aldın onu yazsa na ?ona göre cevap verilir ben kalp için 43 almıştım onaylandı

sitkimy;
ısıtme den aldım

walera;
arkadas senın msjın kafamı ıyıce karısdırdı ben vergı ındırımı ve bı devlet kurumuna yerlesmek ıcın rapor almak ısdedım ısıtme sorunu yasıodum ..vergı daıresı benı hastaheneeye sevk ettı ve yuzde 40 aldım burda her kafadan bı ses var kımı notere gotur dıo ordan vergı daıresı sen defterdarlıga dıon ne yapcagıımı sasırdım

İşitmeden alınan rapor oranları pek düşürülmüyor. Çoğunlukla aynen onaylanır. Ama tabii kesin bir şey diyemem. Büyük ihtimal onaylanır.

Kimlik, ulaşım ve engelli kadrosu gibi haklarınız vergi indiriminde oran düşse bile devam eder. Bu hakların vergi indirimi ile ilgisi yoktur

ozaman arkadaşım biraz sabır et vergi indirimi konusunda burda tecrübeli olan arkdaşlar var onlar yazsın benim komşumun vergi indirimi raporunu rapor aldığı hastane tefterdarlığa yolladı orasıda ankara maliyeye yolladı geçen sene ,bu sene değişti ise bilimiyorum bide herhalde şurada yanlışlık var vergi dairesi ile defterdarlık aynı galiba

çamlıca;

verdı ındırımım onaylandı dıyelım ankaradan gelen sonuc iş yerıme gıttı pekı iş yerım cıkartmaz mı benı.bnm iş yerım 1 tane engellı kadro hakkı var ve bı arkadas engellı olarak calısıo

Vergi indirim hakkı ayrı bir şey, sakat statüsünde çalışmak ayrı bir şey. İşveren raporunuza istinaden sizi sakat statüsünde çalıştırır, vergi indirim hakkı elde edemezseniz maaşınıza bunu yansıtmaz. Olacağı bu.

bulent bey aydınlattıgınız ıcın tskr ederım hazır sızı yakalamısken bı kac soru sorayım ..benım 2 yıllık normal sıgorta prımım ne olcak ıkı yıldır calısıom ve daha 1 hafta once engellı raporu aldım ve iş yerıme daha bılgı gelmedı halen de normal sıgortam yatıo .bu sıgorta prımlerım daha sonra emeklı olmamı etkıler mı

benim raporum ankaradan gelmedi işten ayrılırsam rapor onaylanıp gelirse benım için bişey fark edermi haklarım konusunda

Akın, tüm primler emeklilik hesabına dahildir.

Hüseyin, sakatlık indirim başvurusu sonuçlanmadan işten ayrılmanın sakatlık indirim süreci ile hiç bir bağı yok. Ayrılırsan iki şey yapabilirsin:
1- Eski işyerine kapıt gideceği için, arada uğrayıp sonuç evrağını oradan alabilirsin
2- Yeni bir işe girdiğinde oradan bir yazı alıp defterdarlığa gidebilir ve sakat indirim belgeni alabilirsin.

sakatlil indirimi(sibis.com)

ıyı gunler arkadaslar
sibis.com adresınden işlemler tamamlandi diyor. yanı ne demek
1.olumlu yonden bakarsak part time olarak calısıorum bana katkısı ne olabılır ve bunu nasıl saglayabılırm
2.bu sakatlık ındırımını baska nerelerde kullanabılırım
3.sakatlık ındırımını kullanmam ıcın ozurlu kartım yetmıomu yanı bı yere başvururken bana ankaradan gonderılcek evrak mı şart bıraz aydınlanmaya ıhtıyacım var

yuzde 40 kendı aldıgım devlet hastanesınden ..
vergı daıresı bana dedıkı ankaraya yazı mı gonderıoz ne vergı ındırımı alman ıcın sanırım ..onun sonucu geldı yanı net uzerınden işlem tamamlandı yazıo bıldıgım kdryla bunu iş yerıme yolluyo vergı daıresı ve dusukde olsa bı ek gelır verıoler eskı calısdıgım yerde depocu aylık 60 80 tl cıvarı alıodu ben part calısıom alırmıyım alamazmıyım ne işime yarar bu onu soruom hıc bı bılgım yok

arkadaslar bıse sorcam sakatlık ındırımı onaylananlar maaşına azda olsa bı ucret yatıomu exradan her ay yada ne bılım aylık yıllık gıbı

OturanBoğa;

yonetıcı bılgılı abıcım ..sen ıyı bılıon..bu 25 tl suana kdr maaşıma yatmadı ne yaapabılırım şırketın ınsan kaynakları bıle anlamadı bu ucretden devlet mı verıo sırket mı ızlemem gereken yolu solersen yapabılırım.sakatlık ındırımım onaylandı engellı raporum da var bıde suan engellı kadrosunda part tıme calıısom

3.dereceden sakatlık ındırımı ucretını nasıl alabılırım ..

aylardır burda bu konuya benzer bırı paylasım veya msj yazsa hemen sordugum ılk sorudur .bu dusuk ucretde olsa yanı 28.5 tl tutan degerı nasıl maaşıma yansıtcam ozel şirketde calısıorum dılekce mı vercem İK na mı başvurcam vergı daıresıne mı ..

konuya acıklık getırım mart 2013 de engellı raporu aldım nısan ayında sakatlık ındırımı ıcın ımza sırkusu ve calısdıgıma daır belgeyı vergı daıresıne verıp ankaraya gonderdıler sonuc a ıse sibis.com ve vergı daıresınde gelır ındırımı vergı ındırımı bolumundekı memurlandan ogrendım ..fakat halen maaşıma bu ucret yansımadı ne yapmam lazım

Vergi indirimini hak ettiğine dair yazı işyerine ulaştı mı? Ulaştıysa, onlar doğrudan işleme koymalılar... Ulaşmadıysa, defterdarlığa giderek bu yazının akıbetini ğrenmen ve işyerine bir yazı vermen gerek

arkadaslar 7 aydır kurumsal bır magazanın engellı kadrosunda gorev alıodum vergı ındırımı ıcın daha once ankaraya basvurdum ve olumlu sonuclandı ıs yerımden aldıgım calısma belgemı vergı dıaresıne gonderdım fakat 7 aydır iş yerımden burda bahsedeılen vergı ındırım ucretını maaşımda goremedım bunu nasıl alabılırım ısden yenı cıkdım

Üst Alt