Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%40 oranındaki raporumla vergi indirimine başvurursam rapor oranım düşürülür mü?

onder1010

Üye
Konular
10
Reaksiyonlar
0
1 Şubat 2012 Güncel:

BÜLENT ABİ , benim vergi indirimim onaylanmış emeklilik hakkı elde ettim.v

% 40 sürekli ömür boyu ve artan rapor aldım .raporumu vergi indirimi için göndereceğim fakat bi bakıyorumki forum da bir çok arkadaşın oranları % 50-60 lardan % 30-35 lere düşürülmüş.bu oranları neye göre düşürüyorlar siz ce benim oranda düşermi çünkü bu oranım onaylanırsa emekli de olabiliyorum.

sakatlık oranı cetvelinde tablo 4.1 e göre bana %40 verildi

Tablo 4.1- Ayakta durabilme, yürüme ve hareket bozuklukları (santral sinir sistemi veya spinal kord lezyonlarına eşlik eden)

Ayakta Durabilme, Yürüme Ve Hareket Bozuklukları
Özür Oranı
1-Hafif
-Ayağa kalkabiliyor
-Kısa mesafe yürüyor fakat eğim, yükselti, basamaklar, derin sandalyeler ve uzun mesafelerde zorluk çekiyor
20
2-Hafif
Orta
-Ayağa kalkabiliyor
-Kısa mesafeyi zorlukla ve yardımsız yürüyor, fakat yürüyüşü düz zeminlerle sınırlı
40
3-Ağır
Orta
-Zorlukla ayağa kalkıyor ve ayakta durma pozisyonu elde ediyor
-Yardım olmaksızın yürüyemiyor
60
4-Ağır
-Yardım, mekanik destek ve veya bir yardımcı cihaz olmaksızın ayağa kalkamıyor
80

örneğin burda benim oranı düşer se % 20 mi olucak

yani bana vermicekler se vergi indirimi beter olsunlar.

Hangi tabloya göre değerlendirlecek bilemiyorum. Ama genellikle 3.4 kullanılıyor:

Tablo_3.4.png

Tablo_4.1.png

Vergi indirimi

slm tecrübesi olan arkadaşlar
vergi indirimi için başvurdum.herediter(genetik) spastik parapareziyim(sürekli) 10 senedir artıyor HER İKİ ALT EKSTEMİTEDE SPASTİTE %40 raporum KOLTUK DEĞNEĞİ VE AFO kullanarak zorlukla yürüyor.yürüyüşü düz zeminlerle sınırlı

Ankararın bu raporların oranlarını düşürmede veya düşürmemedeki
kararlarını neye göre veriyor.mesela benim sürekli olması bu raporumun onaylanmasında
etkili olurmu.eğer onaylanırsa emekli olma hakkına sahibim.Hacı bekler gibi
raporumun onaylanmasını bekliyorum.

Beklemekten başka yapacak bişey yok: Ankara Maliye sakatlık indirimi takip: 0312 415 32 04-05-06 & 0312 415 27 05

BÜLENT ABİ ,
ilk önce sana teşekkürler,benim vergi indirimim onaylanmış emeklilik hakkı elde ettim.
bu siteye emeği ve birbirimize yardımcı olan geçen herkeze teşekkürler ..

Hayırlı olsun Önder, çok güzel bir haber bu. Gözün aydın.

Üst Alt