Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%40 oranındaki sürekli ibareli raporuma depresyon da eklenirse süre konulur mu?

london78

Üye
Konular
8
Reaksiyonlar
0
sayın arkadaşlar bende size bi soru sorayım yüzde 40 mesaneden sürekli raporu almıştım ancak 12 yıldır depresyon hastasıyım tekrar heyete gidersem mesaneden aldığım süreklidir ifadesi depresyon nedeni ile ikisi birlikte değerlendirilirse sürekliliği devam edermi yoksa 1 yıl kontrollu mu olur acil cevap istiyorum arkadaşlardan

Raporunuzu ne zaman almıştınız? Depresyon da eklenince kontrol muayenesi istenir mutlaka..

fakat mesane engelinin sürekli olması icab etmezmi çünkü eskisinde sürekli yazıyor

Mesane probleminize yine aynı oranlar verilir. Depresyonla ilgili verilen oran yeniden değerlendirilir.

sayın kelebek dediğinizi anladım fakat rapor ya süreli olur yada süresiz süreli olursa ürolojiden hak kaybına uğrarım.

Dediğimiz gibi psikolojik rahatsızlıklar söz konusu olduğunda genellikle 1-2 yıl süreli verilir. Bu süreli raporla yararlandığınız haklarınızda mağdur olmamanız için süre bitimine 1-2 ay hala sevk alırsınız ve yeniden heyete girersiniz. Sürekli rahatsızlıklarınıza sakatlık oranı cetveli 'ne göre aynı oran verilir. Psikolojik rahatsızlığınızın düzeldiği görülürse diğer rahatsızlıklarınızdan yine oran verilir. İkinci kontrolde düzelmediği görülürse ya yine süreli verilir üçüncü kontrolde sürekli verilir. yada ikinci kontrolde sürekli verilir. Buradan başka birşey söylemek çok zor bu konuda..

teşekür ederim sayın kelebek korkuyorum ama yine gidecem.acaba bu raporlar sağlık bakanlığına özörlüler idaresine hastane kanalıylamı yoksa il sosyal hizmetlerce bildiriliyor

Bacıbey bel, boyun, tansiyon, mide, rahatsızlıklarından alınan raporada süre konuluyormu kontrol icin? Konuluyorsa prim gunü doldurup erken emekli oldu biri mesela kontrolden sonra emekliliği veya engelli olarak memurluğa girdi bunlar iptalmi ediliyor?

Benim bildiğim psikiyatrik hastalık rapora eklenince kontrol muayenesi isteniyor.. Bahsettiğiniz hastalıklardan kontrol muayenesi istenir mi, istenmez mi bilmiyorum.. Tahminen istenmez gibi geliyor ama.. Kesin konuşamam.. Raporun süresi dolmadan önce memur olunmuşsa memurluğa zarar gelmez.. Ama süreli raporda kontrol muayenesinden sonra rapor oranı düşerse emeklilik iptal edilebilir..

Üst Alt